Masterclass Strategic Foresight

Breukelen
14 november 2022
4 dagen
Nederlands
€ 5.195 (excl. btw)

Masterclass Strategic Foresight

Nieuwe technologieën, nieuwe (geo)politieke verhoudingen en een andere samenleving. Hoe wordt jouw organisatie futureproof? En hoe zorg je ervoor dat je vandaag al inspeelt op de transities van morgen?

Tijdens de masterclass Strategic Foresight delen bekende toekomststrategen, trendwatchers en futurologen hoe zij denken dat de wereld van morgen eruit ziet en leer je vaardigheden en methodieken om te komen tot een futureproof strategie voor jouw organisatie.

Aan het eind van de masterclass

 • Heb je inzicht in belangrijke (maatschappelijke) transities die de markt en maatschappij de komende jaren zullen vormen.
 • Beschik je over een uitgebreide toolbox vol methodieken die je kan inzetten bij het ontwikkelen van je eigen toekomstgerichte strategie.
 • Weet je hoe je jouw eigen organisatie futureproof maakt.
 • Heb je inzicht in hoe je vroege signalen van verandering op kan vangen.
 • Kan je belangrijke signalen doorvertalen naar visie, strategie en innovatie.
 

Deze masterclass bieden we aan in samenwerking met Futureconsult.

 • Concreet en toepasbaar
 • College van toekomstexperts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan de praktijk

Van wie krijg je college?

Tijdens de masterclass Strategic Foresight wisselen interactieve discussies en inhoudelijk inspirerende sprekers elkaar af. Tijdens de workshops, onder leiding van de deskundigen van Futureconsult, is veel ruimte voor het opdoen van en het uitwisselen van ervaringen.   

De hoogleraren en experts

De hoogleraren, experts, gastdocenten en praktijksprekers die verbonden zijn aan de masterclass zijn onder anderen:

 • Karim Benammar - Filosoof
 • Tessa Cramer - Trendwatcher
 • Yousri Mandour - partner bij Lobster Company
 • Jan Nekkers - directeur Futureconsult
 • Tom Palmaerts - Trendwolves
 • Willem Peter de Ridder - Futures Studies
 • Farid Tabarki - Zeitgeist
Hoogleraar
Annemieke is hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit.
Hoogleraar
Prof. dr. Bob de Wit is Professor Strategic Leadership aan het Center of Strategy, Organization & Leadership van Nyenrode.
De sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

In vier dagen leer je inspelen op de wereld van morgen. Je voert een foresight scan uit: hoe toekomstgericht ben ik en hoe toekomstgericht is mijn organisatie? Waar heb ik behoefte aan en wat kan ik verbeteren? In interactieve workshops vul je jouw toolbox met methodes en technieken om de toekomst te verkennen. Je leert over belangrijke trends en transities, scenario’s te maken van mogelijke toekomsten en je vangt vroege signalen van verandering op. Vervolgens maak je de stap naar strategie. Wat betekent die nieuwe wereld voor mijn organisatie en mijzelf? Je leert om de abstracte toekomst te vertalen naar concrete stappen voor vandaag en toekomstgerichte strategie. 

Thema´s

Tijdens het programma komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • De belangrijke transities van deze tijd, waaronder de overgang naar een datagedreven samenleving, de energietransitie en de overgang naar een netwerksamenleving. 
 • Early warnings: hoe blijf ik alert en vang ik vroege signalen van verandering op?
 • Scenario’s: het opstellen van scenario’s om mogelijke toekomsten te verkennen en het gebruiken van scenario’s om tot strategie te komen.
 • Reframen: verander je denkkader om met een open blik naar de toekomst te kunnen kijken.
 • Innovatieve businessmodelen: hoe vertaal je trends naar nieuwe innovatieve producten en verdienmodellen?

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je wilt als manager, innovator of strateeg het toekomstbewustzijn van jezelf en je organisatie versterken. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor strategische beslissingen, visie- en beleidsontwikkeling en/of innovatieprocessen.

Data en tijden

Deze masterclass vindt plaats op:

 • 14 en 15 november 2022
 • 12 en 13 december 2022

Wanneer je verhinderd bent op één van de data dan mag je je laten vervangen door een collega. Het betreffende college inhalen is niet mogelijk

Meld je nu aan

Aanmelden voor de masterclass Strategic Foresight doe je via de aanmeldbutton.

Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag.

Let op: voor de inschrijvingen na 1 juli 2022 vindt er een tariefswijziging plaats, de investering voor de Masterclass Strategic Foresight bedraagt vanaf dat moment € 5.395,- per persoon (exclusief btw). Collegemateriaal, koffie/thee, maaltijden en 2 overnachtingen zijn bij deze prijs inbegrepen.

Wat zijn de kosten?

De investering voor de masterclass Strategic Foresight is € 5.195 per persoon (exclusief btw). Collegemateriaal, koffie/thee, maaltijden en 2 overnachtingen zijn bij deze prijs inbegrepen.

Let op: voor de inschrijvingen na 1 juli 2022 vindt er een tariefswijziging plaats, de investering voor de Masterclass Strategic Foresight bedraagt vanaf dat moment € 5.395,- per persoon (exclusief btw). Collegemateriaal, koffie/thee, maaltijden en 2 overnachtingen zijn bij deze prijs inbegrepen.

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.