Twee nieuwe fondsen op naam voor scholarships en erfgoed

20 juni 2023
Community

BonAparte

Op woensdag 17 mei vierden enthousiaste leden van dispuut BonAparte de instelling van het BonAparte Talent Fonds. Met dit Fonds wil BonAparte het mogelijk maken voor jonge vrouwen om een studie aan Nyenrode te volgen. Vooral bedoeld voor vrouwelijk talent dat opgroeide in families met minder draagkracht en/of andere culturele achtergronden. Een scholarship kan dan echt het verschil maken en daar zetten leden van BonAparte zich graag voor in.

 

Luctor

Op zaterdag 3 juni, na afloop van de fabuleuze Luctorkoers, tekende de drijvende kracht achter de renovatie van de Oranjerie, Peter Jan Kroon van dispuut Luctor et Abortior, namens alle dispuutsleden de overeenkomst tot instelling van het Luctor et Abortior Fonds. Met dit Fonds wil Luctor het erfgoed - en in het bijzonder de Luctor Oranjerie -  op het prachtige landgoed van Nyenrode financieel ondersteunen en het zo voor de toekomst behouden.

 

Stichting Nyenrode Fonds kijkt terug op twee bijzondere bijeenkomsten met deze betrokken alumni met dezelfde liefde voor het landgoed en de universiteit.

We zijn dankbaar en trots dat onze alumni op deze manier bijdragen aan het aantrekken en behouden van jong talent voor Nyenrode en het behoud van het erfgoed!

Dit artikel is al eerder gepubliceerd op de website van Nyenrode Alumni VCV

Nyenrode Alumni VCV:

Met meer dan 6000 leden zijn wij dé vereniging voor oud studenten van Nyenrode Business Universiteit in Breukelen en Amsterdam. De vereniging is opgericht op 11 mei 1957 als de Voortgezette Compagnie van Verre. Doel is om de hechte band die studenten tijdens hun studie en het samenleven op de campus opbouwen, te koesteren. Tegenwoordig heet de vereniging Nyenrode Alumni VCV, maar het doel van de vereniging is onveranderd.

Nyenrode Alumni VCV werkt – alhoewel onafhankelijk georganiseerd van Nyenrode – nauw samen met haar Alma Mater.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.