Digital Strategy and Transformation - MBA module Business & IT

Breukelen
3 september 2024
16 augustus 2024
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Engels
€ 7.145 (btw vrij)

Digital Strategy and Transformation

Overal om ons heen is de impact van digitale technologieën zichtbaar. Vaak ervaren we dat als iets positiefs, bijvoorbeeld met het gemak van de smartphone en sociale media. Ook biedt technologie efficiëntere manieren om zaken te doen en nieuwe business te genereren. Aan de keerzijde daarvan zijn verontrustende ontwikkelingen die disruptief werken, zoals cybercrime en disintermediatie. Voor bedrijven, organisaties en overheden is het dan ook van groot belang om te reageren op de kansen en bedreigingen die digitale vooruitgang biedt. Hoe ga je om met de ontwikkelingen buiten jouw eigen invloedssfeer? Welke acties kan je ondernemen? Hoe reageer je tijdig en effectief?  In de module Digital Strategy & Transformation reiken wij je daarvoor de juiste handvatten aan.

 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

Leiden van digitale transformatie

Om als organisatie wendbaar te zijn, te anticiperen op kansen en adequaat te reageren op bedreigingen is het belangrijk om digitale transformatie te kunnen doorgronden en passende strategie op te stellen. In de module Digital Strategy & Transformation bieden we je de kennis en kunde aan om in een leiderschapsrol digitale strategie te formuleren en tot uitvoering te brengen. Door middel van interactieve colleges en gebruik van een casus uit jouw praktijk is jouw nieuw opgedane kennis direct inzetbaar. Zo ben je in staat om de digitale transformatie in je organisatie te leiden.

Deze module maakt deel uit van de Engelstalige Modular Executive MBA Business & IT en kent daardoor een internationaal karakter. 

Wat ga je doen?

In de module Digital Strategy and Transformation ontwikkel je vaardigheden om de digitale transformatie van jouw organisatie te leiden. Tijdens de module krijg je concepten, theorieën en modellen aangereikt door ervaren professionals uit het werkveld en ga je met je mededeelnemers aan de slag met praktijkopdrachten om deze kennis toepasbaar te maken op jouw organisatie.

Het programma bestaat uit drie blokken:

 • Building digital awareness – crafting a digital vision and understanding big data
 • Understanding industrial revolutions, value chains and blockchain
 • Building a digital platform business and organizational change


Wat levert het je op?

 • Je kan strategisch leiderschap toepassen op digitale transformatie
 • Je begrijpt hoe je succesvolle digitale businessmodellen kan ontwikkelen
 • Je hebt brede kennis over de impact van digitale technologieën op zakendoen verkregen
 • Je kan bestaande digitale businessmodellen analyseren en evalueren
 • Je bent in staat een visie en strategie voor je eigen organisatie te ontwikkelen
 • Je weet hoe je disruptieve ontwikkelingen kan herkennen en hoe te reageren

Na het succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat.


Waarom kiezen voor een module van de Modulair Executive MBA?

De module Digital Strategy & Transformation is een onderdeel van de Modulair Executive MBA in Business & IT maar is los te volgen. Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk! Na succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat. Smaakt het echter naar meer en wil je na deze module nog meer modules volgen of zelfs gaan voor een volledige MBA? Dat is ook mogelijk. Voor het behalen van je MBA-titel volg je zes minimaal, twee specialisatiemodules, de internationale studiereis en de MBA thesis.


Meer informatie? Kom naar een belevingssessie.

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Download de brochure, kom naar een belevingssessie en volg een proefcollege of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

 

 

Wat zijn de toelatingseisen?

  • een afgeronde academische, hbo- of gelijkwaardige opleiding (bachelor of master diploma)
  • minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol
  • Engelse lees- en luistervaardigheid 

Meld je aan

Enthousiast over de module Digital Strategy and Transformation? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

Data en tijden

Blok 1:
3 september 2024 - 09:00-22:00 (incl. dinner)
4 september 2024 - 09:00-17:00

Blok 2:
3 oktober 2024- 09:00-22:00 (incl. dinner)
4 oktober 2024 - 09:00-17:00

Blok 3:
21 november 2024 - 09:00-22:00 (incl. diner)
22 november 2024 - 09:00-17:00

Aanmelddeadline: 16 augustus 2024

 

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Je kunt hier ook alvast het onderwijsregelement bekijken.

 

Investering

De investering voor deze module is € 7.145 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.


Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.