Sponsoren

Sponsoren 'Familiebedrijven'

  • RSM is hoofdsponsor van de leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht.
  • Van Lanschot Kempen is de hoofdsponsor van de leerstoel Familiebedrijven en Eigendomsdynamiek.
  • NPM Capital is co-sponsor van de leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht.

RSM

RSM is dé adviseur op het gebied van assurance, tax en consulting voor (middel)grote ondernemingen en familiebedrijven op de nationale en internationale markt. Een vertrouwd gezicht verspreid over acht locaties met ruim 650 professionals in Nederland.

Laura Bles-Temme, Co-managing partner RSM: 'Wij zijn trots op de sponsoring van de leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht en de oprichting van het RSM-Nyenrode Instituut: het geeft duidelijk de kracht van kennis weer. RSM kan op deze manier nog beter aan de wensen en de eisen van onze klanten voldoen en zo geven wij invulling aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. RSM biedt haar klanten en werknemers mooie kansen om kennis en kunde te versterken en te verdiepen. Deze samenwerking stimuleert een verantwoordelijke groei, mensgerichtheid, professionaliteit en een nog hogere kwaliteit.'

Wilfred J.O. Castricum - Assurance partner bij RSM
Wilfred J.O. Castricum is Assurance partner en werkt sinds 1988 bij RSM. Vanaf 2000 is hij verantwoordelijk partner voor cliënten in het onderwijs en non-profitorganisaties. Dhr. Castricum is het internationale aanspreekpunt voor RSM in Nederland. Hij is gespecialiseerd in het begeleiden van private ondernemingen met een internationaal karakter en is daardoor een aanwinst voor de organisatie. Zijn kracht is het stimuleren van organisaties om transparanter te communiceren. Een groot aantal vastgoedondernemingen mag hij tot zijn klantenportefeuille rekenen die goed van pas komen bij de controle en advisering.

Laura Bles-Temme - Co-managing partner bij RSM
Laura Bles-Temme is Co-managing partner bij RSM en sinds 1994 betrokken bij de organisatie. Zij heeft bestuurservaring opgedaan bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Daardoor heeft zij veel ervaring met het onderhouden van de contacten met de Belastingdienst en het begeleiden van boekenonderzoek. Bij RSM is zij verantwoordelijk voor de ‘private client desk’. Mevr. Bles-Temme adviseert familiebedrijven, DGA’s en hun bedrijf op het terrein vennootschap- en inkomstenbelasting, maar ook op het bredere terrein van schenk- en erfbelasting, BTW en loonbelasting. Ze is gespecialiseerd in het begeleiden van haar klanten met financiële en fiscale vraagstukken, maar ook met strategische bedrijfsactiviteiten. Óók op het gebied van Horizontaal Toezicht.


NPM Capital

Rutger Ruigrok, managing director van NPM Capital
Rutger Ruigrok, managing director van NPM Capital: 'NPM Capital is al 70 jaar de investeringspartner van ondernemers en managementteams van middelgrote tot grote ondernemingen in de Benelux. Wij verbinden ons voor onbepaalde tijd aan een onderneming. Daardoor sluit onze werkwijze goed aan bij de belangen van familiebedrijven en hun eigenaren. Dat blijkt ook wel uit de vele, jarenlange investeringen die wij in familiebedrijven hebben. Daarom past de sponsoring van de Nyenrode leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht goed bij onze aanpak en zijn wij verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan het genereren van nieuwe kennis voor familie-ondernemers en hun eigenaren.'


Van Lanschot Kempen

Van Lanschot Kempen is als wealth manager actief in Private Banking, Investment Management en Investment Banking. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. We zijn een duurzame wealth manager met een lange-termijn focus, dit betekent dat wij proactief streven naar het voorkomen van negatieve impact voor alle belanghebbenden en het creëren van positieve, lange-termijn financiële en niet-financiële waarde. Van Lanschot Kempen, beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

Van Lanschot Kempen heeft een lange geschiedenis als familiebedrijf. En onze klantenkring telt veel ondernemers met een familiebedrijf. Wij willen deze ondernemers optimaal ondersteunen door marktontwikkelingen te delen en praktische inzichten te geven voor vraagstukken die bij familiebedrijven spelen.

Als maatschappelijk betrokken vermogensbeheerder zijn we trots op de samenwerking met Nyenrode om zo wetenschappelijk onderzoek naar de eigendomsdynamiek binnen familiebedrijven te ondersteunen. De kracht van de samenwerking tussen Nyenrode Business Universiteit en Van Lanschot Kempen zit in de wisselwerking tussen wetenschap en praktijk: Nyenrode ontwikkelt de wetenschappelijke kennis over eigendomsdynamiek en Van Lanschot Kempen de praktijkervaring over vermogens binnen families. Met deze samenwerking krijgen onze klanten en adviseurs toegang tot onafhankelijk en actueel wetenschappelijk onderzoek.

Mark Buitenhuis is managing director Private Clients Regions bij Van Lanschot Kempen
Mark Buitenhuis is managing director Private Clients Regions bij Van Lanschot Kempen, met ondernemers en familiebedrijven als specialisatie. Hij studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en Rechten aan de Utrecht University. Sinds 1999 is hij werkzaam bij Van Lanschot Kempen. In zijn huidige rol geeft hij leiding aan de vier private clients regio’s van Van Lanschot Kempen, met in totaal 24 kantoren.

Yanka Ditewig is director bij Van Lanschot Kempen
Yanka Ditewig is director bij Van Lanschot Kempen en heeft een focus op het familiebedrijf. Zij studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en is sinds 2004 werkzaam bij Van Lanschot Kempen. Yanka is daarnaast Register Belastingadviseur en heeft de postdoctorale opleiding Grotius Estate planning afgerond. In haar huidige rol adviseert zij vermogende families, familiebedrijven en DGA’s op het gebied van financiële planning, vermogensstructurering en estate planning en begeleidt zij ondernemende families bij het opstellen van een familiestatuut.