Risk and Finance - MBA module Business & Sustainable Transitions

Breukelen
19 maart 2025
18 februari 2025
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 7.145,- (btw vrij)

Risk and Finance

Tijdens deze module maak je je in in kort tijdsbestek de belangrijkste financiële begrippen en beslissingsinstrumenten eigen die je helpen bij het meer inzichtelijk maken van de financiën vanuit de rol van het bestuur. Het resultaat is dat je in staat bent financiële risico’s te identificeren en deze beter te beheersen.

De module risk and finance heeft daarnaast als doel om je op deze onderwerpen effectiever te laten communiceren met bestuurders in de commerciele sector, publieke sector, aandeelhouders en andere geldschieters.

De kennis en inzichten die je in deze module krijgt, leer je meteen toepassen in de praktijk. Je leert de cijfers te begrijpen en te vertalen naar concrete acties. Zo krijg je een mix van theoretische concepten en best practices.

Wat levert het je op?

 • Verdieping van je kennis op het gebied van risico en financiering;
 • Theoretische concepten en toegepast in de praktijk;
 • Paper met aanbevelingen waarin het geleerde aantoonbaar is toegepast op de eigen organisatie.

 

Als non financial heb ik een goed beeld gekregen hoe de wereld van een CFO eruit ziet gelinkt aan waardecreatie, het waarderen van bedrijven en risicomanagement. Ik ben het FD ook heel anders gaan lezen en vind het nu minder ver van m'n bed staan

 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Modulaire opzet programma

Wat ga je doen?

Tijdens de module wordt gebruik gemaakt van eigen literatuur, (inter)nationale “best-practice” literatuur en Harvard Business School cases om deze kennisoverdracht te faciliteren. Door docenten met brede praktijkervaring te betrekken bij het curriculum wordt u in staat gesteld uw dagelijkse praktijk te spiegelen, daarnaast leert u van de praktijkervaringen van uw mededeelnemers. De module kent drie onderdelen: 

 • Jaarrekening lezen en toegepaste financiële analyse;
 • Investeringsanalyse: selectie en financiering;
 • Risico, financiën en duurzaamheidsverslaggeving.

 

  Waarom kiezen voor een module van de Modulair Executive MBA?

  De module Risk and Finance is een onderdeel van de Modulair Executive MBA in Business & Sustainable Transitions maar is los te volgen. Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk! Na succesvol afronden van de module ontvang je een certificaat. Smaakt het echter naar meer en wil je na deze module nog meer modules volgen of zelfs gaan voor een volledige MBA? Dat is ook mogelijk. Voor het behalen van je MBA-titel volg je zes minimaal, twee specialisatiemodules, de internationale studiereis en de MBA thesis.

  Meer informatie? Kom naar een belevingssessie.

  Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Download de brochure, kom naar een belevingssessie en volg een proefcollege of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

   

  Wat zijn de toelatingseisen?

   • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
   • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
   • Engelse lees- en luistervaardigheid.

   Data en tijden

   Blok 1

   19 maart 2025 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
   20 maart 2025 van 09:00 -17:00 uur

   Blok 2
   6 mei 2025 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
   7 mei 2025 van 09:00 - 17:00 uur

   Blok 3
   2 juni 2025 van 09:00 - 22:00 uur (inclusief diner)
   3 juni 2025 van 09:00 - 17:00 uur

   Uiterste aanmelddatum is 18 februari 2025. Wacht niet te lang, we werken met een maximum aantal deelnemers.

   Enthousiast? Meld je aan

   Enthousiast over de module Risk and Finance? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken. 

   Introductiebijeenkomst

   Is dit je eerste module? Noteer dan alvast in jouw agenda de Introductiebijeenkomst voor nieuwe deelnemers, deze is op 18 februari 2025 van 15:00 tot 18:00 (excl. diner).

   * Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (rules & regulations) van deze opleiding.

  Investering

  De investering voor deze module is € 7.145,- (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.