Dr. Mehmet A. Orhan

Universitair hoofddocent
Mehmet Orhan
  • Kritische Organisatiestudies
  • Sociale Psychologie
  • Informatie- en interactietechnologie
  • Organisatiegedrag

Dr. Mehmet A. Orhan is universitair hoofddocent Organisatiegedrag aan Nyenrode Business Universiteit en lid van het Research Center for Strategy, Organization & Leadership. Tijdens zijn promotieonderzoek richtte hij zich voornamelijk op virtuele teams en werken op afstand, waarbij hij de gedragsprocessen en organisatorische resultaten onderzocht die samenhangen met digitalisering. 

Tegelijkertijd ontwikkelde hij onderzoeksinteresses in de impact en donkere aspecten van het gebruik van digitale media in bredere sociale omgevingen. Naarmate zijn onderzoek vorderde, hield hij zich bezig met vragen en aannames in de management- en psychologieliteratuur en de sociale wetenschappen in het algemeen. Nu zijn zijn interesses uitgebreid naar kritische perspectieven in organisatieonderzoek, waarbij hij zich richt op kwesties met betrekking tot onderzoeksongelijkheid, de dominantie van de wetenschappelijke elite, de duurzaamheid van academische carrières en de uitdagingen waarmee academici worden geconfronteerd. Tot zijn recente onderzoeksthema's behoren dan ook de wetenschap van de wetenschap (meso- en metawetenschap) en onderzoeksethiek. 

Orhan promoveerde in Arbeids- en Organisatiepsychologie aan Tilburg University. Daarnaast heeft hij een Master in Hoger Onderwijsbeleid en Management van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign, VS, een MSc in Management van de Vrije Universiteit Brussel, België, een MBA van DePaul University Chicago, en een BSc in Economie en Management van de Universiteit van Londen (LSE).

Momenteel is Orhan redactielid bij Career Development International journal en Senior Editor (Data Ethics and Research Integrity) bij Europe's Journal of Psychology

Voordat hij bij Nyenrode kwam, was Orhan Academic Director van het Master's Program in Digital Strategy and Innovation aan de EM Normandie Business School. Hij heeft uitgebreide ervaring op het gebied van onderwijs, onderzoek en academisch leiderschap in verschillende internationale business schools en universiteiten. Voor zijn overstap naar de academische wereld heeft Mehmet meer dan 6 jaar ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, waaronder leidinggevende functies bij wereldwijde multinationals.

Internationale activiteiten

  • EM Normandie Handelsschool, doctoraal toezicht rechten en plichten.
  • Universiteit van Economie Praag, doctoraal toezicht rechten en plichten. 

Relevant publications