De wijde wereld in

10 november 2021
Community

Op 3 november 2021 is op Nyenrode Business Universiteit de kunsttentoonstelling ‘De wijde wereld in’ feestelijk geopend met 25 werken uit de privécollectie van het echtpaar Henk de Heus en Victoria de Heus-Zomer. Dit is de zestiende tentoonstelling van Art Fund Nyenrode. Art Fund Nyenrode biedt op afspraak rondleidingen aan voor kleine groepen. De tentoonstelling duurt tot mei 2022. 

Het ondernemersechtpaar Henk en Victoria de Heus-Zomer verzamelt kunst sinds begin jaren ’90. Hun inmiddels internationaal gerenommeerde collectie telt werken van hedendaagse kunstenaars uit voornamelijk Nederland, China, Duitsland en Amerika. 

Eerder exposeerde het echtpaar De Heus-Zomer werken uit hun collectie in Singer in Laren, Belvédère in Heerenveen en Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Ook was een deel van hun kunst in 2015-2016 op Nyenrode te zien in de tentoonstelling van Art Fund Nyenrode ‘Nieuwe wegen/Challenges’.

Voor echtpaar De Heus is de collectie een bron van inspiratie: “Het is een verrijking voor je leven om je op cultureel vlak verder te ontwikkelen. Dit willen wij ook de nieuwe generatie Nyenrode studenten meegeven. Deze collectie laat op verschillende vlakken een reis door leven van een ondernemer zien”, aldus De Heus. 

Succesvol ondernemer

Ondernemer Henk De Heus begon in 1961 aan zijn studie aan het Nederlands Opleidings-Instituut voor het Buitenland (N.O.I.B.), de directe voorloper Nyenrode Business Universiteit. Na zijn studie kwam hij als derde generatie aan het roer te staan van familieonderneming De Heus, een bedrijf in veevoer dat onder zijn leiding uitgroeide tot een wereldspeler. Op maandag 25 oktober 2021 ontving hij in de Ridderzaal van het kasteel de Lifetime Achievement Award “Spirit of Enterprise” van Nyenrode.

 Henk de Heus is een nazaat van de Utrechtse ondernemer Willem Hendricus de Heus (1808-1872), die kasteel Nijenrode in 1854 kocht. Hij ging er niet zelf wonen maar verhuurde het . Na het overlijden van diens zoon in 1902 verkocht de familie het kasteel weer.

DSC02797
DSC02836
DSC02814
DSC02846
DSC02851
DSC02797
DSC02836
DSC02814
DSC02846
DSC02851

Art Fund Nyenrode biedt geïnteresseerden uit de Nyenrode-community de mogelijkheid om in kleine groepen op afspraak de tentoonstelling te bekijken. Daarbij moeten de geldende coronamaatregelen in acht worden genomen. Meer informatie is terug te vinden op de website van Art Fund Nyenrode.

De catalogus is voor € 19,50 verkrijgbaar bij het Servicepoint op Nyenrode Business Universiteit of is online via de website van Art Fund Nyenrode te bestellen voor € 22,50 (incl. BTW en verzendkosten binnen Nederland) 

Art Fund Nyenrode werd in 2015 opgericht door alumni van Nyenrode Business Universiteit.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.