Global Immersion - MBA Module Public & Private

Breukelen
24 juni 2023
1 week
1 dag voorbereiding & reünie
Engels
Vanaf € 4.595 (btw vrij)

Global Immersion (studiereis) - MBA module

Globalisering brengt veel uitdagingen met zich mee. Een MBA-programma dat als doel heeft om managementvaardigheden en inzichten te ontwikkelen, kan daarom niet zonder een module met sterke internationale focus.

 

De internationale studiereis maakt je door de internationale setting bewuster van de aspecten die spelen bij globalisering. Je krijgt te maken met culturele verschillen en onderzoekt welke impact dit heeft op internationaal niveau.

Je leert door middel van lezingen, interactieve workshops, coaching sessies, bedrijfsbezoeken en discussiesessies met ondernemers en managers. Uiteraard maken ook een aantal culturele activiteiten deel uit van het programma. Samen met de groep stel je een relevante onderzoeksvraag op voor het land waarin je bent. Hieraan werk je tijdens de studietrip en het resultaat presenteer je bij terugkomst.

Wat levert het je op?

 • inzicht in aspecten die spelen bij globalisering;
 • ontwikkelen van managementvaardigheden in een internationale setting;
 • inzicht in de impact van culturele verschillen op internationale business;
 • praktijkervaring met een uitgewerkte internationale onderzoeksvraag.

 • Inhoud afgestemd op werkveld deelnemer
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo
 

Wat ga je doen?

De Internationale studiereis, het Global Immersion Program, staat in het teken van de uitdagingen die je ondervindt in een internationale setting.
Het programma is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit een combinatie van colleges, workshops, netwerkevenementen, bedrijfsbezoeken en een ‘cultural immersion’. Daarnaast levert deze intensieve week een hechte band op met je mede deelnemers.
Je stelt een onderzoeksvraag op, werkt daaraan tijdens de studiereis, schrijft een paper en presenteert bevindingen aan elkaar.
De module is als volgt opgebouwd:

 • Introductiedag: nnb
 • Studiereis (verblijf van 7 nachten) 
 • Bestemming: nnb
 • Terugkomdag: nnb

Hieronder een greep uit bestemmingen en samenwerkingen met Universiteiten en Business Schools wereldwijd, waar wij de afgelopen jaren zijn geweest voor de Modulair Executive MBA Global Immersion Programma’s:

Zuid Afrika – Stellenbosch University
China – Renmin Business School
San Francisco – University of California Berkeley
India - IIFT Bhawan
Brazilie – FGV Institute
Costa Rica – INCAE Business School
Colombia - Universidad de los Andes

Toelating

Voor de Internationale studiereis kan je toelating doen:

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Engelse lees- en luistervaardigheid.

Belevingssessie

Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin  we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

Meld je aan

Enthousiast over de Internationale studiereis bij Nyenrode? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

Investering

De investering voor deze module is vanaf € 4.595 (btw vrij), afhankelijk van de bestemming, inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.