Business Ethics in context - MBA module Business & Sustainable Transitions

Breukelen
3 september 2024
6 augustus 2024
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 7.145,- (btw vrij)

Business Ethics in context

Wat loont, wat mag en wat hoort? Bedrijven opereren op de markt, ze zijn gebonden aan het recht en ze worden geacht ethisch te handelen. In de module Business Ethics in context leer je de raakvlakken tussen markt, recht en ethiek te verkennen en herkennen. Aan bod komen onderwerpen als economie, marketing, ondernemingsrecht, legal compliance, bedrijfsethiek en stakeholdermanagement. Je leert een standpunt in te nemen in (ethische) dilemma’s en daarnaast is er aandacht voor persoonlijk leiderschap. Steeds wordt gekeken hoe je de kennis en inzichten doorvertaalt naar je eigen organisatie.
 • Inhoud afgestemd op werkveld deelnemer
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

Wat levert het je op?

 • Kennis over hoe je de gebieden markt, recht en ethiek kan mixen tot nieuwe positioneringscombinaties
 • Een vernieuwende en bredere visie op het gebied van management en ondernemen
 • Inzicht in actuele management theorieën en –concepten
 • Door discussiesessies leer je een standpunt innemen en verdedigen
 • Je eindigt de module met een paper waarin je aantoont wat je hebt geleerd
In my world a constant balance must/should be made between the elements Market, Law and Ethics. This module contributed in terms of knowledge and insights.

 

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Business & Sustainable Transitions. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.

Wat ga je doen?

De module Business Ethics in context is bedoeld om de deelnemers een denkraam aan te bieden waarmee de sociale rol en verantwoordelijkheid van organisaties kan worden begrepen. Uiteraard leer je de kennis ook in de praktijk toe te passen. De module bestaat uit 3 blokken:

 • Markt en ethiek
 • Live Case verkenning en wetgeving
 • Live Case presentatie and integrale reflecties

Stel zelf je MBA samen

De module is onderdeel van de Modulair Executive MBA, track Business & Sustainable Transitions. Bij het Modulair Executive MBA-programma volg je één of meerdere modules of een volledig MBA. Aan jou de keuze.  Wil je alleen deze module volgen? Dat kan!

Meer informatie

Wil je nog graag wat meer informatie ontvangen over de module en het modulaire MBA-programma, download dan de brochure of meld je aan voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

 

Wat zijn de toelatingseisen?

 • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
 • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
 • Engelse lees- en luistervaardigheid.

    Data en tijden

    Blok 1

    3 september 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
    4 september 2024 van 09:00 -17:00 uur

    Blok 2
    10 oktober 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
    11 oktober 2024 van 09:00 - 17:00 uur

    Blok 3
    19 november 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
    20 november 2024 van 09:00 - 17:00 uur

    Uiterste aanmelddatum is 6 augustus 2024. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

    Meld je aan

    Enthousiast over de module Business Ethics in context bij Nyenrode? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken. 

    Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 30 augustus 2024 van 14:30 - 18:00 uur.


     Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

    Investering

    De investering voor deze module is € 7.145,- (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

    *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.