Peter Robertson

Visiting fellow
Peter Roberston
  • Organization Ecology
  • Zakelijke Transformatie
  • Corporate Governance

Peter Robertson richt zich op de dynamiek van de besluitvormer bij bedrijfstransformaties. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als internationaal bedrijfsadviseur bij KPMG (Amsterdam), Human Insight (Londen), en als universitair docent en universitair hoofddocent aan verschillende universiteiten in Nederland, China en de VS.

Peter is de ontwikkelaar van een pakket hulpmiddelen voor de organisatie-ecologische benadering, ook de AEM-Cube® genoemd, gebaseerd op het werk van de Nobelprijswinnaars Lorenz en Tinbergen. Hij is de auteur van Always Change a Winning Team, dat de ontwikkeling en de geschiedenis van de organisatie-ecologische benadering beschrijft. Peter werkt vooral met directieteams, uitvoerende en senior managementteams, in de sectoren high-tech, telecom, financiën en medische technologie, variërend van grote ondernemingen tot startende bedrijven, in Europa en de VS.

Peter is docent aan de Nyenrode Business Universiteit en is verantwoordelijk voor de inhoud van het executive programma Behavioral and Cultural Governance. Zijn aandachtsgebieden zijn organisatie-ecologie, strategische diversiteit, cultuuronafhankelijke manieren van samenwerking, en levenscyclusdynamiek. Hij is lid van de International Society of Systems Sciences en de American Society of Cybernetics. Hij is ook verbonden aan het in Boston gevestigde adviesbureau ChangeLogic.

Zijn persoonlijke missie is het ontwikkelen van organisatie-ecologie, een methode die het werkveld management benadert vanuit een natuurwetenschappelijk perspectief. 

Peter studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en werkte als immunoloog aan de Universiteit van Amsterdam en de Mayo Clinic (Rochester, Minnesota, VS). Later specialiseerde hij zich als psychiater/psychotherapeut, met neurologie als subspecialisatie.

Meest relevante publicaties