Dr. Koen Derks

Assistant professor
Koen Derks
  • Auditing
  • Statistieken
  • Data Science
  • Bedrijfsstatistieken
  • Data Science

 

Ik ben vastbesloten om de kloof tussen wetenschap en praktijk te overbruggen met open-source software, zodat iedereen kan profiteren van state-of-the-art technieken.

Koen Derks is assistant professor aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control, waar hij onderzoek doet naar de toepassing van statistiek in de audit. Zijn belangrijkste onderzoeksgebieden zijn auditing, Bayesiaanse statistiek en open-source software. Zijn missie is om iedereen in staat te stellen de meest geavanceerde wetenschappelijke technieken voor data-analyse te gebruiken. Om deze reden maakt hij moderne technieken voor auditing en machine learning beschikbaar via de gratis en open-source software JASP. Daarnaast is hij lid van de Examencommissie Accounting, Controlling en Tax van Nyenrode.

Derks heeft Psychologische Methodenleer gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heeft hij zijn PhD-onderzoek afgerond aan de Nyenrode Business Universiteit. Hierbij heeft hij de voordelen van Bayesiaanse statistiek in de audit onderzocht en deze technieken vrij beschikbaar gemaakt voor auditors.

Interesses

Derks vindt het leuk om tijd door te brengen in de keuken en zich te verdiepen in het bakken van allerlei exotische broden. Daarnaast heeft hij een passie voor programmeren en vindt hij het fascinerend om te experimenteren met nieuwe technologieën en concepten, zoals machine learning en artificiële intelligentie. Bovendien is hij geïnteresseerd in generatieve kunst en vindt hij het inspirerend om te ontdekken hoe machines in staat zijn om zelfstandig kunstwerken te creëren.

Meest relevante publicaties