Masterclass Publiek Leiderschap

Breukelen
15 maart 2023
7 dagen
2 uur
Nederlands
€6.195,00 (Excl. BTW)

Een eigentijds Leiderschaps ontwikkelingsprogramma

De masterclass Publiek Leiderschap daagt leidinggevenden uit het publieke domein uit om te kijken naar uitdagingen en kansen van vandaag en morgen. Samen met peers reflecteer je kritisch op de trends en uitdagingen voor organisaties en netwerken in beleid, uitvoering en toezicht.

Tijdens de bijeenkomsten pas je voortdurend de aangereikte inzichten en tools toe op casuïstiek uit jouw eigen praktijk en wissel je ervaringen uit met deelnemers en sprekers.

Wat levert het je op?

 • Je bent beter voorbereid op zowel bekende als onbekende leiderschapsuitdagingen van de 21ste eeuw;
 • Je bent zelfverzekerder in de omgang met stakeholders, nieuwe media en de communicatievaardigheden die dat vereist;
 • Je kan effectiever teams aansturen en nieuwe werkvormen toepassen
 • Je kan beter inschatten wat de risico’s en toegevoegde waarde zijn van sector overstijgende samenwerking
 • Je bent beter in het combineren van strategische planning en toekomstscenario’s met acteren in het ‘hier en nu’.

Wat levert het je op voor je organisatie?

Na het volgen van deze masterclass ben je voor je werkgever breder en op een hoger, strategischer niveau inzetbaar voor uitdagende leiderschapsrollen en opgaven. De opgedane inzichten zullen ook collega’s en peers binnen en buiten je organisatie ten goede komen, omdat je deze gemakkelijker kunt delen en overbrengen. Je organisatie zal structureel zijn voordeel kunnen doen met jouw kennis van de uitdagingen waar publieke organisaties vandaag en morgen voor aan de lat staan, en profiteren van de 21st century skills voor overheidsmanagers die je hebt opgedaan.

We bieden dit programma aan in samenwerking met Binnenlands Bestuur 

Ervaring van een deelnemer:

Bekijk in onderstaande video de ervaring van een van de deelnemers van de masterclass Publiek Leiderschap:

 

 

Van wie krijg je college?

Tijdens de bijeenkomsten geven inspirerende sprekers hun visie en delen hun eigen recente ervaringen met kerntrends en ontwikkelingen in het brede publieke domein.

Sprekers en hoogleraren:

 • Jessica Peters MA MPIM - Directeur Customized Executive Education Nyenrode 
 • Prof dr. Zeger van der Wal - hoogleraar publiek management Universiteit Leiden, National University of Singapore, Tsinghua University, en internationaal expert op het gebied van publiek leiderschap. Tevens programma leider van deze Master Class
 • Prof. dr. Leonie Heres - Bijzonder hoogleraar Integriteit van het Lokaal Bestuur Erasmus Universiteit, Assistant Professor of Governance Universiteit Utrecht
Hoogleraar
Annemieke is hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit.
Hoogleraar
Sharda Nandram is hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en doceert in het MBA-programma Onderzoeksmethoden.
Voorzitter College van Bestuur & Rector Magnificus
Koen Becking was van 2012 tot 2020 bestuursvoorzitter van Tilburg University. Gedurende zijn voorzitterschap heeft Becking een transitie bij Tilburg University begeleid, waarbij een nieuwe koers is bepaald van de academische identiteitsorganisatie en volop is ingezet op groei en innovatie.

Wat ga je doen?

Deze masterclass vertaalt de belangrijkste uitdagingen van de 21ste eeuw in concrete handelingsperspectieven voor leidinggevenden in het publieke domein. Het ontwikkelingstraject is ontworpen rondom zeven leiderschapsopgaven die elk traditionele en nieuwe vaardigheden vereisen: 
 1. Communicatief leiderschap: Verbinden met assertieve stakeholders op diverse (media)platforms
 2. Digitaal leiderschap: Managen van meerwaarde en risico’s van big data, cyber security, en privacy 
 3. Inclusief leiderschap: Maximaal benutten van diversiteit, inclusiviteit en de ‘4 generation workforce’
 4. Innovatief leiderschap: Stimuleren van nieuwe mindsets en werkwijzen zoals design thinking 
 5. Ethisch leiderschap: Integriteit bevorderen en belichamen in een complexe omgeving
 6. Vooruitziend leiderschap: Permanent ruimte maken voor de lange termijn in de hectiek van alledag
 7. Grenzeloos leiderschap: Ontkokerd en sector overstijgend samenwerken

In drie 2-daagse bijenkomsten en een terugkomcollege ga je de diepte in met bovenstaande uitdagingen en thema’s. Iedere dag staat een specifieke leiderschapsuitdaging centraal. Een divers repertoire aan benaderingen, zoals seminars, case analyses, serious gaming, hackathons,  gastsprekers en simulaties zorgen voor een interactieve en energieke leerervaring met maximaal rendement voor de deelnemers.

In onderstaande video vertelt Prof. dr. Zeger van der Wal over wat je kan verwachten in de masterclass Publiek Leiderschap:

Voor wie?

Je bent werkzaam in schaal 12-16 bij een lokale, provinciale of rijksoverheidsorganisatie, een zorginstelling, woningcorporatie, vervoerder, NGO of netbeheerder, of adviseert je het senior kader van dit type organisaties. Tevens ben je toe aan een stevige stap in jouw leiderschapsontwikkeling en professionele verantwoordelijkheden.

Data en tijden

Dit programma heeft meerdere startmomenten. Kies zelf wat jou het beste uitkomt. Klik op de editie van jouw keuze om alle data van de colleges te zien.

Deze editie vindt plaats op:

 • 15 en 16 maart 2023
 • 19 en 20 april 2023
 • 31 mei en 1 juni 2023
 • 14 juni 2023

De colleges vinden plaats op onze locatie in Breukelen. Ook de overnachtingen vinden plaats in Breukelen.  Op dag 1 start het programma om 9.00 uur en eindigt de dag om 21.00 uur. Dag 2 begint om 9.00 uur en eindigt om 16.30 uur.

Wat is de investering?

De investering voor de masterclass Publiek Leiderschap is €6.195,- (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, hotelovernachting en maaltijden. Je ontvangt een deelnamecertificaat

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Na die datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk.

Annulering dient altijd schriftelijk te geschieden.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.