Nyenrode Breukelen

Nyenrode Business Universiteit is gevestigd op een bosrijk landgoed van bijna 60 hectare groot. De rijke historie van het landgoed en het bijbehorende kasteel gaat terug tot de dertiende eeuw. In het kasteel zie je nog veel oude elementen, ondanks de diverse restauraties en renovaties door de jaren heen. Op het landgoed vind je een groot aantal bezienswaardigheden en monumenten – zoals de rozentuin, het Koetshuis, diverse volières en ons hertenkamp.

Na de Tweede Wereldoorlog werd in kasteel Nijenrode het Nederlands Opleidings-Instituut voor het Buitenland gevestigd. Later werd dit omgedoopt tot Nyenrode Business Universiteit.

Omdat Nyenrode Business Universiteit een optimale, ongestoorde leeromgeving voor haar studenten en gasten wil waarborgen, is het niet mogelijk om het landgoed voor iedereen op ieder moment open te stellen. Er zijn gedurende het jaar een paar uitzonderingen zoals Open Monumentendag in september.

 

 

 

 

 

Contact

Servicedesk

Nyenrode Business Universiteit

Servicedesk

Red de Fundering

Stichting Nyenrode Fonds (SNF) maakt zich hard voor het behoud van landgoed en het kasteel in Breukelen en geeft aan dat met name de fundering van het kasteel vervangen moet worden.

Doneer