Prof. dr. Bob de Wit

Professor
Bob de Wit
  • Leiderschap
  • Strategie
  • Strategisch management
  • Strategisch Leiderschap
We staan de vooravond van een maatschappelijke revolutie. 

 

Prof. dr. Bob de Wit is Professor Strategic Leadership aan het Center of Strategy, Organization & Leadership van Nyenrode. Zijn belangrijkste onderzoeksonderwerp is de transformatie van bedrijven, sectoren en maatschappijen, aangespoord door diverse digitale technologieën en oplossingen op het gebied van biotechnologie en duurzame energie. Bob is een internationaal veel gevraagd inspirerend spreker en geeft presentaties en lezingen aan grote groepen toehoorders. Hij wil graag leiders in de private en publieke sector klaarstomen voor de komende economische en sociale revolutie.

Bob is (mede-)auteur van 20 boeken en talloze artikelen, hoofdstukken, cases en onderwijsnotities op het gebied van strategisch management. Zijn boeken Strategy: An international perspective en Strategy Synthesis (1994, 1998, 2005, 2010, 2014, 2017) worden gebruikt aan universiteiten en business schools in meer dan 70 landen wereldwijd. De zevende edities zijn gepland voor het voorjaar 2020. {Zijn er dus al?} Bob’s boeken kunnen worden geplaatst in de categorie ‘paradoxale ideeën over strategie’.

Bob de Wit heeft een Bachelor in de Psychologie van de Universiteit Utrecht, een Master van IIB Delft en een PhD in Management Science van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 1986 tot 1996 was hij Professor Strategisch Management aan de Rotterdam School of Management, en van 1996 tot 2012 Professor Strategie en Associate Dean for Research aan de Maastricht School of Management. Hij is lid van de adviescommissie voor het Journal of Change Management, lid van de reviewcommissie van de Strategic Management Society en lid van de Academic Council van de Ecole Nationale des Ponts et Chaussées in Parijs.

Nevenactiviteiten

Bob de Wit is oprichter (1998) van Strategy Works, een strategie-adviesbureau en Strategy Academy, dat (digitale) in-company leiderschapsprogramma's ontwikkelt en aanbiedt.

Hij is lid van de Rotterdam Economic Board en lid van de International Advisory Board Rotterdam. Van 2003 tot 2009 was hij voorzitter van de Dutch Society for Strategic Management (VSB).

Internationale activiteiten

Bob heeft gedoceerd in meer dan 50 landen over de hele wereld. Zijn onderwijsprogramma spitst zich toe op C-level executives en non-executive bestuurders, en vormt onderdeel van bijvoorbeeld de Executive MBA, het General Management Program en het Strategic Leadership Program, en wordt ook aangeboden bij diverse specifieke executive programma's. Hij heeft diverse onderwijsprijzen ontvangen aan Nyenrode Business Universiteit, de Universiteit Maastricht en de Rotterdam School of Management.