Online Transformation clinics

Online
12 weken
Nederlands
14.000 euro per groep, maximaal 12 personen

Online Transformation clinics; maatwerk voor management teams

Deze turbulente tijd brengt naast onzekerheden over gezondheid en economie ook complexe vraagstukken met zich mee voor jouw organisatie. Je staat als (management)team op het punt om ingrijpende beslissingen te nemen om de crisis zo goed mogelijk door te komen. Hoe neem je je medewerkers hierin mee? Hoe ga je om met scenario’s in een onzekere toekomst? Wat betekent dit voor je business model? Hoe grijp je de kansen die digitalisering en creativiteit met zich brengen? Welke rol speel je als organisatie in het post-crisis tijdperk?

Vaak loop je als organisatie vast, omdat je maar op één bepaalde manier naar een probleem kijkt. In deze clinics belichten we jouw vraagstuk vanuit meerdere kanten, in vier weken tijd vanuit vier perspectieven. Hoogleraren en alumni met verschillende achtergronden bieden daarbij ondersteuning en inspiratie maar ook alumni die nog steviger in de praktijk staan, stellen hun kennis ter beschikking. Het team wordt gedurende het traject begeleid door Nyenrode-coaches. Als je organisatie vervolgens die nieuwe perspectieven gaat toepassen, heb je een uitgebreider handelingsrepertoire tot je beschikking om het probleem aan te pakken.’

Tijdens de online ‘Transformation clinics’ leer je stappen vooruit te zetten, onder begeleiding van experts en docenten van Nyenrode Business Universiteit, die zowel academisch als praktisch onderlegd zijn. Je verkent onbekend terrein, durft te leiden in lastige tijden en ontwikkelt je strategie om beter uit de crisis te komen.

Nyenrode biedt dit leerproces aan in virtuele ontmoetingen tussen docenten, coaches en  jouw (management)team.

Je vraagstuk wordt benaderd vanuit verschillende perspectieven. Het combineren van verschillende perspectieven biedt jou ruimte voor nieuwe inzichten.

Wat levert het je op?

 • Je krijgt onder begeleiding van Nyenrode docenten nieuwe perspectieven op jouw specifieke organisatievraagstuk.
 • Je leert als (management)team strategisch omgaan met de onzekere toekomst in deze turbulente tijd.
 • Je ontdekt waar kansen liggen voor jouw organisatie en past de leerpunten voor transformatie direct toe.
  • Op maat gemaakt voor jouw organisatie
  • Virtuele clinics, direct toepasbaar op jouw vraagstuk
  • Nieuwe inzichten door combinaties van academische en praktische perspectieven

  Van wie krijg je college en begeleiding?

  Voorafgaand aan de clinics bekijken we aan de hand van het vraagstuk welke docenten het beste bij jouw context passen. De docenten hebben naast ervaring als docent, ook werkervaring in het bedrijfsleven.

  Een greep uit de docenten en hun perspectieven die jou kunnen begeleiden:

  • Dr. Jeroen van der Velden - Strategy Alignment aan Nyenrode Business Universiteit
  • Prof. dr. Désirée van Gorp - International Business aan Nyenrode Business Universiteit
  • Prof. dr. Lidewey van der Sluis - Strategisch Talent Managment aan Nyenrode Business Universteit
  • Prof. dr. Robbert-Jan Blomme - Organization Behavior aan Nyenrode Business Universiteit
  • Prof. dr. André Nijhof - Sustainable Business & Stewardship aan Nyenrode Business Universiteit
  • Dr. Bas Kodden – Leadership, Entrepreneurship and Personal Development aan Nyenrode Business Universiteit
  • Prof. dr. Pascale Peters - Strategic HRM aan Nyenrode Business Universiteit
  • Prof. dr. Jack van der Veen - Supply Chain Management aan Nyenrode Business Universiteit
  • Dr. Richard Janssen - Strategic Innovation in Agri/Food, Medic al/Pharma & Energy aan Nyenrode Business Universiteit
  • Drs. Job Andreoli - Entrepreneurial Finance aan Nyenrode Business Universiteit
  • Prof. dr. Bob de Wit - Strategic Leadership & Digital Transformation - Nyenrode Business Universiteit
  • Drs. Yousri Mandour - Business Model Innovatie bij ICSB Marketing en Strategie

