Digitaal leiderschap

Organisaties die niet tijdig een digitaliseringsslag maken, staan als het ware op een brandend platform. Wat heb je nodig om relevant te blijven? Prof. dr. Désirée van Gorp toont op deze pagina aan dat de huidige crisis een positieve invloed kan hebben op je digitaal leiderschap en vertelt over de drie essentiële bouwstenen die je helpen innovatie binnen jouw organisatie te versnellen.

De crisis als versneller van digitaal leiderschap. 
Prof. dr. Désirée van Gorp.


Noodzaak van een digitaliseringsslag

Veel organisaties hebben niet tijdig een digitaliseringsslag gemaakt en andere staan op een brandend platform, waarbij het de vraag is of ze op tijd kunnen veranderen om relevant te blijven in de toekomst. Geen sector blijft gespaard. De noodzaak van een digitaliseringsslag is aan de orde van de dag. Essentieel is in alles uit te gaan van de klant/patiënt/eindgebruiker en daarmee direct een sociaal contract aan te gaan. Alleen dan kunnen organisaties zelf beschikken over relevante data, die nu vaak door grote platform organisaties wordt gemonopoliseerd.

Factor voor slagen en falen is de mens

Juist die data is nodig om te kunnen innoveren met het oog op toekomstige ontwikkelingen. Wat hebben organisaties nodig om een digitaliseringsslag te maken en een permanente leercurve te creëren waardoor ze kunnen blijven inspelen op veranderingen in de markt? De belangrijkste factor voor slagen en falen is de mens, die van nature niet staat te trappelen om veranderingen te omarmen. Zeker niet als die bestaande diep gewortelde systemen en gewoontes op z’n kop zet. Juist daar kan de crisis een positieve invloed hebben. De crisis maakt namelijk in één klap zichtbaar dat op dezelfde weg doorgaan geen optie is. Van leiders in alle lagen van de organisatie mag je verwachten dat ze dit moment aangrijpen om veranderingen door te voeren, die niet alleen de toekomst van hun organisaties maar ook de mensen die erin werken veilig stelt.

Hoe kan jij de crisis gebruiken als versneller?

Wat betekent de crisis voor jouw organisatie en wat betekent dit voor de toekomst. En hoe pas je jouw leiderschap daarop aan. Désirée van Gorp geeft je in een kort college drie essentiële bouwstenen die je helpen innovatie binnen jouw organisatie te versnellen.

Desiree van Gorp_Digitaal leiderschap

Prof. dr. Désirée van Gorp

Hoogleraar International Business
De crisis biedt de kans om op alle niveaus in een organisatie leiderschap te tonen en een digitaliseringsslag te maken.

Opleidingen voor digitaal leiderschap

Gevonden: 6 opleidingen
Nyenrode albert heijn gebouw Digital Strategy and Transformation - MBA module Business & IT

Digital Strategy and Transformation - MBA module Business & IT

Deeltijd | Engels | 7 september 2021
Gaat in op het strategische perspectief van digitale transformatie in een digitale omgeving.
Executive Education Workshop 29 Masterclass Digitaal leiderschap bij de overheid

Masterclass Digitaal leiderschap bij de overheid

< 10 dagen | Nederlands | 27-5-2021
Tijdens de masterclass Digitaal leiderschap bij de overheid leren experts je hoe je de organisatie meeneemt in de gewenste en vereiste digitaliseringsslag.
Executive Education 3 Masterclass Digitaal leiderschap in het bedrijfsleven

Masterclass Digitaal leiderschap in het bedrijfsleven

< 10 dagen | Nederlands | 12 oktober 2021
Als je organisaties succesvol wilt transformeren naar het digitale tijdperk dan heb je leiders nodig met een visie op alle aspecten van de digitalisering.
Executive Education 4 Technology for Boards

Technology for Boards

< 10 dagen | Nederlands | Najaar 2021
Het programma Technology for Boards geeft je als bestuurder of commissaris inzicht in grote technologische trends en consequenties van de keuzes die daarmee samen gaan.
Executive Education Workshop 17 Digitalization and Boardroom Dynamics - MBA module Business & IT

Digitalization and Boardroom Dynamics - MBA module Business & IT

Deeltijd | Engels | Voorjaar 2022
Biedt contrete handvatten om IT en innovatie af te stemmen in het licht van de dynamiek van de bestuursbeslissingen.
Nyenrode Business Universiteit_1 Tax Assurance in een digitale wereld

Tax Assurance in een digitale wereld

> 10 dagen | Nederlands | 5 oktober 2021
De opleiding Tax Assurance in een digitale wereld geeft jou als ervaren professional grip op de fiscaliteit van je organisatie.

