Fonds op Naam

Een Fonds op Naam geeft u als schenker de gelegenheid om op persoonlijke en impactvolle wijze bij te dragen aan bijzondere onderzoeksprogramma’s van de Nyenrode, scholarships voor getalenteerde studenten of het erfgoed op ons prachtige landgoed. 

Wat is een Fonds op Naam?

Kortgezegd is een Fonds op Naam 'een goed doel binnen een bestaand fonds'. In overleg met u stellen we de doelstelling vast zodat die past bij uw wensen en onze werkwijze. Ook kunt u als u een Fonds op Naam instelt zelf de naam van het fonds bepalen, bijvoorbeeld uw eigen naam of de naam van een dierbare, maar het kan bijvoorbeeld ook een eerbetoon zijn aan een wetenschapper of ondernemer of juist een naam die de doelstelling beschrijft. 

De toekenning, administratie en verantwoording van de bestedingen uit het fonds regelen wij voor u. In het jaarverslag en op de website van Stichting Nyenrode Fonds worden fondsen op naam en bestedingen daaruit apart vermeld. Zo vormt uw fonds een apart en zichtbaar onderdeel van Stichting Nyenrode Fonds. 

 

Schenking

De minimale schenking voor een Fonds op Naam bedraagt 50.000 euro, te schenken via een periodieke schenkingsovereenkomst van 10.000 per jaar, of een schenking ineens. U kunt ook overwegen een fonds bij leven in te stellen en het te combineren met vermelding in uw testament. Op die manier wordt uw fonds in de toekomst aangevuld vanuit uw nalatenschap. Zo kan een Fonds op Naam ook als u op dit moment nog niet het minimumbedrag van 50.000 euro wilt doneren, toch een interessante mogelijkheid zijn. En kunt u bij leven al plezier beleven aan de impact van uw bijdrage.

Fiscaal voordeel 

Met het instellen van een Fonds op Naam is uw volledige schenking fiscaal aftrekbaar, zeker als het vermogen in het fonds via een periodieke schenking in vijf achtereenvolgende jaren wordt opgebouwd. Er zijn geen kosten verbonden aan de instelling of het beheer van een fonds op naam.  

Instellers 

Een Fonds op Naam kan worden ingesteld door één of meerdere personen, maar ook door bedrijven of rechtspersonen zoals stichtingen die (een deel van) hun vermogen bij Stichting Nyenrode Fonds willen onderbrengen. 

Contact

Heleen van Hall

Heleen van Hall

Alumni Relations, External Relations & Fundraising