Koen Derks MSc

PhD researcher
pauw
  • Auditing
  • Statistieken
  • Data Science
  • Bemonstering en Regressieanalyse
  • Zakelijke Onderzoeksmethoden
Mijn missie bij Nyenrode is om bij te dragen aan het begrip van (Bayesiaanse) statistieken bij studenten/beoefenaars en hun vermogen om goede conclusies te trekken uit gegevens. 

Koen Derks MSc is een promovendus onderzoeker aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control. 

Derks richt zich op toepassingen van Bayesiaanse statistiek op het gebied van auditing. Zijn begeleiders zijn Ruud Wetzels, Jacques de Swart en Eric-Jan Wagenmakers (Universiteit van Amsterdam). Bayesiaanse methoden stellen ons in staat om vele bronnen van informatie vooraf in onze analyses te verwerken, wat mogelijkheden biedt voor het vakgebied auditing. Hij implementeert deze Bayesiaanse en klassieke technieken in de auditmodule van de vrij beschikbare, open-source, statistische software JASP.

Hij heeft psychologische methoden gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij de overstap naar Nyenrode Business Universiteit heeft gemaakt. In zijn studie heeft hij bijgedragen aan diverse wetenschappelijke publicaties over de toepassingen van statistiek in de praktijk, wat hij bij Nyenrode blijft doen.

Interesses

Hij houdt ervan om naar buiten te gaan, te programmeren en les te geven. 

Meest relevante publicaties