ESG Innovation Institute symposium | 9 oktober 2023

9 oktober 2023, 15:15
9 oktober 2023, 19:15
Er zijn nog beperkt plekken beschikbaar
Nyenrode Business Universiteit Breukelen
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

De transitie naar een duurzame bedrijfsvoering vraagt van leiders een nieuwe manier van denken, handelen en besturen. Tijdens het jaarlijkse symposium van het ESG Innovation Institute delen we praktische inzichten die jou als CEO, CFO, andere zakelijk leiders, aanstormende jonge leiders en talenten inspireren en helpen de verduurzaming van organisaties in gang te zetten of te versnellen. 

Als onderdeel van de community of practice van het ESG Innovation Institute nodigen wij jou van harte uit voor dit symposium op maandag 9 oktober 2023 met keynote sprekers:

Na het plenaire deel zijn er diverse break-out sessies die je inzicht geven in de praktische stappen die je kan nemen op het gebied van bijvoorbeeld decarbonisatie & klimaatrisico, circulariteit, biodiversiteit en mensenrechten. We sluiten af met een aangeklede borrel.

In de breakouts gaan we dieper in op een aantal specifieke ESG-gerelateerde onderwerpen die vrijwel alle organisaties gaan raken indien ze aan de slag gaan met verduurzaming: decarbonisatie en klimaatrisico’s*), circulariteit, biodiversiteit en mensenrechten*).

Na de breakout weet je wat het onderwerp inhoudt en wat de relevantie ervan is voor je organisatie, hoe het zich verhoudt tot de regelgevingsrichtlijnen en hoe je actie kunt ondernemen op het onderwerp. Tijdens de sessies is er voldoende ruimte voor interactie.

*) omdat (een van) de presentator(en) Engelstalig is/zijn, is deze sessie in het Engels.

De locaties kunnen er ook alvast bij:

Break-out sessie 1

1. Decarbonisatie en klimaatrisico KOETSHUIS 
2. Circulariteit KOETSHUIS

Break-out sessie 2

1. Biodiversiteit KASTEEL (2E ETAGE)
2. Mensenrechten KASTEEL (2E ETAGE)

Zeker zijn van een plek? Registreer je nu alvast, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Agenda

Programma

15.15 uur:
Ontvangst en registratie 

15.45 uur:

Welkom
Jessica Peters-Hondelink en Esther van Zeggeren, oprichters ESG Innovation Institute  

15.50 uur:
De bouwstenen van transformatie; hoe de transformatie te versnellen naar een duurzame economie en bedrijfsvoering. In zijn keynote zal Peter Bakker aan de hand van sprekende praktijkvoorbeelden ingaan op het belang van performance management en een duidelijkere verantwoordelijkheid en hoe de balans te vinden tussen lange termijn waardecreatie met korte termijn winst. 
Peter Bakker, voorzitter en CEO World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) 

 

16.10 uur:
ESG transformatie in de praktijk, een impact case; ecosysteemdenken als nieuw tijdperk in wereldwijde inkoopstrategieën. Désirée Van Gorp gaat in op hoe global sourcing zich heeft ontwikkeld en impact heeft op burgers, bedrijven en landen, met speciale aandacht voor de gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokken stakeholders om mondiale waardeketens duurzaam te maken. 
Désirée van Gorp, hoogleraar International Business aan Nyenrode Business Universiteit  

16.25 uur:
Laatste ontwikkelingen rond ESG-wet- en regelgeving;
Marco Frikkee, Partner Sustainability Reporting KPMG Nederland 

16.40 uur:
Pauze  

17.00 uur:
Break-out sessies   

Na deze sessies hebben deelnemers een goed begrip van het belang van het onderwerp voor je strategie en bedrijfsvoering, de (regelgevende) context en welke stappen je onderneming kan nemen. Deze interactieve sessies worden gemodereerd door inhoudelijke experts. 

17.05 uur:
Ronde 1  

1. Decarbonisatie en klimaatrisico, Charbel Moussa (KPMG) 

2. Circulariteit, Peter Bakker (WBCSD) 

17.55 uur:
Ronde 2  

3. Biodiversiteit, Elisabeth Bakker en Hassan Harajli (beiden KPMG) 
4. Mensenrechten, Jerwin Tholen en Anya Marcelis (beiden KPMG) 
 
± 18.45-19.15 uur:
Afsluitende netwerkborrel