Impactvol Onderhandelen

Blended, Breukelen, Online
25 september 2024
3.5 dagen
Nederlands
€3.995,- (excl. btw)

Ga met meer kennis en zelfvertrouwen onderhandelingen in

Als manager en professional ben je regelmatig betrokken bij onderhandelingen over samenwerkingen, projecten, strategie met partners en collega’s, waarbij de belangen van alle betrokkenen centraal staan. We hebben het vaak niet eens door dat we aan het onderhandelen zijn. Iedere keer als je met iemand overlegt om het samen eens te worden, onderhandel je. We zijn dagelijks bezig met samenwerken, problemen oplossen of omgaan met meningsverschillen. Hoe ga jij om met weerstand en dominante onderhandelaars? Wat zijn persoonlijke valkuilen en hoe kan je die constructief aanpakken? In het programma Impactvol Ondernemen krijg je antwoord op deze vragen.

Het programma Impactvol Onderhandelen is gebaseerd op de Harvard-methode. Het richt zich op het creëren van waarde en het opbouwen van betere relaties. Het accent verschuift van, winnen ten koste van de ander, naar het realiseren van win-win situaties, waardoor relaties worden verbeterd en succesvolle lange termijn deals gesloten worden. Het gaat niet langer over standpunten, maar over belangen.

Wat levert het je op?

 • Goede onderhandel- en gespreksvaardigheden
 • Een heldere visie op onderhandelen volgens de Harvard methode
 • Een doordacht denkkader waarmee je elke onderhandeling effectief kan voorbereiden, structureren en faseren
 • Praktische inzichten in onderhandelingsprocessen
 • De vaardigheid om doeltreffende vragen te stellen en zo cruciale informatie boven tafel te krijgen.

Wat levert het op voor je organisatie?

Na het programma heb je onderhandelingsvaardigheden ontwikkeld die niet alleen gericht zijn op het behalen van korte termijn resultaten, maar ook op het creëren van langdurige waarde voor de organisatie.

Dit programma bieden we aan in samenwerking met FP&P.

 • Concreet en toepasbaar
 • Academische theorie gekoppeld aan de praktijk
 • Verbetert jouw onderhandelingspositie

Van wie krijg je college?

Het programma Impactvol Onderhandelen wordt ondersteund door de wetenschappelijke staf van Nyenrode Business Universiteit. Sprekers en gastsprekers zijn hoogleraren en executive coaches. Zij combineren wetenchap met praktijkervaring.

De hoogleraren en experts

Jeff Gaspersz
Hoogleraar
Jeff Gaspersz is hoogleraar Innovatie. Met inzichten en ideeën helpt hij leiders bij het ontwikkelen van innovatiekracht. 'We kunnen alleen kansen zien en benutten als we innovatief zijn. Het wordt de nummer één competentie.'
Alwin de Rijke
Alwin de Rijke
Gastspreker
Alwin de Rijke is eigenaar van The Sparring Partners. Hij gebruikt het fysieke gevecht als metafoor voor communicatie. Op speelse wijze ga je, na zorgvuldige instructie, met bokshandschoenen korte tweegevechten voeren. Vervolgens kijk je of je parallellen ziet met je gedrag in het dagelijks leven en wat je daaruit kunt leren. Behalve dat je veel leert over jezelf leer je ook veel over je medecursisten.
Raymond Vromans
Gastspreker
Raymond Vromans is trainer en adviseur op het gebied van onderhandelen, samenwerken en beïnvloeden. Volgens Raymond is een goede onderhandelaar niet alleen in staat om te verbinden met de ander maar in eerste instantie met jezelf. Dit vraagt een groeiend bewustzijn op je eigen weten (kennis), je kunnen (vaardigheden) en je gevoel, vooral als er druk of spanning op een onderhandeling staat.
Chantal Suissa Runne
Chantal Suissa - Runne
Gastspreker
Chantal Suissa Runne is een expert van FP&P op het gebied van onderhandelen, leiderschap, teamontwikkeling en conflicthantering. Ze gelooft in de kracht van co-creatie, diversiteit en creativiteit voor iedere organisatie. Ze heeft veel ervaring binnen het bedrijfsleven, de overheid, maatschappelijke instanties, de politieke en diplomatieke wereld. Daarnaast is ze regelmatig te gast in de media. Haar motto is: "If you want to go fast go alone, if you want to go far go together".


Wat ga je doen?

De inhoud van dit programma is gebaseerd op de Harvard-methode. Deze manier van principieel onderhandelen maakt van de verschillende onderhandelingspartijen, probleemoplossers in plaats van tegenstanders. De trainers met wie we werken in dit programma bouwden deze aanpak in de loop der jaren uit en hebben er verdieping aan gegeven.

Wat kan je concreet verwachten?

 • Praktijkonderhandeling (o-meting). Hierop passen we de inhoud van het programma aan, zodat het goed afgestemd is op de behoefte van de groep
 • Online intervisie: De inzet van de expertise van mede-deelnemers voor je eigen vraagstukken
 • Twee dagen fysiek op Nyenrode Business Universiteit
 • Praktijkonderhandeling (eindmeting). Hiermee kan je de effectiviteit van het programma meten

Thema's

 • Harvard-methode
 • Creativiteit in onderhandelen
 • Sparren met meer impact

De Harvard-methode

De Harvard-methode gaat uit van zeven principes. Op basis van deze principes leer je je goed voor te bereiden, een onderhandeling vorm te geven en kan je je leerproces versnellen. Meer weten over de Harvard-methode? Deze vind je terug in de brochure.

Het programma vindt deels online en deels fysiek plaats.

Voor wie?

Je bent een professional met enige onderhandelingservaring. Als manager en professional ben je regelmatig betrokken bij onderhandelingen over samenwerkingen, projecten, strategie met partners en collega’s, waarbij de belangen van alle betrokkenen centraal staan. Wat kan jij doen als de onderhandeling is vastgelopen en hoe repareer je de relatie? Hoe ga je effectief om met je eigen emoties en die van de ander? 

De inhoud van dit programma richt zich op professionals die actief zijn in diverse sectoren en streven naar impactvolle onderhandelingsresultaten binnen hun context.

Data en tijden

De volgende editie vindt plaats op de volgende data:

 • Online kick-off op woensdag 25 september van 14:30 – 16:00 uur
 • Online voorbereiding tussen 25 september en 9 oktober (op eigen tempo)
 • Twee fysieke dagen op 9 en 10 oktober 2024 Nyenrode
 • Online intervisie op 13 november van 14:30 – 16:00 uur
 • Online Q&A op 20 november van 14:30 – 16:30 uur

Meld je nu aan 

Aanmelden voor het programma Impactvol Onderhandelen doe je via de aanmeldbutton. Heb je nog vragen? Onze programma-coördinator beantwoordt deze graag.

Wat zijn de kosten?

De investering voor het programma Impactvol Onderhandelen is €3.995,- per persoon (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief een overnachting, lesmateriaal, maaltijden en toegang tot de online leeromgeving. Je ontvangt een deelnamecertificaat.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.