Lotte Levelt MSc.

PhD kandidaat
Levelt, Lotte
  • Degrowth transitie en organisatie
  • Internationale Zaken
  • Duurzaamheid
  • Degrowth transitie en organisatie
  • Internationale Zaken
  • Duurzaamheid
Practice what you preach

Lotte Levelt MSc. is een voltijd promovendus aan het Center for Entrepreneurship, Governance and Stewardship. Haar onderzoek richt zich op duurzaamheid en internationale ontwikkeling, met een specifieke focus op Degrowth: Hoe zien degrowth bedrijfsmodellen eruit? Hoe definiëren we waarde in een post-groeimaatschappij? Ze raakt geïnspireerd door idealistische collega's en studenten die buiten de kaders denken!

Levelt studeerde Governance, Economie en Ontwikkeling (BSc) aan het Honours College van de Universiteit Leiden, gevolgd door een Research MSc (cum laude) in Internationale Ontwikkelingsstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens en na haar studie werkte ze voor het Ministerie van Infrastructuur & Milieu (2017-2018) en voltooide ze haar masterscriptie bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken (2020). Naast ministeries heeft Levelt gewerkt voor verschillende Nederlandse en internationale NGO's (bijvoorbeeld Effective Altruism Netherlands en Learning Enterprises, Reach and Teach). Tussen 2020 en 2023 was Levelt docent sociale wetenschappen en duurzaamheid (Programma's: Bèta-Gamma en Future Planet Studies) aan de Universiteit van Amsterdam. Hier voltooide ze de BKO (Basiskwalificatie Onderwijs) en was ze lid van de Programmacommissie (Opleidingscommissie).

Haar onderzoeksinteresses omvatten duurzaamheid en degrowth, mondiale ongelijkheden, beleidsvorming in internationale ontwikkeling, heroverwegen van economie, interdisciplinariteit, circulaire economie en mixed-method onderzoek.

Haar missie is bijdragen aan een duurzamere en egalitaire toekomst, via onderzoek en onderwijs.

Interesses 

Levelt houdt van fietsen, zingen in een koor, fitness, yoga, muziek, reizen en het strand.

Relevante publicaties