Leergang Business & Spiritualiteit

Breukelen
9 september 2024
1x3 dagen en 1x2 dagen en 1x1 dag
Nederlands
€ 4.495,- (vrij van BTW)

Anders kijken en handelen

Met de leergang Business & Spiritualiteit denk je na over je eigen spirituele potentieel, word je uitgedaagd om diverse uitdagingen op een nieuwe manier te verkennen en op te lossen en bedenk en formuleer je alternatieve oplossingsrichtingen voor je bedrijf en organisatie.

Je ontwerpt managementoplossingen, doordacht vanuit een holistische visie en een integratieve manier van handelen, in een samenspel tussen de dimensies: ik in relatie met mijn diepere zelf; ik in relatie met anderen; ik in relatie met de natuur. Je krijgt de kans om jouw ontwerp te implementeren, je bevindingen te presenteren en vervolgens jouw aanpak te verbeteren. Daarbij word je gemotiveerd tot een procesgerichte aanpak in plaats van een doelgerichte aanpak, gericht op welvaart en geluk op de lange termijn voor jezelf en voor je bedrijf of organisatie.

 • Werkveld deelnemer staat centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Tastbaar resultaat door inbreng eigen casus

Een unieke leergang door de combinatie van aanpak

 • Je maakt kennis met een pedagogiek van beleven en doorleven van onder andere de inzichten die worden aangereikt. Je past deze toe op jezelf en in jouw eigen leiderschaps- en ondernemerscontext.
 • De spirituele technieken hebben een seculiere insteek en zijn gebaseerd op het gebruik van onze ademhaling en zintuigen. Je gaat het continuüm van stilte en geluid ervaren via diverse spirituele technieken. In elke module is er ruimte voor spirituele technieken omdat het een integraal onderdeel is van bewustzijnsverruiming die nodig is om nog ‘onbekende’ inzichten toe te laten.
 • Er wordt minimaal gebruik gemaakt van digitale hulpmiddelen. We proberen zoveel mogelijk papier en pen te gebruiken om notities te maken. Je krijgt een uitdraai van de belangrijkste concepten, instructies en raamwerken waarop je eigen aantekeningen kan maken. De gedachte hierachter is dat je hierdoor het aangebodene beter kan belichamen en daardoor ook vaker zal inzetten in je dagelijkse professionele leven.

Meer informatie

Ontvang je graag meer informatie over deze unieke leergang? Download de brochure of neem contact op met Krista Ellenbroek, de programma-manager. Ze vertelt je graag meer.

Mailadres: k.ellenbroek@nyenrode.nl of telefoonnummer +31 346 291 743

Van wie krijg je college?

Kerndocent

Verbinding maken met het bestaan ​​dat verder gaat dan het waargenomen bestaan ​​door middel van het koesteren van integratieve intelligentie, is het waard om voor zaken te streven.
Hoogleraar
Sharda Nandram is hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en doceert in het MBA-programma Onderzoeksmethoden.

Sharda Nandram, geboren in Suriname, is sinds 1995 werkzaam aan Nyenrode Business Universiteit. Naast haar hoogleraarschap aan Nyenrode werkt Nandram als hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze werd doctorandus zowel in de psychologie als economie en promoveerde binnen de vakgroep sociale psychologie aan de VU. Via haar beide hoogleraarsfuncties wil zij zich richten op het onderliggende centrale thema van wat mensen ten diepste drijft en de impact daarvan op het leven.  

Maak kennis met Sharda. Lees hier het interview; Sharda Nandram, 25 jaar pionieren

Wat ga je doen?

Na aanmelding vindt er een individuele intake plaats waarin jouw fysieke en mentale conditie wordt besproken t.b.v. het uitvoeren van sommige spirituele technieken. Voor aanvang van het programma bereid je een complex probleem voor waaraan je tijdens het programma gaat werken. Tijdens het programma oefen je met het toepassen van theorie, technieken en raamwerken en leer je na te denken over de vertaalslag van concepten voor jouw bedrijf of organisatie. Je reflecteert en 'introspecteert' op jouw spirituele mogelijkheden en het type complexe problemen waarmee je te maken hebt. De spirituele verdieping, uitgewerkt in een reflectieverslag en gesprek met de kerndocent, geeft inzicht in het “onbenut kapitaal”. De input tijdens de modules helpen om een oplossingsrichting te bepalen die vanuit meerdere gezichtspunten is geanalyseerd en doordacht.

