Dr. Hans ten Rouwelaar

Assistant professor
Hans ten Rouwelaar
  • Management Accounting & Control
  • Effectiviteit in IT

Dr. Hans ten Rouwelaar is programmadirecteur van de deeltijdse Master of Science in Management (PTMSc) en universitair docent Management Accounting & Control aan Nyenrode Business Universiteit. Voordat hij in 2000 bij Nyenrode in dienst trad, was hij werkzaam bij het COTG (nu NZa) in Utrecht, als zelfstandig bijscholingsdocent in Amsterdam en als docent aan de hogeschool in Utrecht. Hans heeft een MSc Econometrie (Vrije Universiteit Amsterdam) en verdedigde in augustus 2015 zijn proefschrift: ‘Business Unit Controllers Involvement in Management’ aan de Nyenrode Business Universiteit.

Als docent is Ten Rouwelaar betrokken bij verschillende Master of Science, Executive en in-company programma's met als hoofdonderwerp Management Control en/of Accounting Information Systems. Daarnaast begeleidt hij afstudeerprojecten voor de opleidingen zoals de Master of Science in Accountancy (bekroond tot beste supervisor in 2018), de Master of Science in Controlling (bekroond tot beste supervisor in 2014) en de Master of Science in Management.

Nevenactiviteiten

In zijn vrije tijd is Ten Rouwelaar actief lid van het parochiebestuur van de RK-kerk De Goede Herder in Amsterdam-Buitenveldert (2001 - 2014) en secretaris van het regionale parochiebestuur van RK Amstelland (2001 - heden), dat de samenwerking of fusie van de zeven parochiebesturen in Amstelland probeerde te bevorderen.

Sinds juni 2014 zijn deze parochies samengevoegd tot de RK-parochie Amstelland. Op verzoek van de deken van Amsterdam (Ambro Bakker s.m.a.) werd Ten Rouwelaar lid van de Diocesane Pastorale Raad van de Bisschop van Haarlem/Amsterdam, die als hoofdtaak heeft de bisschop, Mgr. dr. Jan Hendriks van Haarlem rechtstreeks te adviseren (2013 - heden).

Meest relevante publicaties

  • Rouwelaar, J.A. ten, Bots, J.M., De Loo, I.G.M. (2018). The influence of management accountants on managerial decisions. Journal of Applied Accounting Research, 19(4), 422-464.
  • Rouwelaar, J.A. ten. (2015). Business Unit Controllers Involvement in Management. Dissertation Nyenrode Business Universiteit, H&G uitgeverij, Amsterdam.

Publicaties