Collegereeks Public Affairs & Stakeholdermanagement

Breukelen
1 november 2022
6 bijeenkomsten
van 16.00 - 20:00 uur
Nederlands
€ 2.295 (excl. btw)

Voor steeds meer organisaties is de relatie met de omgeving en stakeholders een voorwaarde om organisatiedoelen te behalen. Tegelijkertijd groeit de impact van wet- en regelgeving op de bedrijfsvoering. Er wordt naar de  communicatiedirecteur, omgevingsmanager, stakeholdermanager of public affairs professional gekeken om hier een strategische aanpak op te formuleren.

Voor deze professionals zijn het uitdagende tijden. Alleen al om intern een accuraat en coherent beeld te schetsen van wat er in de buitenwereld gebeurt. Een versplinterd politiek landschap, een continue flow van (social) media, populisme en actieve burgers bepalen de agenda. Tegelijkertijd moet de professional continu schakelen op diverse niveaus: lokaal, regionaal, landelijk en Europees.

Dat vraagt om heldere keuzes en een scherpe strategie. In deze collegereeks word je meegenomen in de meest actuele ontwikkelingen en inzichten van public affairs en stakeholdermanagement: state of the art. 

 • Meest actuele ontwikkelingen en inzichten in public affairs en stakeholdermanagement
 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit de praktijk

Na deze collegereeks beschik je over

 • Krachtige inzichten in actuele thema’s op het gebied van public affairs en stakeholdermanagement die je ondersteunen bij het formuleren van jouw eigen authentieke visie en strategie.
 • Praktische handvatten om de public affairs en stakeholdermanagement-functie binnen jouw organisatie beter te organiseren en professionaliseren.
 • Professionele vaardigheden om jouw rol meer impact te geven en je een betere strategische sparringspartner te maken.

Wat levert het op voor je organisatie?

Je krijgt meer inzichten en concrete handvatten hebben om je rol in communicatie uit te oefenen. Hiermee wordt de organisatie professioneler en wendbaarder in de contacten en communicatie met interne en externe stakeholders. Dit heeft een positief effect op de positionering, zichtbaarheid en reputatie van de organisatie

Van wie krijg je college?

Tijdens de collegereeks Public Affairs & Stakeholdermanagement  brengen de meest inspirerende sprekers je de kneepjes van het vak bij, met sterke cases uit de praktijk.

De hoogleraren en experts

 • Prof. dr. Arco Timmermans - bijzonder hoogleraar Public Affairs bij het Instituut Bestuurskunde van de Faculteit Governance and Global Affairs te Den Haag
 • Wietze Smid - ervaren Public Affairs en Communicatie professional (o.a. in het verleden hoofd Public Affairs en stakeholdermanagement NS, AkzoNobel en Essent)
 • Erik van Venetië- adviseur & trainer public affairs & lobby
 • Jeroen Smit- Onderzoeksjournalist en schrijver
 • Lea Bouwmeester- adviseur, innovator en spreker

   

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

Tijdens deze collegereeks word je meegenomen in de meest actuele ontwikkelingen en inzichten van public affairs en stakeholdermanagement: state of the art.  

Thema's

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Beïnvloeding van issues: het groot of klein houden van aandacht
 • Stakeholdermanagement in een complex krachtenveld
 • Strategische allianties en het verbinden van belangen tussen overheid en bedrijven
 • Corporate Leadership, purpose & stakeholdermanagement
 • De ontvangende kant van de lobby
 • Van klassieke lobbyorganisatie naar maatschappelijke partner: de ontwikkeling van de invloed van de ondernemers

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je bent een hoger opgeleid public affairs en/of communicatie directeur/manager of senior professional/specialist uit bedrijfsleven, overheid, bureauwereld en non-profit. Ook interessant voor stakeholdermanagers.

De collegereeks is ook goed geschikt voor directieleden, senior managers en commissarissen voor wie public affairs en stakeholdermanagement geen dagelijkse bezigheid is, maar die behoefte hebben aan meer ontwikkeling op dit gebied. 

Data

De colleges van deze editie vinden plaats op de volgende data:

 • Dinsdag 1, 8, 15, 22 en 29 november 2022
 • Dinsdag 6 december 2022

De colleges starten om 16.00 uur en eindigen rond 20:00 uur.

Wanneer je verhinderd bent op één van de data dan mag je je laten vervangen door een collega.

Meld je nu aan

Aanmelden voor de collegereeks Public Affairs & Stakeholdermanagement doe je via de aanmeldbutton.

Heb je nog andere vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag.

Wat zijn de kosten?

De investering voor deelname aan deze collegereeks bedraagt € 2.295,- per deelnemer (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en literatuur.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.


*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.