Business Value of Data and Technology - MBA module Business & IT

Breukelen
September 12 2024
29 augustus 2024
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Engels
€ 7.145,- (btw vrij)

Wil je graag snel starten met een module van de Modulair Executive MBA in Business & IT? Klik hier voor een overzicht van de modules die in het voorjaar starten.

Business Value of Data and Technology 

We hebben allemaal de wereld om ons heen zien veranderen door technologische innovaties zoals de cloud, datatechnologie, AI, etc. De rol van data is in slecht een paar jaar drastisch veranderd. Het kan dan ook niet anders dan dat de manier waarop technologie en data binnen bedrijven zijn georganiseerd mee moeten veranderen, net zoals de rol van de CIO. Tegenwoordig worden er ook digitale kanalen gebruikt door klanten en partner. Daardoor hebben bedrijven te maken met meningen over hun producten, services, data en technologiegebruik die openbaar worden geventileerd. Al deze veranderingen vereisen een weloverwogen reactie op strategiegebied om relevant en florerend te blijven als bedrijf. 

 • Werkveld deelnemer staat centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Creëer je eigen MBA en bepaal jouw tempo

De organisatie van data en het complexe ecosysteem van partners, klanten en solution providers wordt een grote uitdaging. Executives en senior managers willen, en moeten, zich bekommeren om de verantwoordelijkheden en mogelijkheden rondom IT. Welke data creeert waarde? Hoe bouwen en beheren we ons digitale ecosysteem? Hoe zorgen we ervoor dat onze organisatie weerbaar is bij veranderingen als gevolg van nieuwe technologische innovaties? Deze vragen en meer komen aan bod in de module Business Value of Data and Technology. Daardoor krijg jij, als manager, inzicht in en praktische handvatten om nieuwe organisatievormen te ontwikkelen en wendbaarder te worden als bedrijf in antwoord op (onverwachte) veranderingen. 

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Business & IT.  Stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA of volg deze module los.

Wat ga je doen?

Deze module biedt je de academische kennis en praktische vaardigheden die je gaan helpen technologie en data op een ‘fit for purpose’ manier te organiseren. In blok 1 gaan we kijken naar de veranderende positie van technologie en data en de verschillende manier om IT en het beheer daarvan te organiseren. Eén van de belangrijkste concepten daarvoor is de multimodale organisatie die balanceert tussen stabiliteit en wendbaarheid, en tussen specifieke en algemene oplossingen.  Blok 2 draait om de rol en organisatie van data als deel van de primaire producten en services van elk bedrijf en hoe dit leidt tot waardecreatie in business. Tot slot focussen we in blok 3 op de waarde van digitale ecosystemen, inclusief het beheren van de marktplaats van (cloudgebaseerde) diensten en laat je zien hoe je jouw rol in je digitale ecosysteem kunt begrijpen en analyseren.

Wat levert het op?

 • Je bent in staat om IT-governance en (multimodale) IT-organisaties in te richten
 • Je weet hoe je data kan analyseren en hoe je de kwaliteit van data kan verbeteren
 • Je kan (gefederaliseerde) data organisaties opzetten
 • Je kan strategie uitstippelen voor het ecosysteem van tech en data services en oplossingen
 • Je weet wat er nodig is om third parties te managen (service integration)

 

Stel zelf je MBA samen

De module is onderdeel van de Modulair Executive MBA, track Business & IT. Bij het Modulair Executive MBA-programma volg je één of meerdere modules of een volledig MBA. Aan jou de keuze.

Meer informatie

Wil je nog graag wat meer informatie ontvangen over de module en het modulaire MBA-programma, download dan de brochure of meld je aan voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

Wil je graag snel starten met een module van de Modulair Executive MBA in Business & IT? Klik hier voor een overzicht van de modules die binnenkort gaan starten.

  Wat zijn de toelatingseisen?

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Beheersing van de Engelse taal.

Meld je aan

Enthousiast over de module Businss Value of Data and Technology en wil je je alvast inschrijven? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken. 

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Data en tijden

Blok 1:
September 12, 2024 - 09:00-22:00 (incl. dinner)
September 13, 2024 - 09:00-17:00

Blok 2:
November 7, 2024- 09:00-22:00 (incl. dinner)
November 8, 2024 - 09:00-17:00

Blok 3:
December 10, 2024 - 09:00-22:00 (incl. diner)
December 11, 2024 - 09:00-17:00

Application deadline: Augustus 29, 2024


Investering

De investering voor deze module is € 7.145 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.