Erfgoed

 

Het landgoed in Breukelen waarop de universiteit gevestigd is, draagt bij aan de unieke ervaring van studeren op Nyenrode. Landgoed Nijenrode is een buitenplaats met een rijke historie met daarop maar liefst 27 monumenten. Daarvan verkeren er slechts 16 in goede staat, maar met bijdragen van alumni en vermogensfondsen lukt het ons daarvan steeds meer te restaureren.

Wil je ook een bijdrage leveren? Kijk dan hier voor de opties om te doneren. Een gift aan Stichting Nyenrode Fonds is bovendien belastingaftrekbaar.

 

Alumni NOIB 1968 brengen Nijenrode-haan terug

De Nijenrode-Haan is na 17 jaar terug op het Kasteelplein dankzij financiële bijdragen van alumni van NOIB 1968 en de inspanningen van Stichting Nyenrode Fonds. Het marmeren beeld pronkt sinds zaterdag 1 december weer op zijn monumentale sokkel bij Kasteel Nyenrode. Lees meer.

Nijenrode_Haan 067

 

Bijzondere Oranjerie in ere hersteld

In het afgelopen jaar is er een flinke slag voorwaarts geslagen met herstel van het Nyenrode erfgoed. Een mooi voorbeeld daarvan is het Oranjerie, die op 16 juli 2018 is heropend na bijna een jaar van restauratie. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het dispuut Luctor et Abortior hebben de leden bijgedragen aan de restauratie, waardoor de eeuwenoude Oranjerie weer bijna in nieuwstaat verkeert. Daardoor kan onze Oranjerie weer optimaal gebruikt worden voor onder andere de overwintering van kuipplanten. Als dank voor hun bijdrage draagt de Oranjerie sindsdien de naam 'Luctor Oranjerie'. Daarnaast gaat onze dank uit naar de Provincie Utrecht die met de bijdrage vanuit het Fonds Erfgoedparels van groot belang is geweest bij dit project

oranjerie

 

Restauratie Menagerie-complex in volle gang

Ondertussen wordt er gewerkt aan de restauratie van het monumentale Menagerie-complex op het landgoed. Dit omvat een eendenkooi, volière, fazantenverblijf, duivenhokken en voederhuisje. De restauratie is mogelijk dankzij gulle bijdragen van de Provincie Utrecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Gravin van Bylandt Stichting en de Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn. Volgend jaar zullen allerhande hoenders terugkeren naar Nyenrode!
menagerie2

 

Volgende project: restauratie tuinmuur en nutstuin van het Moestuincomplex

De tuinmuur en nutstuin maken deel uit van het ensemble Moestuincomplex, bestaande uit de Luctor Oranjerie, schoorsteen met stookkelder, perzikenkas, grote kas en waterput.

 

Contact

Tanja Visser

directeur Stichting Nyenrode Fonds