Instituut

Nyenrode Sports Inc.

Nyenrode Sports Inc.

Sport zit in ons DNA. Want onze oprichters zagen al in dat sport een essentieel ingrediënt is om succesvol zaken te kunnen doen en jezelf goed te voelen. Nyenrode Sports Inc. is daarom hét internationale instituut voor sportmanagement en coaching in Nederland. Het Sports Leadership Program dat je bij ons kunt volgen haalt daarom het beste naar boven bij leiders in een topsportomgeving.

Onderwijs

Nyenrode Sports Inc. biedt twee hoofdprogramma’s aan:

Daarnaast organiseren we regelmatig op zichzelf staande seminars en colleges. Bijvoorbeeld het seminar Leidinggeven aan Winnende teams en de collegereeks Sportbestuurders van morgen.

Sports Leadership Program

Het Nyenrode Sports Leadership Program is een 1-jarig internationaal programma. Het is ontwikkeld voor en door de beste leidinggevenden uit de sportwereld. Zo begeleiden coaches van Phoenix Education je tijdens jouw Personal Leadership Development Journey. Daarin leer je op een uitdagende manier hoe je een inspirerende leider wordt en hoe je omgaat met complexe, uitdagende en vaak emotionele situaties binnen sportmanagement en coaching.

Enkele highlights van het Sports Leadership Program:

  • Internationale modules, onder andere aan University of Oregon;
  • Innovatieve en wetenschappelijke benadering van sportleiderschap;
  • Kleinschalige opzet met deelnemers uit de sport en het bedrijfsleven.

Het Sports Leadership Program is AMBA geaccrediteerd als onderdeel van de Modulaire MBA op Nyenrode. De derde lichting van dit programma start op 10 september 2017.

MSC Elective Sports Leadership

Hoe geef je op een geloofwaardige, transparante en duurzame manier leiding aan een sportorganisatie of topsport team? Welke rol spelen wereldwijde sportorganisaties als IOC en FIFA binnen toekomstige veranderingen in de sport en onze maatschappij? Het MSC Elective Sports Leadership programma geeft antwoord op deze en andere belangrijke vragen binnen de sport.

Enkele highlights binnen het MSC Elective Sports Leadership Program:

  • Identificatie van het DNA profiel van sportorganisaties;
  • Introductie tot het ‘sport ecosysteem’;
  • Duurzaamheid en sport;
  • Bezoek aan hoofdkantoren van sportorganisaties zoals AFC Ajax, NOC*NSF en Nike in Hilversum.

Programma op maat

Meer behoefte aan een programma op maat? Ook dan ben je bij Nyenrode Sports Inc. aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Nationaal Onderzoek Sportbesturen

In het voorjaar van 2015 is Nyenrode Sports Inc. van start gegaan met het Nationaal Onderzoek Sportbesturen. Ruim duizend sportbestuurders deden hieraan mee.

Het onderzoek geeft antwoord op de vraag hoe we sport besturen in Nederland en hoe sportbestuurders invloed uitoefenen op sociaal maatschappelijke veranderingen zoals vergrijzing, grotere inkomensverschillen en de impact van (social) media.

Nyenrode Sports Inc. in het nieuws

Onlangs verscheen een interessant artikel online met Bartel Berkhout, directeur Nyenrode Sports Inc. in de hoofdrol. In de rubriek Vraag & Antwoord van Sport Knowhow XL stellen sportbestuurders elkaar vragen over diverse onderwerpen in de sport.

Klik hier om het artikel te lezen.

Nyenrode Sports Inc. Partners

Nyenrode Sports Inc. werkt binnen haar programma’s samen met de volgende partners:

Contact