Zoektips

Tips en tricks voor zoeken in de bibliotheek?

We helpen je graag met het zoeken van informatie in onze (digitale) collectie. Op deze pagina hebben we de basics voor je op een rijtje gezet om je op weg te helpen.

Wil je betere zoekresultaten bereiken tijdens het gebruik van de online databases van de Nyenrodebibliotheek? Maak een afspraak voor advies met één van onze medewerkers. Wij helpen je graag verder.

Binnen Canvas is het mogelijk om uitgebreide uitleg te krijgen over verschillende informatiebronnen. Hiervoor heb je inloggegevens van jouw Nyenrode account nodig. De informatie is toegankelijk via deze link.

Online informatie zoeken via de bibliotheek

Om te zoeken naar online informatiebronnen ga je naar deze link op de homepage van de bibliotheek. Op deze pagina filter je naar een geschikte bron.

Journal Ranking

Om de kwaliteit van tijdschriften te beoordelen, gebruikt Nyenrode de Academic Journal Guide van de Association of Business Schools. Deze lijst bevat ruim 1400 wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van management en bedrijfskunde beoordeeld op schaal van 1 tot 4. (van laag naar hoog)
Bekijk de kwaliteit van tijdschriften in de ABS Academic Journal Guide:

  1. Registreer en log in op: Academic journal guide
  2. Je wordt nu doorgestuurd naar de ABS homepage.
  3. Klik op de Academic Journal Guide om de lijst in te zien.

Artikelen en tijdschriften zoeken

Met behulp van het zoeksysteem Discover! zoek je in alle tijdschriftenartikelendatabases van de bibliotheek en enkele open source databases. In één zoekopdracht vind je artikelen in databases zoals EBSCO, ScienceDirect en Emerald. Hiervoor heb je thuistoegang nodig via off-campus toegang. Is een tijdschriftartikel niet te vinden in onze bibliotheek? Dan kun je een kopie bestellen via het Interbibliothecair Leenverkeer (library@nyenrode.nl). Binnen Discover! is het ook mogelijk om te zoeken naar tijdschriften. Linksboven zit de optie 'Journal Finder'. Hierin is aangegeven of we een journal hebben en welke jaargangen daarvan beschikbaar zijn. Toegang tot de individuele tijdschriftenartikelendatabases is mogelijk via de lijst met online informatiebronnen. Zie hier de demo Zoeken in discover (Engelstalig).

EBSCO app voor literatuuronderzoek

Je kunt ook zoeken naar tijdschriftartikelen met de app die EBSCO aanbiedt. Op deze manier kun je eenvoudig met je smartphone of tablet zoeken. Met deze app is het overigens alleen mogelijk om in de EBSCO-databases te zoeken. Volg onderstaande stappen om de app te installeren

  1. Maak verbinding met het Eduroam wifi-netwerk op de Nyenrode campus.
  2. Ga naar EBSCO via de bibliotheekwebsite.
  3. Klik onderaan de pagina op de link EBSCOhost iPhone and Android Applications. Vul een emailadres in dat je ook kunt benaderen vanaf het mobiele toestel.
  4. Volg de instructies in de email die je hebt ontvangen.
  5. De EBSCO databases zijn nu toegankelijk met de App; ook buiten de campus.
  6. Na negen maanden is het nodig om deze autorisatie procedure opnieuw te doorlopen.

Tip: In de tijdschriftendatabase EBSCO is het mogelijk om te zoeken naar referenties (cited references). Zo kun je bijvoorbeeld zien welke artikelen naar een bepaal artikel verwijzen. Lees meer hierover op de EBSCO pagina

Boeken zoeken en lenen

In de Nyenrode bibliotheek vind je boeken en andere gedrukte informatie. Deze publicaties zijn te vinden in de Nyenrode bibliotheekcatalogus. Bekijk hier hoe je een boek kan reserveren.

TIP: Boek niet gevonden? Wanneer een boek is uitgeleend, kun je het reserveren in de bibliotheekcatalogus. Je ontvangt een emailbericht zodra het boek beschikbaar is. Wanneer een boek niet in de collectie van de Nyenrode bibliotheek voorkomt, heb je de mogelijkheid om het aan te vragen via het Interbibliothecair Leenverkeer.

Boek verlengen?

Wil je de uitleentermijn van boeken verlengen? Ga dan naar de bibliotheekcatalogus, Log in en klik op 'My account'. Wanneer de uitleentermijn al verstreken is, kun je bij de bibliotheekmedewerkers terecht voor verlenging. Verlenging is mogelijk, tenzij een boek gereserveerd is.

Contact

Bibliotheek

Nyenrode Library

Bibliotheek