Digitalization and Boardroom Dynamics - MBA module Business & IT

In het kort

 • Breukelen
 • Voorjaar 2022
 • 3 x 2 dagen
 • 6-8 uur per week (excl. college)
 • Engels
 • € 6.395 (btw vrij)

Digitalization and Boardroom Dynamics

De digitalisering gaat in een sneltreinvaart door en zorgt voor grote veranderingen in alle onderdelen van de economie en de maatschappij. De veranderingen die organisaties doormaken hebben niet alleen te maken met technologische, maar ook met culturele, sociale en economische aspecten. Dit vraagt om inzicht en kennis. Wil je een organisatie succesvol transformeren dan heb je leiders nodig met een visie op alle aspecten van digitalisering.

De module Digitalization and Boardroom Dynamics biedt concrete handvatten om IT en innovatie op elkaar af te stemmen. Dit in het licht van de dynamiek van bestuursbeslissingen en governance issues. 

Zijn IT en innovatie belangrijke punten op de agenda van jouw boardroom? Moeten er belangrijke beslissingen voor de toekomst worden genomen met verschillende belanghebbenden? Wordt jouw boardroom door de omgeving gedwongen beslissingen te nemen met een belangrijke impact voor IT?  

In deze module krijg je het antwoord op deze vragen. Daarnaast komt de casuïstiek tot het snijvlak van innovatie en IT, de beslissingen die in de board genomen worden en de de rol van de CIO/CDO, aan bod.

Het leerdoel

 • Nieuwe kijk op IT portfoliomanagement
 • Inzicht in boardroom dynamics rond innovatie en IT en de rol van de CIO hierin
 • Bewustwording rond de invloed van verschillende karakteristieken van de onderneming op beslissingen rond innovatie en IT
 • Tools om IT af te stemmen op de doelen van de onderneming

Laat je inspireren door de ervaringen van deelnemers

Camille Dhamers en Abdoul Hansali. vertellen over hun ervaringen met de module en hoe ze het geleerde direct  hebben toegepast in de praktijk.

Maak kennis met kerndocent Prof. dr. Désirée van Gorp.

Organisaties staan in deze tijd van crisis op een brandend platform. Prof. dr. Désirée van Gorp, hoogleraar International Business neemt je in een kort college aan de hand van 3 bouwstenen mee. Hoe kan jij de crisis gebruiken als versneller voor verandering en innovatie?

De module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Business & IT. De module is los te volgen, of stapel net als Camille en Abdoul meerdere modules tot een volwaardig MBA.
 • Werkveld deelnemer staat centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

Contact

Wat ga je doen?

De module Digitalization and Boardroom Dynamics staat in het teken van IT portfoliomanagement, corporate governance en boardroom dynamics. Uiteraard leer je de kennis ook in de praktijk toe te passen en geven we je meer inzicht in het verrichten van onderzoek naar het snijvlak van innovatie en IT en de beslissingen die in de board worden genomen met de focus op de rol van de CIO in deze.

De module bestaat uit 3 blokken.

Stel zelf je MBA samen

We begrijpen dat het combineren van werk, studie en privéleven best een uitdaging is. Daarom hebben wij een Modulair MBA programma ontwikkeld. Je stelt zelf je MBA samen en volgt dan 1 of meerdere modules of een volledig MBA (minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA Thesis).

Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair MBA programma? Kom naar een belevingssessie. Of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Digitalization and Boardroom Dynamics ben je toelaatbaar:

  • Met tenminste 5 jaar werkervaring als (algemeen) manager of in een invloedrijke/ strategische positie.
  • Met tenminste aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Als je ambitie hebt om een managementfunctie te bekleden of ondernemer te worden.
  • Als je affiniteit hebt met de IT-sector.
  • Met voldoende kennis van de Engelse taal.

   Belevingssessie

   Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

   Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

   Data en tijden

   Start voorjaar 2022. Exacte date en tijden nog niet bekend.

   Meld je aan

   Enthousiast over de module Digitalization and Boardroom Dynamics? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

   Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

   Wat zijn de kosten?

   De investering voor deze module is € 6.395 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

   Financiering

   De kosten van deze module zijn fiscaal aftrekbaar.

   Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.