Prof. dr. Dennis Vink

Hoogleraar
Dennis Vink_LOWRES
  • Empirisch onderzoek naar asset pricing
  • Bedrijfsfinanciën
  • Beginselen van Financiën
  • Strategische Financiën
Ik help deelnemers inzicht krijgen in de relevantie van financiën bij het managen van organisaties en help ze ontdekken hoe ze complexe financiële businesscases kunnen oplossen.

Prof. dr. Dennis Vink is hoogleraar Finance and Investment aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Corporate Reporting, Finance & Tax. Vink doceert Corporate Finance en Strategic Financial Management. Daarnaast is Vink auteur van diverse academische papers over empirisch onderzoek in financiële markten. Zijn onderzoek is meerdere malen gepresenteerd op de American Finance Association

Hij schreef een aantal papers samen met Frank Fabozzi, over onderwerpen die te maken hebben met gestructureerde financiering ter bevordering van kennis van kredietbeoordeling en het gebruik van onderpand van activa in (Europese) financiële markten. Zijn werk is gepubliceerd in gerenommeerde internationale academische tijdschriften als European Journal of Finance, Journal of Structured Finance, Finance Research Letters, Journal of Fixed Income en European Financial Management Journal. Dennis is referent voor diverse top-10 financiële tijdschriften en de Europese Centrale Bank. 

Daarnaast heeft Vink samen met Martin Vredendaal drie boeken geschreven op het gebied van financieel management. Het boek Basisconcepten Finance wordt gebruikt op hogescholen en universiteiten in Nederland. De boeken Basic Concepts in Finance en Special Topics in Finance worden gebruikt aan universiteiten en business schools in vier landen. 

Naast zijn onderzoek heeft Vink samengewerkt met onder andere het management van Damen Shipyards, ING Real Estate, Eureko/Achmea, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Gemeente Rotterdam, en Moody’s.

In 2019 heeft Vink het General Management Programma aan  Harvard Business School afgerond. Hij behaalde zowel zijn Master of Science in Financial Management als zijn PhD (2007) aan Nyenrode Business Universiteit (1999). Daarnaast volgde hij nog studies via het PhD Program in Finance in Tilburg (2003-2005) en aan de Cambridge Judge Business School (2013). Hij is lid van de American Finance Association, European Finance Association, European Financial Management Association en Midwest Finance Association.

 

Interesses

Zijn grootste hobby is tijd doorbrengen met zijn dochters gevolgd door hockey.

Meest relevante publicaties