Duurzaamheid en transitie

Nyenrode Business Universiteit helpt jou verder in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van je rol, deskundigheid en leerbehoefte bieden wij een breed portfolio aan opleidingen binnen de duurzaamheid en transitie. 

Welke opleidingen zijn er? 

Ben je benieuwd naar hoe je in je werkomgeving de transitie in beweging krijgt? Wil je weten hoe jouw organisatie wendbaarder wordt in een veranderende wereld? En wat jij kan doen om innovatiemogelijkheden te actualiseren? In de module Transitie, Innovatie en Ondernemerschap krijg je handvatten om een eigen duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen. Het op innovatie wijze initiëren, stimuleren en versnellen van duurzame transities én succesvol ondernemen binnen je eigen organisatie,  vormt de kern van deze module.  

In onze module Sustainability & Systemic Change  ontwikkel je de kennis en kunde om vanuit een leiderschapsrol kansen te creëren binnen jouw organisatie voor duurzame markttransformatie. Aan de hand van casuïstiek uit de praktijk van deelnemers bespreken we de gevolgen van economisch verkeer voor de planeet, het milieu, het klimaat, de mensheid en de maatschappij, de risico's en kijken naar welke interessante kansen deze bieden voor disruptieve innovatie.

Bij de module Change Management & Organizational Development ligt de focus op het doorgronden van (de impact van) de dynamiek van organisatorische verandering, leren en ontwikkelen op organisatie -, team -, en individueel niveau. Organisatieontwikkeling is concept dat vele gezichten heeft en van diverse, soms elkaar tegensprekende, kanten kan worden bekeken. Leiderschap in change vraagt in de huidige complexe wereldwijde markt niet alleen om begrip van dynamiek die samenhangt met change, maar vereist ook inzicht in de impact van doorgevoerde veranderingsinitiatieven.

Hoe kunnen verzekeraars bijdragen aan duurzame transformatie? Verzekeraars spelen met hun producten en belegd vermogen een grote rol in de transformatie van een niet houdbare, lineaire economie naar een duurzame, circulaire economie. Wat doen verzekeraars nu al, hoe kunnen zij deze transformatie versnellen en hoe kan jij hier als verzekeringsprofessional aan bijdragen? Tijdens het Sustainable Impact Program voor verzekeraars  ga je met deze vragen  aan de slag. 

Met je kennis van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit het wel goed. Toch heb je het idee dat er meer uit te halen valt. In de  Masterclass Duurzaam Ondernemen reiken we nieuwe ideeën en methodes aan om verder te komen met MVO binnen je organisatie.

Daarnaast biedt Nyenrode de module   Cooperation and Leadership aan. Wie ben je, welke capaciteiten bezit je als leider en hoe kun je die het beste inzetten? Vindt de antwoorden op deze vragen en bereid je voor op het leiderschap van morgen. Niet de leider als solist, maar de leider die zijn of haar mensen betrekt in een samenwerkingsverband.


  Ontdek onze opleidingen

  Gevonden: 6 opleidingen
  Executive Education 9 Cooperation and Leadership - MBA module Business & Sustainable Transitions

  Cooperation and Leadership - MBA module Business & Sustainable Transitions

  Deeltijd | Nederlands | 13 maart 2024
  Bereid je voor op het leiderschap van morgen. Focust op leiderschap en samenwerken.
  Executive Education Workshop 21 Masterclass Duurzaam Ondernemen

  Masterclass Duurzaam Ondernemen

  Deeltijd | Nederlands | 25 januari 2024
  Tijdens de masterclass Duurzaam Ondernemen reiken we nieuwe ideeën en methodes aan om verder te komen met MVO binnen je organisatie.
  Bedrijfskunde Sustainable Impact Program voor verzekeraars

  Sustainable Impact Program voor verzekeraars

  < 10 dagen | Nederlands | 2 oktober 2023
  Verzekeraars spelen met hun producten en belegd vermogen een grote rol in de transformatie van een niet houdbare, lineaire economie naar een duurzame, circulaire economie. Wat doen verzekeraars nu al, hoe kunnen zij deze transformatie versnellen en hoe kan jij hier als verzekeringsprofessional aan bijdragen? Tijdens het Sustainable Impact Program ga je met deze vragen aan de slag.
  MMBA Transitie, Innovatie en Ondernemerschap - MBA module Public & Private

  Transitie, Innovatie en Ondernemerschap - MBA module Public & Private

  Deeltijd | Nederlands | 28 september 2023
  Onderzoek hoe je in samenwerking oplossingen vindt voor duurzaamheidsvraagstukken.