Risk and Finance - MBA module Business & Sustainable Transitions

Breukelen
Start voorjaar 2023
3 x 2 dagen
6-8 uur per week (excl. college)
Nederlands
€ 6.495 (btw vrij)

Deze module start in het voorjaar van 2023. Wil je graag nu al starten met een module gericht op jouw vakgebied? Klik hier voor een overzicht van de overige modules van de track Business & Sustainable Transitions die starten in het najaar.

Risk and Finance

In de module Risk and Finance krijg je een verdieping op het gebied van risico en financiering. Je merkt de noodzaak hiervan in je werk bij het nemen van financiële beslissingen en het managen van risico’s.

De kennis en inzichten die je in deze module krijgt, leer je ook meteen toepassen in de praktijk. Je leert beter de cijfers te begrijpen en te vertalen naar concrete acties. Zo krijg je een mix van theoretische concepten en best practices.

Wat levert het je op?

 • Verdieping van je kennis op het gebied van risico en financiering;
 • Theoretische concepten en best practices;
 • Paper met aanbevelingen waarin je aantoont hoe je het geleerde hebt toegepast op je eigen business case.

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Business & Sustainable Transitions. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.

Als non financial heb ik een goed beeld gekregen hoe de wereld van een CFO eruit ziet gelinkt aan waardecreatie, het waarderen van bedrijven en risicomanagement. Ik ben het FD ook heel anders gaan lezen en vind het nu minder ver van m'n bed staan

 • Werkveld deelnemer staat centraal door inbreng eigen praktijkcase
 • Ontwikkelen door ook van elkaar te leren
 • Modulaire opzet programma

Wat ga je doen?

De module Risk and Finance staat in het teken van corporate finance en het risicodomein. Uiteraard leer je de kennis ook in de praktijk toe te passen en geven we je meer inzicht in het verrichten van onderzoek naar financiële kwesties. De module bestaat uit 3 blokken:

 • Sturen op waarde (creatie)
 • Risicomanagement
 • Veranderingen in de financiële functie en de buitenwereld

Stel zelf je MBA samen

We begrijpen dat het combineren van werk, studie en privéleven best een uitdaging is. Daarom hebben wij een Modulair Executive MBA programma ontwikkeld. Je stelt zelf je MBA samen en volgt dan 1 of meerdere modules of een volledig MBA (minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA thesis).

Wil je alleen deze module volgen? Dat is dus mogelijk!

Wil je meer weten over de inhoud van de module of het Modulair Executive MBA programma? Kom naar een belevingssessie. Of neem voor persoonlijk advies contact op met onze programma-adviseurs.

Deze module start in het voorjaar van 2023. Wil je graag nu al starten met een module gericht op jouw vakgebied? Klik hier voor een overzicht van de overige modules van de track Business & Sustainable Transitions die starten in het najaar.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Minimaal vijf jaar strategische ervaring als manager, bestuurder, ondernemer of in een andere invloedrijke rol.
  • Minimaal een afgeronde bachelor (hbo/wo) of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Engelse lees- en luistervaardigheid.

  Belevingssessie

  Als je erover denkt om met deze module te starten, kom dan bij ons langs voor een belevingssessie. Daar kan je op je gemak ontdekken wat het programma inhoudt en een proefcollege volgen. Je ontmoet mensen die het programma al volgen of hebben gevolgd en kan navragen hoe zij bijvoorbeeld de studie weten te combineren met een drukke baan en sociaal leven.

  Daarnaast zijn we altijd te bereiken voor een persoonlijk gesprek, waarin  we je graag adviseren en alle vragen beantwoorden.

  Data en tijden

  Start in het voorjaar van 2023.

  Meld je aan

  Enthousiast over de module Risk and Finance? Meld je dan meteen aan. Na de aanmelding ontvang je per e-mail wat er nodig is om je inschrijving definitief te maken. 

  Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.


  Investering

  De investering voor deze module is € 6.495 (btw vrij), inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

  Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.