Risico en Financiering - MBA module Public & Private

Breukelen
Start voorjaar 2023
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 6.495 (btw vrij)
AMBA, EQUIS

Risico en Financiering

In de module Risico en Financiering leer je effectiever communiceren met bestuurders in de private en publieke sector, aandeelhouders en andere geldschieters. Je gaat aan de slag met het interpreteren en beoordelen van de financiële prestaties en risico’s van projecten en van je organisatie. Daardoor krijg je de financiële consequenties van te nemen beslissingen helder.

Wat levert het je op?

 • inzicht in de belangrijkste financiële begrippen en beslissingsinstrumenten;
 • je leert de financiële prestaties en risico’s van projecten en van je organisatie te interpreteren en beoordelen;
 • inzicht in de financiële consequenties van beslissingen;
 • inzicht in hoe risico’s van invloed zijn op financiële structuren en processen;
 • de vaardigheid om effectief te communiceren met bestuurders in private of publieke sector en met aandeelhouders en andere vermogensverschaffers.

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Public & Private. Stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA of ga voor een snelle upgrade van jouw kennis en volg de module los.
 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Modulaire opzet programma

 

Wat ga je doen?

In de module Risico en Financiering leer je financiele collega’s overtuigen van je ideeën. Je gaat aan de slag met het interpreteren en beoordelen van de financiële prestaties en risico’s van projecten en van je organisatie. Daardoor krijg je de financiële consequenties van te nemen beslissingen helder. De verschillende thema’s tijdens deze module worden bekeken vanuit het perspectief van de organisatie en vanuit het perspectief van de financiers. De module bestaat uit 3 blokken:

 • sturen op risico en de getallen;
 • financiering en waardering van organisaties en projecten;
 • trends in financiële markten en impact op financiering in publieke en private sector.

Stel zelf je MBA samen

We begrijpen dat het combineren van werk, studie en privéleven best een uitdaging is. Daarom hebben wij een Modulair MBA programma ontwikkeld. Je stelt zelf je MBA samen en volgt dan 1 of meerdere modules of een volledig MBA (minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA thesis)

Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair MBA programma? Kom naar een belevingssessie. Of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs via telefoonnummer + 31 346 291 001 of mail naar mmba@nyenrode.nl.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Risico en Financiering ben je toelaatbaar:

 • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
 • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
 • Engelse lees- en luistervaardigheid.

Belevingssessie

Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk adviesgesprek waarin we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

Data en tijden

Blok 1
21 maart 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
22 maart 2022 van 09:00 - 17:00 uur

Blok 2
25 april 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
26 april 2022 van 09:00 - 17:00 uur

Blok 3
30 mei 2022 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
31 mei 2022 van 09:00 - 17:00 uur

Uiterste aanmelddatum 2 maart 2022. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

Meld je aan

Enthousiast over de module Risico en Financiering? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken. Belangrijk event om alvast te noteren in jouw agenda is de Introductiebijeenkomst, Deze is op 7 maart 2022 van 15:00 - 20:00 uur.

 

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Investering

De investering voor deze module is € 6.495 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.