Digitalization and Boardroom Dynamics - MBA module Business & IT

Breukelen
17 maart 2025
24 februari 2025
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Engels
€ 7.145,- (btw vrij)

 

Digitalization and Boardroom Dynamics

Om in een steeds meer data-gedreven wereld te gedijen moeten bedrijven en organisaties zich continu aanpassen. Dat betekent ook dat boardrooms voor moeilijke beslissingen staan: werknemers en organisatiestructuren moeten naar een meer agile manier van werken in plaats van afdelingen in te richten als silo’s. De snelheid van verandering is de nieuwe valuta in een gedigitaliseerde wereld. Technologische ontwikkelingen, zoals machine learning, 3D-printen en robotisatie oefenen invloed uit op de manier waarop de markt zich ontwikkelt, waaruit nieuwe ecosystemen en platformen ontstaan. Maar hoe overtuig je een boardroom ervan om te stoppen met oude gewoontes en nieuwe ontwikkelingen te omarmen? Welke vaardigheden heb je nodig om impact te maken op besluitvorming? Hoe kan je een board ervan overtuigen om nieuwe projecten zonder bewezen omzetkracht in gang te zetten? De antwoorden op deze vragen staan centraal in de module Digitalization & Boardroom Dynamics.


Word een invloedrijke spreker in de boardroom

Besluitvorming in boardrooms beïnvloedt de dagelijkse operatie en management van een organisatie sterk. Door de dynamiek binnen de boardroom beter te begrijpen en de uitdagingen waar boardroomleden voor staan te kennen, kan je als leider binnen een organisatie een waardevolle business partner met impact worden. Deze module reikt jou de kennis en kunde aan om je invloed op beslissingen van de boardroom te vergroten. Jouw organisatie en de board profiteren van jouw nieuwe kennis en inzichten over organisatie- en managementuitdagingen. Door een stevigere gesprekspartner te zijn help je de mensen om je heen om scherp te blijven en tot effectieve besluitvorming te komen. 

Désirée van Gorp, hoogleraar International Business en kerndocent van deze module, geeft je alvast vijf tips!

Deze module maakt deel uit van de Engelstalige Modular Executive MBA Business & IT en kent daardoor een internationaal karakter. 

Maak in deze video kennis met kerndocent Désirée van Gorp en het programma

Laat je inspireren door de ervaringen van deelnemers

Camille Dhamers en Abdoul Hansali. vertellen over hun ervaringen met de module en hoe ze het geleerde direct  hebben toegepast in de praktijk.

 

 • Werkveld deelnemer staat centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

Wat ga je doen?

In de module Digitalization & Boardroom Dynamics krijg je digitale transformatie vanuit het perspectief van een boardroom te zien. We nemen je mee in hoe executive boards tot besluitvorming komen waar het de uitdagingen van digitalisatie betreft; hoe de dynamiek van een boardroom innovatie en digitalisatie kan initiëren en ondersteunen in een bedrijf; en tenslotte hoe een visie vertaald wordt naar strategie. Je ontwikkelt de vaardigheden om nieuwe ideeën tot uitvoering te brengen, ook als deze bestaande businessmodellen bedreigen en transformatief leiderschap over de hele organisatie heen vereisen.


Theorie en praktijk

In de module staat de uitwisseling tussen theorie en praktijk centraal. Je gaat in teams aan de slag met casuïstiek, omdat wij geloven dat jullie als gelijkgestemden ook belangrijke lessen van elkaar kunnen leren, voortbordurend op de kennis en ervaring die de docenten met jullie delen. Wij faciliteren daarom vruchtbare interactie door middel van dialoog, discussie en uitwisseling.  

Deze module maakt deel uit van de Engelstalige Modular Executive MBA Business & IT en kent daardoor een internationaal karakter.

Het programma bestaat uit drie blokken:

 • Overview of building blocks of innovation and digitalization; creating a burning platform and first phase of understanding board room dynamics.
 • Diving deeper into different aspects of digital transformation and driving innovation in an organization; operating in platform and ecosystem driven markets; translating your ideas/solutions into concrete projects; tools for convincing a board to engage in new innovative projects and phase two of understanding board room dynamics and making them work for you.
 • Translating academic learnings into practice; transforming your business idea/solution into a one page proposal and pitching your idea for a board as part of the third phase of understanding board room dynamics.


Wat levert het je op?

 • Je doorgrondt de impact van technologische ontwikkelingen op de samenleving, industrieën en jouw eigen organisatie
 • Je begrijpt de dynamiek van de boardroom wat het proces van digitale transformatie betreft
 • Je doet vaardigheden op om de leiding in digitale transformatie te nemen  
 • Je werkt aan een casus uit jouw dagelijkse praktijk, zodat je de nieuw opgedane kennis van de module direct toepast

Na het succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat.


Waarom kiezen voor een module van de Modulair Executive MBA?

De module Digitalization & Boardroom Dynamics is een onderdeel van de Modulair Executive MBA in Business & IT maar is los te volgen. Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk! Na succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat. Smaakt het echter naar meer en wil je na deze module nog meer modules volgen of zelfs gaan voor een volledige MBA? Dat is ook mogelijk. Voor het behalen van je MBA-titel volg je zes minimaal, twee specialisatiemodules, de internationale studiereis en de MBA thesis.

Meer informatie? Kom naar een belevingssessie.

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Download de brochure, kom naar een belevingssessie en volg een proefcollege of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

 

 

Wat zijn de toelatingseisen?

  Om toelaatbaar te zijn heb je minimaal nodig:

  • een afgeronde academische, hbo- of gelijkwaardige opleiding (bachelor of master diploma)
  • minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol
  • Engelse lees- en luistervaardigheid

   Data en tijden

   Blok 1

   17 maart 2025 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
   18 maart 2025 van 09:00 -17:00 uur

   Blok 2
   16 april 2025 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
   17 april 2025 van 09:00 - 17:00 uur

   Blok 3
   22 mei 2025 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
   23 mei 2025 van 09:00 - 17:00 uur

   Uiterste aanmelddatum is 24 februari 2025. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

   Meld je aan

   Enthousiast over de module Digitalization and Boardroom Dynamics? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

   Introductiebijeenkomst

   Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 10 maart 2025 van 15:00 - 18:15 uur (exclusief diner).

   * Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (rules & regulations) van deze opleiding.

   Wat is de investering?

   De investering voor deze module is € 7.145,- (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

   *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.