Cokky Hilhorst is docent Business & IT. Haar onderzoek bevindt zich op het snijvlak van business en technologie en concentreert zich op besluitvorming, risico's en IT-investeringen. Haar werk combineert inzichten uit verschillende academische domeinen, zoals management, economie, informatiesystemen en informatica. Cokky combineert kennis van de digitalisering van organisaties met diepgaande kennis van en inzicht in softwaresystemen en de toepassingen ervan. Ze wordt gebruikt om complexe digitale zakelijke uitdagingen aan te pakken. Ze doceert over onderwerpen als IT-investeringen, data-analyse en digitale transformatie.

Cokky werkte jarenlang bij PwC als Director Consulting Technology in de publieke sector, de gezondheidszorg en de financiële sector. Meer recentelijk heeft ze met succes het gezaghebbende Bureau ICT-toetsing opgericht en geleid om het politieke mandaat van het Nederlandse parlement te vervullen om grip te krijgen op de IT-investeringen van de overheid. Ze werkt ook als onafhankelijk adviseur.

Cokky studeerde Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht en specialiseerde zich in theoretische informatica en wiskundige logica. Ze heeft een MSc in Informatiemanagement van TIAS Business School en een PhD in Economie en Management van Tilburg University. Ze verdedigde haar proefschrift ‘Responding to IT risks with real options: the valuation of management flexibility in IT projects’. Haar proefschrift werd bekroond met de Prof. dr. Aart Bosman Dissertation Prize voor het beste proefschrift in Information Systems 2009/2010 in de Benelux. Zij was in 2006 aanwezig bij het promotieconsortium van de Europese Conferentie over Informatiesystemen. Zij fungeert als mederedacteur voor diverse internationale IS-conferenties. Haar werk is gepubliceerd in Decision Support Systems en het European Journal on Information Systems.

Nevenactiviteiten

Lid van de Raad van Commissarissen van Grant Thornton Nederland, lid van de Enterprise IT Raad van Advies van VolkerWessels en lid van de Raad van Advies van RightBrains.

Internationale activiteiten

Cokky was een onderzoeksstudent aan de faculteit Wiskunde van de University of Cambridge en een gastonderzoeker aan het Institut d'Administration d'Entreprises, Graduate School of Management, Paul Cézanne University - Aix-Marseille III. 

Meest relevante publicaties

  • Benschop, N., Hilhorst, C.A.R., Nuijten, A., Keil, M. (2020) ‘Business Case Language Cues: An Early Warning Signal for Overruns in IS Projects?’ European Journal of Information Systems, 29, 2.
  • Hilhorst, C.A.R. (2019). Stoppen met gissen: naar betere beslissingen over IT-investeringen. Inaugurele rede Nyenrode Business Universiteit, ISBN 978-90-8980-131-9.
  • Dehzad, F., Hilhorst, C., De Bie, C., Claassen, E. (2014) ‘Adopting health apps, what's hindering doctors and patients?’, Health, 2014, 6, 2204-2217, published online september 2014 in SciRes, scirp.org/journal/health, http://dx.doi.org/10.4236/health.2014.616256
  • Grahlmann, K., Helms, R.W., Hilhorst, C.A.R., Brinkkemper, S., Van Amerongen, S (2011). Reviewing enterprise content management: A functional framework, European Journal of Information Systems, 21, 3, p. 268–286.
  • C.A.R. Hilhorst, P.M.A. Ribbers, E. van Heck, M.T. Smits (2008), ‘Combining multi-attribute decision analysis with uncertainty and real options analysis to evaluate IT infrastructure implementation strategies’, Decision Support System. 46, 1, p. 344-355.