Prof. dr. Bob de Wit

Hoogleraar
Bob de Wit
  • Leiderschap
  • Strategie
  • Strategisch management
  • Strategisch Leiderschap
We staan aan de vooravond van een maatschappelijke revolutie. 

Prof. dr. Bob de Wit is hoogleraar Strategic Leadership aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership. Zijn belangrijkste onderzoeksonderwerp is de transformatie van bedrijven, sectoren en maatschappijen, aangespoord door diverse digitale technologieën en oplossingen op het gebied van biotechnologie en duurzame energie. Bob is een internationaal veel gevraagd spreker en geeft presentaties en lezingen aan grote groepen toehoorders. Hij bereidt leiders in de private en publieke sector voor op de komende economische en maatschappelijke revolutie in Society 4.0. 

De Wit is (mede-)auteur van 20 boeken en talloze artikelen, hoofdstukken, cases en onderwijsnotities op het gebied van strategisch management. Zijn boeken Strategy Synthesis (1994, 1998, 2005, 2010, 2014, 2017) en Strategy: An international perspective (1994, 1998, 2005, 2010, 2014, 2017, 2020) worden gebruikt op universiteiten en business schools in meer dan 70 landen wereldwijd. De achtste editie van Strategy: An international perspective is gepland voor het voorjaar 2023. Zijn nieuwste boek is Society 4.0: Resolving eight key issues to build a citizens society (2021).

De Wit heeft een Bachelor in de Psychologie van de Universiteit Utrecht, een Master van IIB Delft en een PhD in Management Science van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 1986 tot 1996 was hij universitair docent Strategisch Management aan de Rotterdam School of Management, en van 1996 tot 2012 Professor Strategie en Associate Dean for Research aan de Maastricht School of Management. Hij is lid van de reviewcommissie van de Strategic Management Society Conference.

Internationale activiteiten

De Wit heeft gedoceerd in meer dan 50 landen over de hele wereld. Zijn onderwijsprogramma spitst zich toe op C-level executives en non-executive bestuurders, en vormt onderdeel van bijvoorbeeld de Executive MBA, het General Management Program en het Strategic Leadership Program, en wordt ook aangeboden bij diverse specifieke executive programma's. Hij heeft onderwijsprijzen ontvangen aan Nyenrode Business Universiteit, de Universiteit Maastricht en de Rotterdam School of Management.