Prof. dr. lr. Andrzej Hajdasinski Meng (emeritus)

Hoogleraar
Andrzej Hajdasinski
  • Systeemtheorie
  • Grootschalige Controlesystemen
  • Zakelijke Transformatie
  • Transformationele Uitbesteding

Andrzej K. Hajdasinski is emeritus hoogleraar Transformational Outsourcing Business aan Nyenrode Business Universiteit. Hij behaalde zijn MSc in Large-Scale Control Systems aan de Technische Universiteit van Silesië in Gliwice, Polen, en zijn PhD in Systems Theory – Identification of Multivariable Dynamical Systems with Stochastic Disturbances aan de Technische Universiteit van Silesië, Gliwice, Polen en de Technische Universiteit Eindhoven. 

Tussen 1976 en 1977 was hij fellow aan de Technische Universiteit Eindhoven en tussen 1978 en 1979 fellow bij de Nederlandse Organisatie voor Zuiver-Wetenschappelijk Onderzoek (ZWO). Tussen 1980 en 1986 was Hajdasinski assistent-professor Systeemtheorie aan de Technische Universiteit Eindhoven en tussen 1986 en 2003 werkte hij voor een aantal vooraanstaande ICT- en consultancybedrijven (o.a. Volmac Nederland, Cap Volmac, Pink Roccade en KPMG). Sinds november 2003 bekleedt Hajdasinski een functie als Business Development Executive bij Capgemini Outsourcing B.V.  

Tijdens zijn professionele loopbaan heeft Hajdasinski 42 industriële projecten opgeleverd in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, de VS, Finland en Noorwegen. Hij is auteur van 30 internationale artikelen die in gerenommeerde internationale tijdschriften zijn gepubliceerd, schreef 25 papers voor congressen en was voorzitter van vele internationale conferenties, academisch adviseur en industrieel adviseur. Zijn hobby’s zijn internationale politiek, gitaarspelen, bridge (competitief) en lezen.