Prof. dr. Bas Kodden

Professor
Bas Kodden
  • Ondernemerschap
  • Leiderschap
  • Persoonlijke Ontwikkeling
Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet het beste uit je team of organisatie haalt? Dat er zoveel meer kan worden bereikt? Word een HELD!

Prof. dr. mr. Bas Kodden is hoogleraar Leiderschap & Managementontwikkeling, coördinator van het Centrum voor Strategie, Organisatie & Leiderschap en directeur van het Executive MBA-programma en het Fulltime MBA programma van Nyenrode Business Universiteit. Zijn onderzoek en onderwijs richten zich op leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

Hij is de auteur van verschillende bestsellerboeken en heeft gepubliceerd in wetenschappelijke topbladen. Zijn meest recente onderzoek is gepubliceerd in Springer Nature, Palgrave Nature, Routledge en Cambridge Journal of Management and Organization. Zijn onderzoek is opgenomen in de Financial Times, Reed Elsevier en het Management Team.

Voordat hij deel uitmaakte van Nyenrode Business Universiteit was Bas bijna zijn hele professionele carrière ondernemer. Op 27-jarige gooide Bas het roer om en hij gaf zijn baan als leidinggevende jurist bij een financiële dienstverlener op en startte zijn eerste onderneming vanuit zijn eigen woonkamer, een recruitmentorganisatie dat zich ontwikkelde tot een groep van gespecialiseerde bureaus met meerdere kantoren en honderden medewerkers in eigen loondienst. Na 12,5 jaar als CEO te hebben gewerkt verliet hij zijn bedrijf in 2010 om verder academisch onderzoek te doen naar leiderschap en persoonlijke ontwikkeling aan Nyenrode Business Universiteit en ambitieuze professionals op te leiden en te begeleiden tot toekomstige leiders.

Bas is geboren op 15 juli 1970 in Raalte, Salland en heeft een meestertitel in de rechtsgeleerdheid (1995) en een mastertitel in bedrijfskunde (2007) van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 2011 op zijn proefschrift ‘Dedication. A study to analyse the effects of organizational design on employee engagement and knowledge productivity within Dutch legal service firms’' aan Nyenrode Business Universiteit.

Nevenactiviteiten

  • Keynote Speaker
  • Leiderschapscoach
  • Academische co-recensent

Internationale activiteiten

Bas spreekt regelmatig op internationale conferenties.

Interesses

Bas is lid van de Seven Continents Marathon Club. Opgericht in 1995 toen de inaugurele Antarctica Marathon het mogelijk maakte voor lopers om een marathon te lopen op alle zeven continenten.

Meest relevante publicaties