De stap naar succesvol digitaal leiderschap


De digitalisering gaat in een sneltreinvaart door en zorgt voor grote veranderingen in alle onderdelen van de economie en de maatschappij. De veranderingen die organisaties doormaken hebben niet alleen te maken met technologische, maar ook met culturele, sociale en economische aspecten. Dit vraagt om inzicht en kennis. Wil je een organisatie succesvol transformeren dan heb je leiders nodig met een visie op alle aspecten van digitalisering.

Zet de stap naar succesvol digitaal leiderschap en neem de top van jouw organisatie mee in de verwachtingen en mogelijkheden van digitale transformatie. Nyenrode heeft meedere opleidingen op het gebied van digitaal leiderschap die aansluiten op jouw professionele doelen en persoonlijke wensen. 

Zet de eerste stap

Download de brochure van de opleiding van jouw voorkeur. Vraag gerust meerdere brochures aan als je opleidingen wilt vergelijken.

Uitgelicht: Module Digitalization and Boardroom Dynamics

De module Digitalization and Boardroom Dynamics, onderdeel van de Modulair Executive MBA in Business & IT, biedt concrete handvatten om IT en innovatie op elkaar af te stemmen. Dit in het licht van de dynamiek van bestuursbeslissingen en governance issues. 

Zijn IT en innovatie belangrijke punten op de agenda van jouw boardroom? Moeten er belangrijke beslissingen voor de toekomst worden genomen met verschillende belanghebbenden? Wordt jouw boardroom door de omgeving gedwongen beslissingen te nemen met een belangrijke impact voor IT?  

In deze module krijg je het antwoord op deze vragen. Daarnaast komt de casuïstiek tot het snijvlak van innovatie en IT, de beslissingen die in de board genomen worden en de de rol van de CIO/CDO, in deze module aan bod.

Lees hier de ervaringen van Camille Dhamers en Abdoul Hansali. Zij hebben net het laatste blok van deze module afgerond.

Camille Dhamers

Deelneemster Modulair Executive MBA in Business & IT
De module biedt een gebalanceerde mix van inhoudelijke kennisontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.
Abdoul Hansali_Digitaal Leiderschap

Abdoul Hansali

Deelnemer Modulair Executive MBA in Business & IT
Je leert wat de dynamics binnen de boardroom zijn en waar je op moet letten als je een business case moet verdedigen.

Modulair Executive MBA in Business & IT

 


 

De MBA’s van Nyenrode Business Universiteit zijn zo ontworpen dat het altijd past bij je persoonlijke situatie en professionele doelen. Met de MODULAIR EXECUTIVE MBA IN BUSINESS & IT biedt Nyenrode de mogelijkheid om een Executive MBA-studie met werk en privé te combineren. Tijdens een studie kunnen situaties veranderen en daar houden wij rekening mee. De modulaire MBA-opleiding is opgebouwd uit losstaande, marktgedreven modules die je zelf samenstelt tot een volledige MBA en volgt wanneer het jou uitkomt. Zo las je een pauze in wanneer dat nodig is of volg je meerdere modules als je hier meer tijd voor hebt. Door te kiezen voor de richting Business & IT zorg je voor een verdieping of verbreding binnen jouw vakgebied.

Vragen of direct aanmelden?


Heb je vragen over de opleidingen, of wil jij je direct aanmelden? Neem dan contact met ons op voor het plannen van een vrijblijvend informatiegesprek via

MMBA@nyenrode.nl

 

Bel of mail Daphne of Berend voor advies