Nyenrode Breukelen

Nyenrode Business Universiteit is gevestigd op een bosrijk landgoed van bijna 60 hectare groot. De rijke historie van het landgoed en het bijbehorende kasteel gaat terug tot de dertiende eeuw. In het kasteel zie je nog veel oude elementen, ondanks de diverse restauraties en renovaties door de jaren heen. Op het landgoed vind je een groot aantal bezienswaardigheden en monumenten – zoals de rozentuin, het Koetshuis, diverse volières en ons hertenkamp.

Na de Tweede Wereldoorlog werd in kasteel Nijenrode het Nederlands Opleidings-Instituut voor het Buitenland gevestigd. Later werd dit omgedoopt tot Nyenrode Business Universiteit.

 

Poortgebouw vanaf 1 maart afgesloten – tijdelijke ingang

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de toegang tot Nyenrode via het Poortgebouw vanaf 1 maart voor alle verkeer afgesloten. Dus ook voor fietsers en voetgangers. Tijdens de afsluiting zal de bouwdam naast het historische uitrijhek aan de Straatweg fungeren als toegang voor alle verkeer.

Met verkeersborden zal de tijdelijke ingang op de Straatweg worden aangegeven. De uitgang naar de Straatweg via het historisch hek blijft ongewijzigd. Omdat het Poortgebouw wordt afgesloten, moet ook de portiersloge worden verplaatst. Die komt tijdelijk in de garage van gebouw De 3 Fontyne.

De renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Stichting Nyenrode. Het Parelfonds van de provincie Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds verstrekken subsidie voor het project. 

 

 

 

Contact