Erfgoed

Het landgoed Nijenrode draagt bij aan de unieke ervaring van studeren in Breukelen. Het is een buitenplaats met rijke historie die teruggaat tot de 13e eeuw. Help ons deze unieke campus te onderhouden, zodat toekomstige generaties studenten er ook kunnen floreren.

Ons landgoed bevat maar liefst 27 monumenten en wordt gerekend tot de meest bijzondere business school campussen ter wereld. Het is onze plicht om dit waardevolle erfgoed te behouden voor toekomstige generaties.

Wij hebben de afgelopen jaren kunnen investeren in haar erfgoed, zoals in de renovatie van de Oranjerie, het Poortgebouw en het monumentale uitrijhek. Voor de renovatie van het uitrijhek is Nyenrode beloond met de Bronzen Troffel

Draag bij aan ons historische erfgoed

Help ons het historische erfgoed van Nyenrode te onderhouden. Elke donatie, groot of klein, draagt bij aan het behoud van de prachtige architectuur, de rijke geschiedenis en de betekenisvolle tradities die Nyenrode zo bijzonder maken.

Samen zorgen wij ervoor dat dit historische erfgoed een bron van inspiratie blijft. Bekijk voor mee informatie over doneren de draag bij-pagina.

 

Contact

Anouk Reitsma

Anouk Reitsma

Nyenrode Development Office
Heleen van Hall

Heleen van Hall

Nyenrode Development Office

 

Afgeronde renovatieprojecten

Poortgebouw Nyenrode

Poortgebouw

In 2021 is de restautatie van het uit 1916 daterende Poortgebouw afgerond. Het historische gebouw dient als entree naar het landgoed. Hans Oosters, commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, heropende het gebouw in de week waarop de universiteit haar 75-jarige jubileum vierde.

Het Fonds Erfgoedparels van de provincie Utrecht en het Prins Bernard Cultuur Fonds hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de restauratie.

Stichting Nyenrode Fonds - Moestuincomplex, nutstuin (2) - LQ

Moestuincomplex

Het monumentale Moestuincomplex op landgoed Nijenrode is uniek in zijn soort en van hoge cultuurhistorische waarde. Een provinciale subsidie uit Fonds Erfgoedparels stelde ons in staat om het in oude glorie terug te brengen. De restauratie vond plaats in september 2019.

Het Moestuincomplex is rond 1910 aangelegd onder kasteeleigenaar Michiel Onnes (1878 - 1972). 

Aanzicht Menagerie

Menagerie

De menagerie bestaat uit een fazanterie, een eendenhuis, een volière, een prieel en een voederhuisje. De restauratie is in 2019 afgerond. De wens om de vogelverblijven na de restauratie weer in gebruik te nemen is vervuld. Van de fazanterie was bekend welke soorten de kooien bewoond hebben. Een aantal van deze rassen is nu teruggekeerd. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij de Provincie Utrecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Gravin van Bylandt Stichting en de Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn.