Terugblik inspiratiefestival en lustrumfeest

15 juni 2022
Community

Op zaterdag 4 juni was de feestelijke climax van het lustrumjaar en vierden we onze 75e verjaardag met een inspiratiefestival en een lustrumfeest voor deelnemers, studenten, alumni en medewerkers. Centraal op deze feestelijke dag stonden onze LES-waarden, die in een wereld vol uitdagingen meer dan ooit actueel zijn.

Het cortège opende de dag, waarna we het inspiratiefestival startten met het afspelen van een video met een duidelijke boodschap. Net als 75 jaar geleden heeft zich een nieuwe opgave aangediend: radicale systeemverandering. De wereld van nu kent vele uitdagingen. Nyenrodianen kunnen én moeten meedenken over duurzame oplossingen. Met meer dan 30.000 daadkrachtige alumni kunnen we ook echt bijdragen aan een betere wereld. Na de introductie door dagvoorzitter Dave Nelissen openden Koen Becking en Petri Hofsté het inspiratiefestival. 

Inspiratiefestival: 'A Reward for Life'

Désirée van Gorp, hoogleraar International Business, ging in gesprek met Adri Simamora over leiderschap: Wat voor soort leiderschap heb je nodig om een transformatie door te gaan? Simamora noemt drie elementen: visie, lef en je werknemers. Deze mensen zijn degenen die de verandering voor je waarmaken en je neemt hen mee door open en eerlijk te zijn in je communicatie. Daarnaast moet je een cultuur creëren waarin mensen fouten durven en mogen maken, ook in de onrustige tijd waarin we nu leven. Simamora sloot af met het advies: "Als je visie hebt, is moed het enige wat je nodig hebt. Maak de sprong en spring naar het onbekende: ‘heb lef’." Van Gorp voegde toe dat je banen niet tegen verandering kan beschermen, maar je wel jouw mensen kan beschermen.

Henk Kievit, hoogleraar Entrepreneurship & Ecosystems ging in op hoe ondernemerschap aan het veranderen is. Volgens Kievit heeft het ondernemersethos de afgelopen 75 jaar vooral gefocust op het opbouwen van rijkdom. Echter, gezien de veranderende omstandigheden in de wereld moet deze focus volgens hem verschuiven naar welzijn. Welzijn dat gedeeld moet worden met alle mensen op deze wereld.

André Nijhof, hoogleraar Duurzaam Ondernemen en Stewardship benadrukte de waarde van stewardship. Volgens hem betekent stewardship staan voor de toekomst waarin je gelooft en waarin de behoeften van de maatschappij centraal staan. Het gaat over een mindset waarin de focus niet meer ligt op: ‘What is in it for me’, maar op ‘What is in it for us?’. Boudewijn Poelmann (BBA96) vulde aan en vertelde hoe hij stewardship integreerde in zijn bedrijf. Voor hem was puur zakendoen niet genoeg, het moet voor hem gekoppeld worden aan de maatschappij, iets terug doen voor de wereld.

4 thema’s

Na de opening ging het inspiratiefestival verder in het Albert Heijn gebouw. De thema’s Societal Impact, Organizational Transformation, Modern Governance en Future Finance stonden centraal in een combinatie van academische theorie, praktische relevantie en persoonlijke ontwikkeling. De bezoekers maakten een keuze uit 12 sessies verdeeld over 3 rondes met sprekers als Hanneke Smits, Petri Hofsté, Tanja Dik en Michiel de Haan. Op deze manier werd er geïnspireerd, kennis gedeeld en meerwaarde gecreëerd.

Lustrumfeest: 'Celebrate life'

Vanaf het einde van de middag barstte het lustrumfeest los rondom het kasteel. Na de opening op het voorplein en een gezellige borrel in de zon waar jaargenoten elkaar gemakkelijk konden vinden, gingen alle gasten naar de festivaltent waar we 75 jaar Nyenrode op memorabele wijze hebben gevierd. Met het kasteel als decor en het New Amsterdam Orchestra, werd 75 jaar geschiedenis én muziek op een inspirerende en feestelijke wijze vertolkt.

Onder andere Candy Dulfer en de DJ’s van Dames Draaien Door maakten het feest compleet. We sloten het feest spetterend af in het Koetshuis met feestband The Recipe. 

Bekijk onderstaand de aftermovie. 

Candy Dulfer
21 Cortège 75 jaar Nyenrode CSF220100-272
Lustrum 75 jaar Nyenrode CSF220100-774
Lustrum 75 jaar Nyenrode CSF220100-782
Lustrum 75 jaar Nyenrode CSF220100-590_resize
Candy Dulfer
21 Cortège 75 jaar Nyenrode CSF220100-272
Lustrum 75 jaar Nyenrode CSF220100-774
Lustrum 75 jaar Nyenrode CSF220100-782
Lustrum 75 jaar Nyenrode CSF220100-590_resize

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.