Uitreiking Young Captain Award 2022

22 november 2022
Opinie

Gisteravond heeft Marleen Smits van Shell de Young Captain Award 2022 gewonnen. De award werd dit jaar voor de achttiende keer uitgereikt aan de meest getalenteerde jonge businessleider binnen de top van het bedrijfsleven.

De feestelijke uitreiking vond plaats onder de imponerende glazen koepel in de High Light in Capital C in Amsterdam. Marleen ontving de award uit handen van Liesje Schreinemacher, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Als nieuwe Young Captain mag Marleen deelnemen aan het New Board Program, het top governance programma van Nyenrode. Zij ontving deze hoofdprijs uit handen van Koen Becking, rector magnificus van Nyenrode Business Universiteit.

Samenwerking Stichting Young Captain Nederland en Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode Business Universiteit en Stichting Young Captain Nederland hebben dit jaar hun partnerovereenkomst opnieuw voor een periode van drie jaar verlengd. De Stichting is initiatiefnemer van de Young Captain Award, een jaarlijkse verkiezing van een veelbelovend jonge (max. 39 jaar) zakelijk leider die de potentie heeft om door te groeien naar het hoogste bestuurlijke niveau van gezichtsbepalende ondernemingen in Nederland. Doel van dit prestigieuze initiatief is om dit bijzondere leiderschapstalent een uitdagend platform te bieden om zo als carrière accelerator te dienen voor de volgende generaties top bestuurders. Nyenrode heeft als academische kennispartner een leidende en sturende rol in het Young Captains Program. Dit programma is onderdeel van de reis die alle kandidaten, voorgedragen voor de award, maken. Het is een tweedaags kennis- en ervaringsprogramma, waarin zij op bijzondere wijze kennis maken met de dynamiek van de bestuurskamer.

Lees er meer over op de site van de Young Captain Award.

 

 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.