Het programma bestaat uit drie blokken

In elke module wordt geëxperimenteerd met spirituele technieken gericht op de geest, het lichaam en emoties; het delen van ervaringen en cognitief leren. Onderdeel van de leerervaring is de dialoog die in elke module plaatsvindt met andere deelnemers en docenten.  

  • Module 1: Grondslagen van de discipline spiritualiteit in bedrijf & organisatie.
   Doel van deze module is het ontdekken van de eigen spirituele behoeften en de afstemming ervan op mogelijke complexe vraagstukken in een eigen professionele context.
  • Module 2: Praktische spiritualiteit voor bedrijfsleven en organisatie.
   Doel van deze module is het helpen verdiepen van de eigen spirituele ontwikkeling en het verfijnen van het oplossingsontwerp voor een complex probleem.
  • Module 3: Afsluitende Module: Integratieve oplossingen gedreven door spirituele oriëntatie
   Doel van de module is het verder helpen met de aanpak van implementatie van de gekozen oplossingsrichting naar aanleiding van de presentatie eindopdracht.

  Wat levert het je op?

  • Kennis van de discipline van Business en Spiritualiteit
  • Kennis van praktische en zuivere spiritualiteit voor de context van mens en organisatie
  • Vaardigheid met introspectie, reflectie, contemplatie om eigen sterktes en zwaktes op te sporen
  • Vaardigheid met het formuleren van spirituele behoeften, gevoelens en verwachtingen
  • Ervaring met een aantal spirituele technieken
  • Vaardigheid in het analyseren van complexe vraagstukken
  • Inzichten en ervaring in het opstellen van een ontwerp en implementatieplan voor complexe vraagstukken over bijvoorbeeld organiseren, leidinggeven, samenwerken, ondernemen.
  • Ervaring en vaardigheden met het voeren van een constructieve dialoog vanuit een integratieve intentie
  • Kennis van een aantal theorieën en concepten rondom geluk en welvaart
  • Kennis over spiritualiteitsraamwerken om problemen te analyseren en oplossingen te ontwerpen gericht op het bereiken van duurzaam geluk en welvaart.
  • Het oefenen met een nieuwe lens voor het omgaan met kern managementconcepten zoals VUCA, organiseren en organisatiecultuur
  • Na het succesvol afronden van het programma ontvang je een certificaat.

  Meer informatie

  Wil je meer weten over de inhoud  en de course-outline? Download dan de brochure of neem contact op met Krista Ellenbroek, de programma-manager. Ze vertelt je graag meer.

  Wat zijn de toelatingseisen?

  Voor dit programma ben je toelaatbaar:

  • Ervaring met strategische en complexe vraagstukken in een dynamische werkomgeving
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Engelse lees- en luistervaardigheid.

  Data en tijden

  Blok 1

  • 9 september 2024 van 09:00 - 21:00 uur (inclusief diner en overnachting)
  • 10 september 2024 van 09:00 - 21:00 uur (inclusief diner en overnachting)
  • 11 september 2024 van 09:00 - 16:00 uur

  Blok 2

  • 21 oktober 2024 van 09:00 - 21:00 uur (inclusief diner en overnachting)
  • 22 oktober 2024 van 09:00 - 17:00 uur

  Blok 3

  • 25 november 2024 van 09:00 - 21:00 uur (inclusief diner en certificaat)

  Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers van 14 personen.

  Enthousiast? Meld je aan

  Enthousiast over het programma Business & Spiritualiteit? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail een uitnodiging en plannen we graag een interview in.

  Het programma vindt definitief doorgang bij minimaal 10 deelnemers.

  Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

  Investering

  De investering voor dit programma is € 4.495 (btw vrij), inclusief 3 hotelovernachtingen, collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken.

  Er zijn slechts 14 plekken, dus wacht niet te lang.



  Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.