Scholarships

Als universiteitsfonds vinden wij het belangrijk een studie aan Nyenrode ook mogelijk te maken voor studenten die zelf niet de financiële middelen hebben. Dankzij bijdragen van betrokken alumni is het mogelijk hun een studiebeurs aan te bieden. Die scholarships kennen een ‘revolving’ karakter. Dit betekent dat het de bedoeling is dat de ontvanger na het afstuderen zelf weer een scholarship mogelijk maakt voor een nieuwe student.

Stichting Nyenrode Fonds faciliteert het selectieproces van jonge talenten die in aanmerking komen voor zo’n scholarship, waarbij (vertegenwoordigers van) de donateurs als mentor betrokken blijven bij de studenten die worden uitgekozen. Een klik is daarom zeer belangrijk.

 

Acht jonge talenten kregen in 2018 een scholarship

In 2018 kunnen acht studenten via een revolving scholarship beginnen aan hun studie aan Nyenrode. Het is een gevarieerd gezelschap met twee Fulltime BSc in Management- en vier Fulltime MSc in Management-studenten, een Fulltime MBA-student en een student met een schakeljaar.

Bijzonder is het altijd wanneer de uitgekozen studenten op de jaarlijkse Dank de Donor Dag de cheques voor hun studiebeurs ontvangen uit handen van hun donateurs en mentors. Op zaterdag 22 september 2018 openen wij voor de zevende keer de deuren van het Koetshuis voor deze bijeenkomst.

 

Zo meld je je aan voor een scholarship

Om je aan te melden, moet je een motivatiebrief en een financieel plan aanleveren. Verder is de volgende planning van toepassing:

  • 15 mei: Deadline aanmelden met motivatiebrief en financieel plan
  • Eind mei: Voorselectie.
  • Begin juni: Interviews
  • Augustus: Ontmoeting Nyenrode Fund met kandidaat
  • September: Officiële ceremonie om je scholarship te ontvangen op de jaarlijkse Dank de Donor Dag te Nyenrode

Heb je vragen? Voel je vrij om met ons contact op te nemen.