De Nyenrode Incubator

De Nyenrode Incubator is gevestigd aan de Nyenrode Amsterdam locatie en ondersteunt ondernemers vanaf de allereerste creatieve aspiraties tot de initiële marktvalidatie van impactvolle ondernemingen. Dit doet ze door een gemeenschap van enthousiaste ondernemers te creëren die een directe verbinding heeft met de kennis en het netwerk van Nyenrode. 

In de kern is de Nyenrode Incubator het bewijs van wat we op onze universiteit onderwijzen, waarbij we woorden in daden omzetten, en het bewijs van de inspiratie die we elkaar en de samenleving bieden. De Incubator kan worden beschouwd als een opstap voor startende ondernemingen om hun groeimindset te ondersteunen en om startups te laten groeien. De hands-on ervaringen over hoe te organiseren, welke factoren succes en veerkracht bevorderen, en het opstaan na ernstige tegenslagen zijn wat de Incubator gemeenschap deelt en wat ook bijdraagt aan verschillende educatieve programma's in Breukelen en Amsterdam. 

De Incubator draagt bij aan Nyenrode's missie "serving society by shaping responsible leaders". De Incubator gemeenschap bestaat uit verschillende startups in verschillende stadia van venture-ontwikkeling en zijn actief in verschillende markten. Echter, allen delen ze de drive en volharding om succesvol te zijn en bij te dragen aan de samenleving. 

De Incubator is gebaseerd op drie waarden: een innovatieve mindset, respect voor belanghebbenden en verantwoordelijk leiderschap. Deze waarden versterken de gedeelde visies van onze ondernemers om daadwerkelijk een positieve maatschappelijke impact te hebben. 

De Incubator is een essentieel vervolg op het ondernemerserfgoed van de Nyenrode Business Universiteit en ondersteunt ons doel om transformatief onderwijs te leveren, door: 

  • Inspireer: ondernemers en intrapreneurs inspireren. 

  • Educatie: bijdragen aan diverse programma's. 

  • Verbinden: profiteer van onze sterke banden met alumni. 

Transformatief onderwijs

Een selectie van huidige Incubator-bewoners: 
De Incubator heeft geweldige succesverhalen gezien van ondernemingen die in de Incubator zijn gestart. Enkele voorbeelden zijn: