Nieuws

Peter Tiems ‘Verder leren kijken dan het topje van de ijsberg’

‘Verder leren kijken dan het topje van de ijsberg’

Onderwijs |  19 maart 2018
‘Er is een paar duidelijke trends op het gebied van energie en duurzaamheid zichtbaar in de bouwwereld en ver daarbuiten. Ik was op zoek naar een werkwijze om hier strategisch op in te kunnen spelen’, zegt Peter Tiems, manager Inkoop bij Strukton Worksphere. Daarom besloot Tiems de opleiding Foundations of Management (FMA) bij Nyenrode Business Universiteit te gaan volgen.
Karin Jansen Persoonlijke insteek zorgt voor meer begrip in het team

Persoonlijke insteek zorgt voor meer begrip in het team

Onderwijs |  15 maart 2018
‘Wij werken heel nauw samen in een klein en hecht team en bespreken veel met elkaar, ook op persoonlijk vlak. Daar maakte ik me vanuit zakelijk perspectief weleens zorgen over, want werkten we daardoor wel professioneel genoeg?’ Dit vertelt Karin Jansen, regionaal manager van kinderkledingmerk Molo Kids. Afgelopen februari sloot ze het Teamleadership Program bij Nyenrode Business Universiteit af.
Ondertekening leerstoel Uitwisseling Nyenrode en Evofenedex

Uitwisseling Nyenrode en Evofenedex

Onderzoek |  14 maart 2018
Met ingang van 14 maart 2018 gaan Nyenrode Business Universiteit en ondernemersvereniging evofenedex wederom een samenwerking aan in de vorm van de leerstoel Supply Chain Management.
Rik Hoogendoorn Publiek-private samenwerking is sleutel voor meer veiligheid

Publiek-private samenwerking is sleutel voor meer veiligheid

Onderwijs |  14 maart 2018
‘Cybercriminaliteit, fraude en terrorisme zijn de laatste jaren steeds complexer geworden. Deze nieuwe dreigingen kan je niet alleen oplossen. Dat vraagt om een gecombineerde, integrale aanpak van de driehoek politie, justitie en defensie, in samenwerking met overheid en bedrijven.’ Dat stelt Bob Hoogenboom, professor Forensic Business Studies. Hij is één van de sprekers en Academic Director van de nieuwe leergang Publiek Privaat Security Management aan Nyenrode Business Universiteit. Samen met deelnemer Rik Hoogendoorn, manager Safety & Security bij beurs- en congresorganisatie RAI, kijken we naar de vraag: hoe kan samenwerking tussen publieke en private partijen de veiligheid verbeteren?
Uitreiking BiB award voorjaar 2018 Uitreiking BiB Award voorjaar 2018

Uitreiking BiB Award voorjaar 2018

Onderwijs |  13 maart 2018
Tijdens de graduation van Modulair Executive MBA op 8 maart 2018 is de Best-in-Business Award uitgereikt aan Esmeralda Wallast Groenewoud, die met haar thesis ‘Publiek-Private Samenwerking – in de complexere wereld steeds vaker een noodzakelijkheid’ de jury wist te overtuigen.
Manon Bongers Stressreacties omzetten in effectief gedrag

Stressreacties omzetten in effectief gedrag

Onderwijs |  13 maart 2018
“Staan we onder druk dan komen onze ‘overlevingsstrategieën’ naar boven. We vervallen in ineffectieve en zelfs hinderlijke gedragspatronen. Met het vergroten van je zelfbewustzijn kan je dit gedrag aanpassen en beter worden in (persoonlijk) leiderschap”, zegt gedragsexpert Manon Bongers, spreker in de collegereeks Excellent Leiderschap van Nyenrode Business Universiteit.
Jeroen Hulst Teamsport krijgt revaliderende militairen hun bed uit

Teamsport krijgt revaliderende militairen hun bed uit

Onderwijs |  9 maart 2018
Jeroen Hulst begeleidde de afgelopen drie jaar militairen die tijdens hun dienstperiode een blijvende beperking hebben opgelopen naar de Invictus Games. Nu wordt hij bestuurslid van deze internationale sportorganisatie en start hij in april met het Sports Leadership Program.
kasteel Studenten waarderen Masterstudies Nyenrode opnieuw als topopleidingen

Studenten waarderen Masterstudies Nyenrode opnieuw als topopleidingen

Onderwijs |  8 maart 2018
De Keuzegids Masters 2018 heeft de Bedrijfskunde Masters en de Masters Accountancy & Controlling van Nyenrode Business Universiteit uitgeroepen tot ‘Best Masters’. Ook de deeltijd Master Fiscaal Recht mag zich wederom een Topopleiding noemen.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.