Prof. mr. Steven Schuit (emeritus)

Hoogleraar
-content-presspage-com-uploads-865-500_stevenschuit20012voorkeur-jpg
  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  • Corporate Governance

Steven Schuit is emeritus hoogelaar Corporate Governance & Responsibility aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Corporate Law & Business Transactions aan de Universiteit Utrecht. Hij is lid van de raad van bestuur van verschillende (beursgenoteerde) ondernemingen en ook voorzitter van verschillende non-profitorganisaties. Hij heeft zitting in het bestuur van de Grotius Academie, dat postdoctorale opleidingen aanbiedt aan praktiserende advocaten. Hij was tot 2005 partner bij het wereldwijd opererende advocatenkantoor Allen & Overy en is nog als juridisch adviseur bij dit kantoor betrokken. Voorheen was hij vennoot bij Loeff Claeys Verbeke (vanaf 1975). Van 1980 tot 1990 was hij de senior resident partner van deze firma in New York.

Steven was als juridisch adviseur actief in de raad van bestuur van verschillende internationale ondernemingen en instellingen bij internationale fusies, overnames en joint ventures. Hij heeft grote zakelijke cliënten en financiële instellingen bijgestaan met advies en bij onderhandelingen over internationale transacties in verschillende delen van de wereld, waaronder de VS, Rusland, Latijns-Amerika, Japan, China, Korea en het Verre Oosten. Momenteel geeft hij ook colleges over governance in ondernemingen, banken en pensioenfondsen en is hij adviseur van verschillende raden van bestuur.

Hij publiceert regelmatig over governance in ondernemingen, banken en pensioenfondsen. Recentelijk schreef hij het boek The Chairman Makes or Breaks the Board.

Publicaties