Tentoonstelling ‘Oogstrelende Ver-voering’ geopend op Nyenrode

17 december 2019
Community

Op 11 december vond de opening plaats van de veertiende tentoonstelling van Art Fund Nyenrode. De expositie bestaat uit werken uit de privécollectie van alumnus Erik Huis en zijn eega Sylvia Duijm.

De tentoonstelling telt 22 kunstwerken, waaronder drie schilderijen van eigen hand van Huis. Schilderen zit Erik Huis letterlijk in de genen; hij is een nazaat van de zestiende-eeuwse Antwerpse schilder Pieter Huys.
Erik Huis en Sylvia Duijm hebben perfectie hoog in het vaandel hebben staan; de werken die ze aankopen moeten technisch zeer goed in elkaar zitten en verrassend zijn. Daarna mag de uitdrukkingsvorm van het werk de verbeelding gaan prikkelen, de zintuigen gaan ver-voeren. 

De kunstwerken staan afgebeeld in een catalogus, die te koop is op Nyenrode. De opbrengst komt ten goede aan toekomstige activiteiten van Art Fund Nyenrode. 
 

Over Art Fund Nyenrode
Art Fund Nyenrode is ruim vier jaar geleden opgericht door een aantal Nyenrode-alumni. Men stelt zich ten doel kunst van hoog niveau terug op Nyenrode te brengen, in de traditie van oud-kasteeleigenaar en kunsthandelaar Jacques Goudstikker. Goudstikker overleed in 1940 tijdens een vlucht voor de nazi’s, waardoor een vroegtijdig einde kwam aan zijn toonaangevende kunstcollectie, waarvan de meeste werken in de Tweede Wereldoorlog in handen kwamen van nazi-kopstukken als Adolf Hitler en Hermann Göring.   

De exposities van Art Fund Nyenrode bestaan uit kunst uit de privé- en bedrijfskunstcollecties van Nyenrode-alumni of kunst die door kunstenaars met een Nyenrode-verleden is geschapen. Ook streeft Art Fund Nyenrode naar het in bezit of langdurige bruikleen verkrijgen van kunstwerken voor een Art Fund Nyenrode-collectie.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.