Change Management and Organizational Development - MBA module Business & Sustainable Transitions

Breukelen
18 maart 2024
26 februari 2024
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 7.145 (btw vrij)

Om een duurzame toekomst te garanderen is het van belang dat organisaties op verantwoordelijke wijze omgaan met menselijke, materiële en financiële bronnen om aan de wensen en behoeftes van hun klanten en stakeholders te voldoen. Duurzame, verantwoordelijke organisaties gaan vervolgens op zoek naar de juiste balans tussen het streven naar winst en het algemeen belang door goed rentmeesterschap (stewardship).

 • Werkveld deelnemer staat centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Tastbaar resultaat door inbreng eigen casus

Een transitie van deze omvang vraagt om leiders die een sterke positie innemen in change management. Veranderingen in operationele processen kunnen voor frictie op de werkvloer zorgen. Bij een lange en complexe transformatie kan zelfs al het fut uit een organisatie lopen. Dus hoe implementeren we verandering die breed wordt gedragen? Welke omstandigheden moet je schepen voor succesvolle transformatie? Dit zijn de vragen waarop je antwoord krijg in de module Change Management & Organizational Development.

Succesvolle organisatieontwikkeling door change management

In onze module Change Management & Organizational Development ligt de focus op het doorgronden van (de impact van) de dynamiek van organisatorische verandering, leren en ontwikkelen op organisatie -, team -, en individueel niveau.

Organisatieontwikkeling is concept dat vele gezichten heeft en van diverse, soms elkaar tegensprekende, kanten kan worden bekeken. Leiderschap in change vraagt in de huidige complexe wereldwijde markt niet alleen om begrip van dynamiek die samenhangt met change, maar vereist ook inzicht in de impact van doorgevoerde veranderingsinitiatieven.

Gedurende de module ontwikkel je de vaardigheden om change in goede banen te leiden in je eigen organisatie, om zo een omgeving te schepen waarin mensen kunnen floreren en waarin activiteiten met maatschappelijke waarde kunnen worden ontplooid.

 

Wat ga je doen?

In de module Change Management and Organizational Development ontdek je hoe jij veranderingen binnen jouw organisatie kan leiden en welke rol jouw mensen in dit proces spelen. Voor dat doel reiken we de laatste inzichten wat betreft theorie, concepten en modellen aan. Tijdens de moduledagen stimuleren we goede gesprekken tussen deelnemers onderling en met de sprekers. Deze aanpak zorgt ervoor dat jij je nieuw opgedane kennis direct kan toepassen in je dagelijkse praktijk. Tot slot werk je aan een casus uit jouw organisatie en ontvang je praktische en relevante input op de uitdagingen waar jij voor staat.

Het programma bestaat uit drie blokken. Elk blok heeft een specifieke focus op een onderdeel van verandermanagement en organisatieontwikkeling. De blokken zijn onderling verbonden en de inhoud versterkt elkaar.

 • Strategische (geplande) organisatorische verandering
 • Organisatieontwikkeling: het ontwikkelen en versterken van probleemoplossing, de capaciteit van individuen, groepen, teams, netwerken, gemeenschappen, platformen en organisaties om te leren en te presteren, en klaar zijn voor verandering
 • “gewoon de organisatie veranderen“ – de rol en impact van change agents  

 

Wat levert het je op?

 • Je kunt alles dat je hebt geleerd toepassen op changevraagstukken en veranderingen in organisaties
 • Je begrijpt de verschillen en overeenkomsten tussen de concepten van organizational change (OC), organizational development (OD), human resources management (HRM), en human resources development (HRD)
 • Je bent in staat een strategisch change plan te ontwikkelen en dit te vertalen naar een set van concrete interventies in een bestaande organisatie
 • Je weet hoe je organisatorische verandering en ontwikkeling in een persoonlijk actieplan kan inpassen (“Dit is hoe je het doet”)
 • Je bent bekend met welke rollen macht, invloed, politiek, het psychologische contract en moed spelen in de context van het ontwerpen en ontwikkelen van een persoonlijk actieplan

Na het succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat.


Waarom kiezen voor een module van de Modulair Executive MBA?

De module Change Management and Organizational Development is een onderdeel van de Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions maar is ook los te volgen. Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk! Na succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat. Smaakt het echter naar meer en wil je na deze module nog meer modules volgen of zelfs gaan voor een volledige MBA? Dat is ook mogelijk. Voor het behalen van je MBA-titel volg je zes basismodules, minimaal twee specialisatiemodules, de internationale studiereis en de MBA thesis.

Meer informatie? Kom naar een belevingssessie.

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Download de brochure, kom naar een belevingssessie en volg een proefcollege of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

 

 

 

Van wie krijg je college?

Tijdens de module Change Management and Organizational Development geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

De hoogleraren en experts

De hoogleraren en experts voor deze module zijn:

 • Prof. dr. Pascale Peters – Professor Strategic Human Resource Management, Nyenrode Business Universiteit
 • Prof. dr. Rob Blomme - Hoogleraar Organisatiegedrag, Nyenrode Business Universiteit
 • Drs. Henriëtte Koomans – “to be or not to be….”
De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat zijn de toelatingseisen?

 • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
 • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
 • Engelse lees- en luistervaardigheid.

 

Data en tijden

Blok 1

18 maart 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
19 maart 2024 van 09:00 -17:00 uur

Blok 2
18 april 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
19 april 2024 van 09:00 - 17:00 uur

Blok 3
27 mei 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
28 mei 2024 van 09:00 - 17:00 uur

Uiterste aanmelddatum is 26 februari 2024. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.


Enthousiast? Meld je aan

Enthousiast over de module Change Management and Organizational Development? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

Introductiebijeenkomst

Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 4 maart 2024 van 15:00 tot 18:00 (excl. diner).

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (rules & regulations) van deze opleiding.

 

 

Investering

De investering voor deze module is € 7.145 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.