Scholarships

Talent en potentieel kennen geen grenzen. Wij streven naar het creëren van een diverse en internationale gemeenschap van studenten met de ambitie zich te ontwikkelen tot verantwoordelijke leiders.

Nyenrode Business Universiteit leidt ambitieuze studenten op tot verantwoordelijke leiders die een positieve impact willen maken op de wereld. Ieder jaar zijn er zeer gemotiveerde en getalenteerde jonge mensen die alleen naar Nyenrode kunnen komen als wij ze kunnen helpen met een scholarship. Daarom hebben we het Nyenrode Scholarship Fund opgericht en zijn we voortdurend op zoek naar donateurs die willen helpen om deze studenten de kans te geven om op Nyenrode te studeren.

 

Niet alleen omdat we iedereen, ongeacht hun financiële achtergrond, een opleiding aan Nyenrode gunnen, maar ook omdat deze zeer gemotiveerde talenten bijdragen aan het niveau van de diversiteit van onze studentenpopulatie. Om onze studenten op te leiden tot de verantwoordelijke leiders van de toekomst is deze diversiteit van groot belang. Net als voor onze accreditatie als topopleiding. Met een bijdrage aan het Scholarship Fund helpt u dus niet alleen studenten, maar ook Nyenrode! 

Nyenrode Business Universiteit is de enige Nederlandse private universiteit. Dat betekent dat een studie aan Nyenrode beduidend kostbaarder is dan andere universiteiten. Een lening bij de bank is tegenwoordig geen optie meer, dus de collegegelden moeten door studenten zelf bijeen worden gebracht. 

Het is een lange traditie binnen Nyenrode dat de scholarships die worden toegekend een 'revolving' karakter hebben. Dit betekent dat ontvangers van scholarships de morele verplichting accepteren om te geven wat zij ooit kregen. Zij worden zelf donateur als ze afgestudeerd zijn en daar financieel toe in staat zijn. Zo krijgt het Scholarship Fund een doorlopende financiering en kan het in de toekomst scholarships blijven toekennen.

Gun een ander ook een Nyenrode Experience

Wilt u net als veel andere alumni alleen of met uw jaargang, dispuut of jaarclub een scholarship mogelijk maken? Lees dan meer over fiscaal aantrekkelijk doneren. U maakt het verschil voor de talenten van de toekomst! Bekijk hier de manieren van schenken.

Stichting Nyenrode Fonds zet zich in voor: 

Reguliere scholarships 

Voor studenten die een aanvullende financiële ondersteuning nodig hebben naast hun eigen financiële middelen. Deze scholarships variëren in bedrag, omdat de financiële behoefte per student hierin verschilt.

Internationale scholarships

Dit scholarship is er speciaal voor getalenteerde internationale studenten die een BScBA (3-jarige opleiding) of een MSc in Management (16 maanden inclusief Pre-Master) willen volgen aan Nyenrode. Vanuit Nyenrode bieden we dit scholarship aan om de drempel om aan Nyenrode te komen studeren te verlagen voor internationale studenten.

Impact scholarships

Dit scholarship is er speciaal voor studenten voor wie Nyenrode onbereikbaar is zonder het verkrijgen van een (volledige) scholarship, vaak gaat het om jongeren uit kansarme gezinnen of vluchtelingen. Deze studenten willen we graag een kans geven om aan Nyenrode te kunnen studeren. Daarbij dragen deze studenten door hun achtergrond en ervaringen en hun kijk op de wereld bij aan een meer divers studieklimaat binnen Nyenrode.

Contact

Anouk Reitsma

Anouk Reitsma

Nyenrode Development Office
Doneer direct

Scholarschips openen deuren

Rodny Stolk

Beurs van 1976, BSc in Business Administration
Ik vind het waardevol waardering te krijgen.
SNF - 2018 - portret Elyas Razawi_verkleind

Elyas Razawi

Beurs van 1976, BSc in Business Administration
Er zijn zo veel mensen die mij belangeloos hebben geholpen.

Ilke Helendoorn

Beurs van 1958, MSc in Management
Het gaat niet alleen om je studie, maar ook om het campus leven.