Collegereeks Coachend Leidinggeven

Breukelen
31 oktober 2023
6 bijeenkomsten
van 14.00 - 19.00 uur
Nederlands
€ 2.395 (excl. btw)

Vaak wordt het mensgerichte onderdeel van je werk onderbelicht door de focus op restultaat en hoge werkdruk. Als je dit als leider doorziet en er op acteert, creëer je rust en ruimte voor je medewerkers om zich te ontplooien en om competenter en met meer plezier resultaten te behalen.

 • Concreet en toepasbaar
 • Colleges van experts uit het bedrijfsleven
 • Unieke combinatie van academische discipline en zakelijke relevantie

Wat levert het je op?

 • Je ontwikkelt een coachende mindset: minder sturen, meer begeleiden
 • Je krijgt meer inzicht in de onderstroom en in wat mensen beweegt
 • Je onderzoekt de context van waaruit jij als coachend leidinggevende de dingen doet
 • Je leert hoe je de verschillende rollen die je hebt effectiever in kan zetten
 • Je werkt aan je eigen journal, een onmisbare tool voor reflectie en ontwikkeling
 • Gedurende de hele reeks, ga je in tweetallen met jouw eigen vraagstuk aan de slag

Tijdens de collegereeks Coachend Leidinggeven leren experts je om als leider, naast de focus op de resultaten van je team, je ook te richten op de ontwikkeling van je teamleden.

We bieden dit programma aan in samenwerking met  Boom Management.

Van wie krijg je college?

Tijdens de collegereeks Coachend Leiderschap, verken je de belangrijkste aspecten van coachend leiderschap en laten sprekers je kennis maken met achterliggende ideeën en theorieën. Voor deze reeks is Erik Maier inhoudelijk verantwoordelijk als programma-manager.

De hoogleraren en experts

  Lecturer
  Erik Maier werkt als docent, programma-manager en promovendus aan Nyenrode Business Universiteit. Erik is de kerndocent van blok 2: Persoonlijk Leiderschap. Hij werkt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling: het gebied waar strategische doelen van de organisatie en de individuele behoeften van het individu met elkaar in verbinding staan.
  Hoogleraar
  Bas Kodden is hoogleraar Leiderschap & Managementontwikkeling, coördinator van het Centrum voor Strategie, Organisatie & Leiderschap en academisch directeur van diverse leiderschapsprogramma’s van Nyenrode Business Universiteit.
  Aty Boers
  Directeur opleidingsinstituut
  Opgeleid als organisatiesocioloog werkt Aty Boers al 25 jaar als consultant aan organisatie- en procesverbetering. Zij is mede-eigenaar van een organisatieadviesbureau dat ondersteunt bij dergelijke vraagstukken. Haar vakgebied is de verbinding tussen teamcoaching en de principes van agile en lean management.
  Job Boersma
  Psycholoog en trainer
  Job Boersma is psycholoog, consultant, spreker en gespreksleider. Hij geeft workshops, coaching en consulten rondom strategische gespreksvoering zoals Harvard-stijl onderhandelen en dialogiseren van communicatie voor onder meer bestuurders, managers en toezichthouders.
  Nadia van der Vlies
  Mede-eigenaar van opleidingsinstituut
  Nadia van der Vlies is mede-eigenaar van opleidingsinstituut NONONS. Ze was jarenlang manager bij diverse organisaties, nu ontwikkelt ze leiderschapsprogramma’s en traint zij leidinggevenden in het ontwikkelen van een coachende mindset om effectiever leiding te geven.
  Jakob van Wielink
  Coach, trainer
  Jakob van Wielink begeleidt professionals in hun groei naar meer invloed, impact en resultaat. Hij schrijft over leiderschap en transitie. Over hoe een plek te creëren waar mensen vorm kunnen geven aan veranderingen waarnaar ze verlangen of waartoe ze worden geroepen. Allemaal onder de vlag van zijn initiatief De School voor Transitie.
  Maarten Kouwenhoven
  Psycholoog en managementconsultant
  Maarten Kouwenhoven is psycholoog en management consultant, internationaal erkend opleider en supervisor in Transactionele Analyse. Hij geeft zelf onderwijs in TA en gastlezingen bij diverse TA opleidingsinstituten. Hij heeft de methode Strategisch Coachen ontwikkeld en is auteur van ‘Het Handboek Strategisch Coachen’.
  Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Wat ga je doen?

  Gedurende 6 colleges geven experts hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring de belangrijkste principes en inzichten. De groepen bestaan uit deelnemers vanuit verschillende sectoren met soortgelijke vraagstukken.

  In ieder college staat een aspect van coachend leiderschap centraal. Deze centrale thema’s worden ingeleid door een aansprekende naam uit het veld van coaching en leiderschap. Hierdoor maak je kennis met de achterliggende ideeën en theorieën. Je werkt aan je mindset en vaardigheden en maakt tussentijdse opdrachten met je buddy. Je eigen ontwikkeling leg je vast in je journal, een onmisbare tool voor reflectie en ontwikkeling.

  Thema's

  Het programma bestaat onder andere uit deze onderwerpen:

  • Hoe word je je bewust van je rol als coachende leider?
  • Inzicht in de beweegredenen van mensen
  • Praktische handvatten om verschillende rollen effectief in te zetten 
  • Coachen bij transitie: secure bases als voorwaarde voor groei
  • Strategisch coachen
  • Jouw coachend leiderschap in de praktijk

  De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  Voor wie?

  Je hebt een leidinggevende rol, waarin je processen doorziet en begrijpt wat er nodig is om resultaten te behalen met een team. Kortom, wat betreft vaktechniek en resultaatgerichtheid zit je helemaal op je plek. Maar het begeleiden van medewerkers in hun ontwikkeling is toch vaak lastiger dan gedacht, alleen al omdat iedereen anders is. Bij die maatwerkbenadering kun je wel wat hulp en tools gebruiken. 

  Meld je nu aan

  Aanmelden voor de collegereeks Coachend Leidinggeven doe je via de aanmeldbutton. Je wordt hiervoor doorverwezen naar de website van onze samenwerkingspartner Boom Management.

  Heb je nog vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag. 

  Data en tijden

  De collegereeks vindt plaats op:
  • 31 oktober 2023 van 15:00 tot 19:00 uur
  • 7, 14, 16 en 28 november 2023 van 14:00 tot 19:00 uur
  • 12 december 2023 van 14:00 tot 19:00 uur
  Indien je verhinderd bent, mag je je laten vervangen door een collega.

  Wat is de investering?

  De investering voor de collegereeks Coachend Leidinggeving is € 2.395,- per persoon (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en toegang tot de online leeromgeving. Je ontvangt een deelnamecertificata van Boom Management en Nyenrode Business Universiteit. Je ontvangt de factuur van onze samenwerkingspartner Boom Management.

  Nyenrode Business Universiteit en Management Impact zijn niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

  Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. 

  Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.