Private Publieke Samenwerkingen - MBA module Public & Private

Breukelen
14 maart 2024
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 7.145,- (btw vrij)
AMBA, EQUIS

Private Publieke Samenwerkingen (PPS)

Onze samenleving staat voor grote uitdagingen op het gebied van onder andere armoedebestrijding, energie en klimaat, zorg en veiligheid. Het wordt steeds duidelijker dat we niet alleen naar de overheid kunnen kijken om deze dilemma’s het hoofd te bieden. Actieve betrokkenheid van private organisaties kan een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de doeleinden van het beleid. Maar hoe worden gezamenlijke doelstellingen bepaald? Hoe worden taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden op een goede manier verdeeld? Wat is in deze context de juiste balans van onafhankelijkheid en onderlinge afhankelijkheid om te zorgen voor toegevoegde waarde? De module Private Publieke Samenwerkingen geeft jou de handvatten aan om met deze vragen aan de slag te gaan.


Nieuwe toepassingsmogelijkheden van PPS

Naast dat samenwerkingsverbanden werkzaam zijn in de domeinen van ruimtelijke ordening, infrastructuur en bouw, zijn er hoge verwachtingen van de nieuwe toepassingsmogelijkheden om grote maatschappelijke thema’s aan te pakken. Er zijn echter hoge verwachtingen van de nieuwe toepassingsmogelijkheden om grote maatschappelijke thema’s aan te pakken. In de module private publieke samenwerkingen is aandacht voor zowel de traditionele als nieuwe toepassingsmogelijkheden van PPS.  Je leert hoe je met een analytisch kader de werking van private-publieke samenwerking kan bestuderen en vervolgens kan adviseren over de organisatievorm en de sturing van het verband in een specifieke situatie. Dit kan je direct toepassen in je eigen werk. 

 

Vijf tips om complexe maatschappelijke vraagstukken aan te pakken

Van professionals wordt vaker verwacht dat ze samenwerkingsverbanden kunnen inrichten en aansturen om complexe maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Maar, hoe doe je dat? Hier vind je alvast vijf tips van Maurits Sanders, kerndocent van de module Private Publieke Samenwerkingen.


 

 • Werkveld deelnemer staat centraal
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Tastbaar resultaat door inbreng eigen casus

Wat ga je doen?

In de module Private Publieke Samenwerkingen ga je aan de slag met concrete PPS-dilemma’s, uit jouw eigen praktijk en die van je mede-deelnemers. Aan de hand van drie thema’s ontwikkel je de kennis en vaardigheden nodig om de werking van PPS te bestuderen. Bovendien ga je het gesprek aan met anderen die op het snijvlak van publiek en privaat opereren, onder leiding van onze kerndocenten en gastsprekers.  Door toenemend inzicht en vertrouwen in de waarden en normen van je samenwerkingspartner(s) leg je het fundament voor het succesvol hanteren van de complexiteit en ambiguïteit binnen PPS.

De module bestaat uit drie blokken:

 • PPS: vorm volgt functie
 • PPS: ontwikkelen van trade-off strategieën
 • PPS: inhoud door interactie


Wat levert het je op?

 • Je past de nieuw opgedane kennis toe op een casus uit je eigen praktijk
 • Je begrijpt verschillende verschijningsvormen van PPS in zowel traditionele sectoren als in nieuwe toepassingsgebieden
 • Je kan bestaande kennis vertalen naar een nieuw PPS-toepassingsgebied en daarbij inspelen op de actualiteit
 • Je bent in staat trade-off strategieën uit te denken
 • Je ontwikkelt begrip voor de handelingscontext en de daarmee samenhangende normen en waarden van jouw samenwerkingspartner(s)

Na het succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat.

Waarom kiezen voor een module van de Modulair Executive MBA?

De module Management van organisatieprocessen is een onderdeel van de Modulair Executive MBA in Public & Private maar is los te volgen. Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk! Na succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat. Smaakt het echter naar meer en wil je na deze module nog meer modules volgen of zelfs gaan voor een volledige MBA? Dat is ook mogelijk. Voor het behalen van je MBA-titel volg je zes minimaal, twee specialisatiemodules, de internationale studiereis en de MBA thesis.

Meer informatie? Kom naar een belevingssessie.

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Download de brochure, kom naar een belevingssessie en volg een proefcollege of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

 

 

 

Deze module start in het voorjaar van 2023. Wil je graag nu al starten met een module gericht op jouw vakgebied? Klik hier voor een overzicht van de overige modules van de track Public & Private die starten in het najaar.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Private Publieke Samenwerkingen ben je toelaatbaar:

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Engelse lees- en luistervaardigheid.

Data en tijden

Blok 1

14 maart 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
15 maart 2024 van 09:00 -17:00 uur

Blok 2
18 april 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
19 april 2024 van 09:00 - 17:00 uur

Blok 3
23 mei 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
24 mei 2024 van 09:00 - 17:00 uur

Uiterste aanmelddatum is 22 februari 2024. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.


Enthousiast. Meld je aan

Enthousiast over de module Private Publieke Samenwerkingen? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

Introductiebijeenkomst

Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 4 maart 2024 van 15:00 - 18:15 uur (exclusief diner).

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (rules & regulations) van deze opleiding.

 

 

Investering

De investering voor deze module is € 7.145,- (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.