  Online coaching en intervisie door onder andere:
  • Drs. Jessica Peters-Hondelink MA MPIM: Verandermanagement, Leiderschap & Samenwerken
  • Drs. Jo Vincken: Verandermanagement
  • Drs. Jeanine Jansen: Verandermanagement & Teamleiderschap
  • Drs. Miranda van der Kwaak: Persoonlijk Leiderschap
  • Drs. Fieke Ligthart: Doelgericht ontwikkelen
  Jeanine Jansen
  Pascale Peters
  Job Andreoli
  Rob Blomme

  Wat ga je doen?

  Wil je in deze turbulente tijd met jouw management- of directieteam dieper in gaan op en begeleiding krijgen bij jouw organisatievraagstuk? Kies dan voor online of blended ‘Transformation clinics’. Deze worden samen met jou op maat samengesteld op basis van jouw vraagstuk. Om jouw behoefte te kennen, starten we met een intake

  Het doel van de online Transformation Clinics is om wezenlijke verandering in je organisatie te realiseren door jouw (management) team verschillende academische en praktische perspectieven op het vraagstuk te bieden. Dit is inclusief coaching op jouw vraagstuk. Deze serie clinics stellen we samen aan de hand van jouw behoefte en de verandering die je teweeg wilt brengen binnen jouw organisatie. De doorlooptijd is 10-12 weken.

  Een serie Transformation clinics kan er qua tijdsindeling als volgt eruit zien:

  Eerste vier weken: perspectieven op je vraagstuk
  We starten met een uitgebreide intake van 2 uur met jouw management team en de coach waarin het vraagstuk wordt verkend en de te verkennen perspectieven worden gekozen. Vervolgens krijgt jouw team gedurende vier weken elke week online college van een andere Nyenrode docent. Elke docent biedt een ander perspectief op jouw vraagstuk. Deze clinics duren 2 uur per sessie. Tussentijds wordt het geleerde toegepast in de praktijk.  

  Na vier weken: toepassing in de praktijk
  Je gaat na het vierde college 2 tot 4 weken aan de slag met wat je hebt geleerd door vanuit de verschillende perspectieven naar jouw vraagstuk te kijken. Jouw team krijgt in deze periode circa 2x 2 uur online coaching en intervisie van Nyenrode coaches, waarin vragen en dilemma’s worden besproken.

  Na zes tot acht weken: reflectie
  Na de toepassingsweken volgen 4 reflectieweken. Jouw team ontmoet wederom de vier Nyenrode docenten online (elke week 1 docent en je coach, gedurende 1 uur). Je reflecteert samen op hoe de nieuwe perspectieven bijdragen aan de gewenste transformatie en waar dat beter kan.

  Na tien tot twaalf weken: Slotbijeenkomst
  Ter afsluiting volgt een slotbijeenkomst van 2 uur met de coach en jouw team.

  Voor wie?

  De Transformation clinics zijn geschikt voor raden van bestuur, managementteams en directieteams die een transformatie in turbulente tijden tot een succes willen brengen.

  Aanmelden

  Aanmelden kan via de aanmeldknop.

  Wat zijn de kosten?

  De kosten voor een serie Transformation clinics met een doorlooptijd van 10-12 weken en circa 24 virtuele contacturen zijn € 14.000,- per groep van maximaal 12 personen. Hiervoor krijg je op maat gemaakte serie clinics, specifiek gericht op het vraagstuk van jouw organisatie. De prijs is op basis van een online traject. Het traject kan ook blended of geheel on site bij Nyenrode of op locatie van jouw organisatie georganiseerd worden. Je kan er ook voor kiezen om een korter of langer traject te doen. In dat geval maken we een op maat gemaakte offerte.

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.