Nalaten

Neem Stichting Nyenrode Fonds op in het testament en draag bij aan de toekomst van onze universiteit. Bepaal daarbij zelf een bestemming, zoals een scholarship voor een ambitieuze student of een belangrijk onderzoeksproject.

Wat is nu écht van waarde in het leven? Wie koester je en wat zijn je grote dromen? Vaak zie je, wanneer de jaren verstrijken, dat mensen terugblikken op hun leven en dit soort vragen tegenkomen. Komt je dat bekend voor? Misschien denk je weleens terug aan je tijd op Nyenrode, aan wat die jaren je hebben bijgebracht. Kennis, inzicht, levenservaring? Het begin van je professionele pad, en natuurlijk de vrienden voor het leven? Die jaren zitten vol met unieke ervaringen en herinneringen. Het zijn de jaren die echt het verschil maken. Door middel van het opnemen van Nyenrode in uw testament, kunt u dat verschil ook maken.

Ook een impact maken?

Neem Stichting Nyenrode Fonds op in uw testament en maak een impact op de toekomst van uw Alma Mater. Bij nalaten aan Stichting Nyenrode Fonds kunt u denken aan een bepaald geldbedrag, een legaat. Of u kunt ervoor kiezen om een bepaald percentage van uw erfenis aan Nyenrode te doneren. Het is een manier om aan te geven welke rol Nyenrode voor u heeft gespeeld en nog steeds speelt. Door onze ANBI-status hoeft geen erfbelasting betaald te worden, wat nalaten fiscaal aantrekkelijk maakt.

Zelf aanmerken

U kunt bij Nyenrode zelf aangeven waar u uw nalatenschap voor zou willen bestemmen. Denk bijvoorbeeld aan behoud van het erfgoed, aan het financieren van onderzoek, aan investeringen in de huidige onderwijsfaciliteiten of aan scholarships voor toekomstig talent dat zelf niet de financiële middelen heeft om op Nyenrode te studeren. Zo kunt u iemand de kans bieden die u zelf ook heeft gehad. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de continuïteit van Nyenrode in de toekomst gewaarborgd is.

Op de hoogte blijven

Er zijn misschien alumni die zelf al op het idee zijn gekomen om een deel van hun nalatenschap aan Nyenrode te doneren, zonder dat wij daar van weten. We zouden het fijn vinden om dat te horen, zodat we u, net als alle donateurs op de hoogte kunnen houden van ontwikkelingen van het fonds.

Vraag direct een persoonlijk gesprek aan

Wilt u meer weten over nalaten aan Nyenrode? Neem dan contact op met Heleen van Hall. Zij vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Dat via een telefoon- of een persoonlijk gesprek, op Nyenrode of bij u thuis. 

Code Nalaten

Stichting Nyenrode Fonds neemt bij het aanvaarden van nalatenschappen de Code Nalaten in acht, die eind 2018 is opgesteld door de Commissie Code Nalaten.