Risico en Financiering - MBA module Public & Private

Breukelen
18 maart 2024
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 7.145 (btw vrij)
AMBA, EQUIS

Deze module start in het voorjaar van 2024. Wil je graag nu al starten met een module gericht op jouw vakgebied? Klik hier voor een overzicht van de overige modules van de track Public & Private die starten in het najaar.

Risico en Financiering

In de module Risico en Financiering leer je effectiever communiceren met bestuurders in de private en publieke sector, aandeelhouders en andere geldschieters. Je gaat aan de slag met het interpreteren en beoordelen van de financiële prestaties en risico’s van projecten en van je organisatie. Daardoor krijg je de financiële consequenties van te nemen beslissingen helder.

Wat levert het je op?

 • inzicht in de belangrijkste financiële begrippen en beslissingsinstrumenten;
 • je leert de financiële prestaties en risico’s van projecten en van je organisatie te interpreteren en beoordelen;
 • inzicht in de financiële consequenties van beslissingen;
 • inzicht in hoe risico’s van invloed zijn op financiële structuren en processen;
 • de vaardigheid om effectief te communiceren met bestuurders in private of publieke sector en met aandeelhouders en andere vermogensverschaffers.

 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Modulaire opzet programma

 

Wat ga je doen?

In de module Risico en Financiering leer je financiële collega’s overtuigen van je ideeën. Je gaat aan de slag met het interpreteren en beoordelen van de financiële prestaties en risico’s van projecten en van je organisatie. Daardoor krijg je de financiële consequenties van te nemen beslissingen helder. De verschillende thema’s tijdens deze module worden bekeken vanuit het perspectief van de organisatie en vanuit het perspectief van de financiers. De module bestaat uit 3 blokken:

 • sturen op risico en de getallen;
 • financiering en waardering van organisaties en projecten;
 • trends in financiële markten en impact op financiering in publieke en private sector.

Waarom kiezen voor een module van de Modulair Executive MBA?

De module Management van organisatieprocessen is een onderdeel van de Modulair Executive MBA in Public & Private maar is los te volgen. Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk! Na succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat. Smaakt het echter naar meer en wil je na deze module nog meer modules volgen of zelfs gaan voor een volledige MBA? Dat is ook mogelijk. Voor het behalen van je MBA-titel volg je zes minimaal, twee specialisatiemodules, de internationale studiereis en de MBA thesis.

Meer informatie? Kom naar een belevingssessie.

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Download de brochure, kom naar een belevingssessie en volg een proefcollege of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

 

Deze module start in het voorjaar van 2023. Wil je graag nu al starten met een module gericht op jouw vakgebied? Klik hier voor een overzicht van de overige modules van de track Public & Private die starten in het najaar.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor de module Risico en Financiering ben je toelaatbaar:

 • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
 • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
 • Engelse lees- en luistervaardigheid.

 

Data en tijden

Blok 1

18 maart 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
19 maart 2024 van 09:00 -17:00 uur

Blok 2
22 april 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
23 april 2024 van 09:00 - 17:00 uur

Blok 3
3 juni 2024 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
4 juni 2024 van 09:00 - 17:00 uur

Uiterste aanmelddatum is 26 februari 2024. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.


Enthousiast. Meld je aan

Enthousiast over de module Risico en Financiering? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken.

Introductiebijeenkomst

Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 4 maart 2024 van 15:00 - 18:15 uur (exclusief diner).

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (rules & regulations) van deze opleiding.


Investering

De investering voor deze module is € 7.145 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.