Prof. dr. Ad Kil (emeritus)

Hoogleraar
Ad Kil
  • Familiebedrijf
  • Onderzoeksmethodologie
  • Bedrijfsonderzoek
  • Professionele Servicebedrijven
  • Opvolging en Vermogensbeheer

Prof. dr. Ad Kil is emeritus hoogleraar Research Didactics for Professionals aan Nyenrode Business Universiteit. Gedurende zijn loopbaan was hij directeur van de executive PhD-programma’s aan Nyenrode en hoogleraar Research aan het Nordic International Management Institute, China.

Voorheen was hij hoogleraar HRD voor de advocatuur aan Nottingham Law School (UK), opleidingsdirecteur van een Master in conflictmanagement aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht, en Dean van het International Institute Financial Industry, Talent & Pro International. 

Hij is senior trainer bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), waar hij het programma voor vaardigheden in de advocatuur ontwikkelde, en bij de faculteit Rechsgeleerdheid van de Radboud Universiteit.

Ad heeft een MA in Sociale Pedagogiek, een BA in Psychologie, een PGDip P&O, een PGDip CE (Corporate Education), een MA in HR-management, een MBA in Rechtspraktijk, een MSc in HR-ontwikkeling en een PhD in Management Science en Business Administration. Voor zijn PhD-onderzoek bestudeerde hij de competenties van managing partners van advocatenkantoren.