Risk and Finance - MBA module Business & Sustainable Transitions

Breukelen
7 maart 2023
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 6.495 (btw vrij)

Deze module start in het voorjaar van 2023. Wil je graag nu al starten met een module gericht op jouw vakgebied? Klik hier voor een overzicht van de overige modules van de track Business & Sustainable Transitions die starten in het najaar.

Risk and Finance

In de module Risk and Finance krijg je een verdieping op het gebied van risico en financiering. Je merkt de noodzaak hiervan in je werk bij het nemen van financiële beslissingen en het managen van risico’s.

De kennis en inzichten die je in deze module krijgt, leer je ook meteen toepassen in de praktijk. Je leert beter de cijfers te begrijpen en te vertalen naar concrete acties. Zo krijg je een mix van theoretische concepten en best practices.

Wat levert het je op?

 • Verdieping van je kennis op het gebied van risico en financiering;
 • Theoretische concepten en best practices;
 • Paper met aanbevelingen waarin je aantoont hoe je het geleerde hebt toegepast op je eigen business case.

 

Als non financial heb ik een goed beeld gekregen hoe de wereld van een CFO eruit ziet gelinkt aan waardecreatie, het waarderen van bedrijven en risicomanagement. Ik ben het FD ook heel anders gaan lezen en vind het nu minder ver van m'n bed staan

 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Modulaire opzet programma

Wat ga je doen?

De module Risk and Finance staat in het teken van corporate finance en het risicodomein. Uiteraard leer je de kennis ook in de praktijk toe te passen en geven we je meer inzicht in het verrichten van onderzoek naar financiële kwesties. De module bestaat uit 3 blokken:

 • Sturen op waarde (creatie)
 • Risicomanagement
 • Veranderingen in de financiële functie en de buitenwereld
 •  

Waarom kiezen voor een module van de Modulair Executive MBA?

De module Risk and Finance is een onderdeel van de Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions maar is los te volgen. Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk! Na succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat. Smaakt het echter naar meer en wil je na deze module nog meer modules volgen of zelfs gaan voor een volledige MBA? Dat is ook mogelijk. Voor het behalen van je MBA-titel volg je zes minimaal, twee specialisatiemodules, de internationale studiereis en de MBA thesis.

Meer informatie? Kom naar een belevingssessie.

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Download de brochure, kom naar een belevingssessie en volg een proefcollege of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

Deze module start in het voorjaar van 2023. Wil je graag nu al starten met een module gericht op jouw vakgebied? Klik hier voor een overzicht van de overige modules van de track Business & Sustainable Transitions die starten in het najaar.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Engelse lees- en luistervaardigheid.

   

  Data en tijden

  Blok 1

  7 maart 2023 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
  8 maart 2023 van 09:00 -17:00 uur

  Blok 2
  3 april 2023 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
  4 april 2023 van 09:00 - 17:00 uur

  Blok 3
  22 mei 2023 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
  23 mei 2023 van 09:00 - 17:00 uur

  Uiterste aanmelddatum is 14 februari 2023. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.


  Enthousiast. Meld je aan

  Enthousiast over de module Risk and Finance? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken. 

  Introductiebijeenkomst

  Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 6 maart 2023 van 15:00 - 20:15 uur (inclusief diner).

  * Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (rules & regulations) van deze opleiding.

   

   


  Investering

  De investering voor deze module is € 6.495 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

  Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.