Prof. dr. ir. Jan Bots (emeritus)

Hoogleraar
Jan Bots
  • Informatiemanagement
  • Controle
  • Informatie-economie

Jan Bots is emeritus hoogleraar Controlling aan Nyenrode Business Universiteit. Hij begon in 1990 bij Nyenrode en bekleedde diverse functies binnen en buiten Nyenrode voordat hij in 1997 in dienst kwam bij de School of Accountancy & Controlling, waar hij meewerkte aan het opzetten van het programma Executive Master in Finance & Control (1997) en de MSc Controlling (1998). 

Zijn onderzoeksgebieden omvatten Controlling, Information Management en Information Economics. Tot zijn onderwijstaken behoren onderzoek op het gebied van Accounting Information Systems, de gedragscode voor controllers en scriptiebegeleiding.

Jan Bots studeerde werktuigbouwkunde met specialisatie productietechniek aan de Technische Universiteit Delft (1977). Van 1977 tot 1983 werkte hij op de afdeling Electronic Data Processing van vliegtuigmaatschappij Fokker op Schiphol. Van 1983 tot 1992 was hij verbonden aan de groep voor managementopleidingen van de Universiteit Wageningen. Gedurende deze jaren specialiseerde hij zich op het gebied van informatiemanagement. In 1991 promoveerde hij aan de Universiteit Wageningen.