Intervisiegesprekken | P.O. Assurance

Breukelen
2 dagdelen
Nederlands
€ 520,- (excl. btw) per praktijkjaar

Ben jij gestart met de Praktijkopleiding en wil je de Intervisiegesprekken gaan volgen? Dat kan bij Nyenrode Business Universiteit. Bij de Intervisiegesprekken ligt de nadruk op de ontwikkeling van een goede beroepshouding en communicatieve vaardigheden, welke bijdragen aan jouw ontwikkeling tot een Robuuste Accountant. 

Intervisiegesprekken: Wat houdt dat in?

Tijdens de intervisiebijeenkomsten ga je in op dilemma’s of knelpunten van (geanonimiseerde) werksituaties en bespreek je hier mogelijke oplossingen voor. Ook leer je elkaar op een coachende manier te bevragen en feedback te geven. Zo kom je tot diepere inzichten rondom je eigen kwaliteiten, valkuilen, ontwikkelpunten, gedragspatronen en handelen in samenwerkingen. 

Wist je dat?

Voor de professionele ontwikkeling van accountants is het voeren van intervisiegesprekken een bewezen en effectieve methode. Intervisie is een manier waarbij je vakgenoten uitnodigt om mee te denken over persoon- en functiegebonden vraagstukken uit de eigen werksituatie. Wanneer je op een serieuze wijze omgaat met deze intervisiegesprekken bevordert het je functioneren op juist die punten waar jij tegenaan loopt.

De Coaches

Margreeth Kloppenburg
Margreeth Kloppenburg
Coach, trainer
Margreeth Kloppenburg haar missie is om professionals te helpen goed werk te verrichten, als in ‘excellent, ethical and engaged’. Ze was vaste columnist van Accountant, initiatiefneemster van The Accountables, auteur/redacteur van de bundel Artikel 5, de beroepseer van de accountant en is voorzitter van de Faculty Ethiek, cultuur & gedrag (NBA). Tijdens intervisie werkt ze aan 3 zaken: een goed en veilig gespreksklimaat, verschillende intervisiemethoden en toepasbare intervisievaardigheden.
Thijs Sins
Projectmanagement coach en trainer
Thijs Sins is een filosoof en intervisie-coach. Hij helpt mensen hun potentieel te bereiken door middel van zelfreflectie en open communicatie. Hij gelooft dat door het begrijpen en onderzoeken van onze ideeën en waarden, we een dieper begrip van onszelf en de wereld om ons heen kunnen verkrijgen, en daarmee winnen we aan vrijheid. En dat wil toch iedereen?

Startmomenten

De Intervisiegesprekken volg je in de eerste twee jaar van de Praktijkopleiding.
Zowel in jaar 1 als jaar 2 bestaan de intervisiegesprekken bij Nyenrode uit een digitale kick-off en twee fysieke intervisiebijeenkomsten. De kick-off + de 1ste intervisiebijeenkomst moeten plaatsvinden in de oriëntatiefase van de Praktijkopleiding.

De data voor de kick-off en de 1ste intervisiebijeenkomst zijn reeds ingepland. De 2de intervisiebijeenkomst wordt tijdens de kick-off ingepland in overleg met de groep en intervisiecoach. Deze 2de  fysieke intervisiebijeenkomst vindt ongeveer zes weken na de eerste intervisiebijeenkomst plaats.

Bij alle contactmomenten is er een intervisiecoach aanwezig. 


Intervisie start april 2024 (VOL):

Kick-off:              18 april van 11.30-12.30 uur (digitaal)

1ste intervisie:     13 mei van 13.00 – 16.00 uur (fysiek)

 

Intervisie start mei 2024:

Kick-off:               15 mei van 11.30 – 12.30 uur (digitaal)

1ste intervisie:     12 juni van 13.00 – 16.00 uur (fysiek)

 

Intervisie start juni 2024:

Kick-off:              24 juni van 9.30 – 10.30 uur (digitaal)

1ste intervisie:     4 juli van 13.00 – 16.00 uur (fysiek)

 

Intervisie start september 2024:

Kick-off:               12 september van 10.00-11.00 (digitaal)

1ste intervisie:     3 oktober 13.00-16.00 uur (fysiek)

 

Intervisie start oktober 2024:

Kick-off:               9 oktober van 11.30 – 12.30 uur (digitaal)

1ste intervisie:     5 november van 13.00 – 16.00 uur (fysiek)

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden dan volg je onderstaande stappen:

 1. Meld je aan via de aanmeldknop in het menu aan de rechterkant. Hier vul je enkel je algemene contactgegevens in en selecteer je het startmoment. Het klopt dat je hier alleen de 1ste dag van de eerstvolgende maand kunt zien.
 2. Nadat je op verzenden hebt geklikt, ontvang je een e-mail met vervolgstappen.
 3. Open de e-mail en klik op de 'Nyenrode Aanmeldportaal' link in de tekst. Op dit platform vul je jouw persoonlijke gegevens in en geef je aan waarvoor – een onderdeel van de praktijkopleiding of het stagebureau – je je wilt aanmelden en op welk moment je daarmee van start wilt gaan.
 4. Verzend je aanmelding via het 'Nyenrode Aanmeldportaal'.

 

Deelnamevoorwaarden

 • Je bent toegelaten tot de Praktijkopleiding Assurance;
 • Je hebt toestemming van je stagebureau voor deelname aan de Intervisiegesprekken bij Nyenrode;

  Over de investering

  De investering voor de intervisiegesprekken is € 520,- (excl. btw) per praktijkjaar.

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.