Intervisiegesprekken | P.O. Assurance

Breukelen
3 dagen
Nederlands
€ 0,00 (excl. BTW)

Ben jij gestart met de Praktijkopleiding en wil je de Intervisiegesprekken gaan volgen? Dat kan bij Nyenrode Business Universiteit. Bij de Intervisiegesprekken ligt de nadruk op de ontwikkeling van een goede beroepshouding en communicatieve vaardigheden, welke bijdragen aan jouw ontwikkeling tot een Robuuste Accountant.

Intervisiegesprekken: Wat houdt dat in?

Je vormt een intervisiegroep met maximaal 8 studenten, met wie je minimaal twee keer per jaar bij elkaar komt. Tijdens de intervisiebijeenkomsten ga je in op dilemma’s of knelpunten van (geanonimiseerde) werksituaties en bespreek je hier mogelijke oplossingen voor. Ook leer je elkaar op een coachende manier te bevragen en feedback te geven. Zo kom je tot diepere inzichten rondom je eigen kwaliteiten, valkuilen, ontwikkelpunten, gedragspatronen en handelen in samenwerkingen. Tussen de bijeenkomsten door schrijf je ontwikkelingsblogs. Op deze manier werk je aan je communicatieve vaardigheden en beroepshouding.

Klik hier om je aan te melden.

Wist je dat?

Voor de professionele ontwikkeling van accountants is het voeren van intervisiegesprekken een bewezen en effectieve methode. Intervisie is een manier waarbij je vakgenoten uitnodigt om mee te denken over persoon- en functiegebonden vraagstukken uit de eigen werksituatie. Wanneer je op een serieuze wijze omgaat met deze intervisiegesprekken bevordert het je functioneren op juist die punten waar jij tegenaan loopt.

Startmomenten

Door het jaar heen starten we met een intervisiegroep zodra 6 tot 8 studenten zich hebben aangemeld. Op dat moment ontvang je het onderwijsprogramma met de planning.

Deelnamevoorwaarden

  • Je bent toegelaten tot de Praktijkopleiding;
  • Je hebt toestemming van je stagebureau voor deelname;
  • Je committeert je aan de voortgangseisen van het onderwijsprogramma om de Intervisiegesprekken tot een succes te maken.

Klik hier om je aan te melden

Duur Intervisiegesprekken

Het onderdeel Intervisiegesprekken volg je in de eerste twee jaar van de Praktijkopleiding. Als kick-off van de Intervisiegesprekken wordt in het eerste jaar een startbijeenkomst georganiseerd, waarin wordt toegelicht wat van jou en de andere deelnemers tijdens de intervisiegesprekken wordt verwacht.

Bijeenkomsten

Opleidingsjaar 1.

  1. Startbijeenkomst
  2. Intervisiegesprek 1 waarin 2 casussen aan bod komen
  3. Intervisiegesprek 2 waarin 2 casussen aan bod komen

Opleidingsjaar 2.

  • Intervisiegesprek 1 waarin 2 casussen aan bod komen
  • Intervisiegesprek 2 waarin 2 casussen aan bod komen

NB: het staat de intervisiegroep vrij om, naar behoefte, naast deze intervisiegesprekken vaker bij elkaar te komen.

Klik hier om je aan te melden.