Business Driven Accountant

Breukelen
17 september 2024
3x2 dagen
Nederlands
€ 5.895,- excl. 21% btw
Post HBO

In de snel veranderde wereld van financiën en compliance is het van cruciaal belang voor accountants om verder te gaan dan alleen cijfers en spreadsheets. Klanten verwachten tegenwoordig meer dan alleen het samenstellen van de jaarrekening; ze zoeken partners die proactief met hen samenwerken om hun ondernemingsdoelstellingen te verwezenlijken. Maar hoe ga je om met deze nieuwe rol als accountant? Met welke bedrijfskundige vraagstukken loopt de klant rond waar jij als accountant mee kan helpen? En hoe zorg je dat je als accountant een goede sparring partner bent? 

 • Directe toepasbare kennis en methoden
 • Ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden
 • Theorie gekoppeld aan je eigen praktijk

Ontworpen om accountants te helpen de verwachtingen van de klant te overtreffen, terwijl ze hun objectieve rol behouden, biedt dit programma een kans om de onderneming op een andere manier te verkennen en diepgaand inzicht te krijgen in lopende zaken. Daarnaast bereidt het je goed voor op vragen van andere stakeholders zoals financiers, de AFM en de Belastingdienst.

Voor wie?

Dit programma richt zich op accountants die meer willen leren over het verhaal achter de cijfers. Die advieskansen willen herkennen door hun klant of onderneming beter te leren kennen.

Dit programma wordt in samenwerking met NIBA I Academy aangeboden. 

Van wie krijg je college?

Tijdens het programma 'Business Driven Accountant' geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten. Daarnaast is een belangrijk element het leren van elkaar. Daarom vragen wij je ook jouw ervaringen en best practices te delen.

De hoogleraren en experts

Leer alvast enkele van onze hoogleraren en experts kennen. 

 • René Timmer MSc MBA, eigenaar NIBA I Academy, business advisor en docent Accountancy en Controlling.
 • Simone van Golden - freelance business consultant bij Golden Opportunities en docent aan Nyenrode Business Universiteit
 • Eva van der Voet – trainer gesprekstechnieken en story telling

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inhoud

Het programma bestaat onder andere uit deze onderwerpen:

 • Begrip van bedrijfskundige onderwerpen die bij jouw klant spelen;
 • Jouw rol als sparring partner;
 • Het juiste gesprek voeren over business modellen, doelstellingen en KPI’s;
 • Innovatie, duurzaamheid en digitale transformatie;
 • Ontwikkelen van adviesvaardigheden.

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Opzet

Het programma bestaat uit 3 blokken van 2 aaneengesloten dagen, inclusief overnachting. Overdag gaan we aan de slag met bedrijfskundige onderwerpen en in de avond met vaardigheden. In totaal bestaat uit het programma uit 45 contacturen. Zelfstudie wordt ondersteund door een online leeromgeving. 

Data en aanmelden

 • Blok 1 – dinsdag 17 september en woensdag 18 september 2024
 • Blok 2 – dinsdag 15 oktober en woensdag 16 oktober 2024
 • Blok 3 – dinsdag 12 november en woensdag 13 november 2024

Na afronding van het programma ontvang je een certificaat dat je nieuwe vaardigheden en kennis bevestigt. Je komt hiervoor in aanmerking als je tenminste 5 van de 6 dagen hebt bijgewoond.

De investering voor Business Driven Accountant is € 5.895,-, exclusief 21% btw.* 

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum van het programma. Bij annuleren tussen 4 en 2 weken voor aanvangsdatum wordt 50% in rekening gebracht. Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.