Nieuws

'Duurzaam verbeteren van het sportklimaat'

'Duurzaam verbeteren van het sportklimaat'

Onderwijs |  28 september 2017
Een nieuwe lichting deelnemers van het Nyenrode Sports Leadership Program heeft op 25 september de opleiding afgerond en het certificaat in ontvangst genomen. De enthousiaste groep, werkzaam als coach, bestuurder of ondernemer in het sportecosysteem is een jaar lang intensief bezig geweest rondom de thema’s duurzaamheid, integriteit en leiderschap in sport.
kasteel Beoordeel organisaties niet op hun woorden, maar op hun daden

Beoordeel organisaties niet op hun woorden, maar op hun daden

Opinie |  28 september 2017
De politieke Pavlov-reactie na incidenten laat zich raden: meer regulering, meer toezicht. Waar incidenten uitblijven: meer zelfregulering, minder toezicht.
Sociaal Ondernemen Leergang Advanced programma voor sociaal ondernemen

Advanced programma voor sociaal ondernemen

Onderwijs |  26 september 2017
Dit najaar begint alweer de zevende editie van de Leergang Sociaal Ondernemen. Naast deze basisleergang gaat in januari 2018 ook een advanced programma voor sociaal ondernemers van start. Beide programma’s worden gesteund door sponsoren uit de hoek van de vermogensfondsen en het bedrijfsleven.
Kasteel Innovatie begint met kansen herkennen

Innovatie begint met kansen herkennen

Onderzoek |  22 september 2017
Een kans kan overal in schuilen. In gebeurtenissen, voorvallen, ontwikkelingen, situaties en ideeën. Wat belangrijk is, is dat een kans ontstaat door je eigen interpretatie van de werkelijkheid. Dit schrijft prof. dr. Jeff Gaspersz, hoogleraar innovatie bij Nyenrode Business Universiteit, in zijn nieuwe boek ‘Zó ontdek je kansen voor innovatie’. In het boek staan praktische tips voor professionals, managers en ondernemers en het is geschreven voor iedereen die innoverend wil zijn.
Spaans pianotalent Rosalía Gómez Lasheras speelt Schumann in Koetshuis Nyenrode

Spaans pianotalent Rosalía Gómez Lasheras speelt Schumann in Koetshuis Nyenrode

Over Nyenrode |  21 september 2017
Op zondag 8 oktober om 15 uur doet het Spaanse pianotalent Rosalía Gómez Lasheras de aftrap voor een nieuw seizoen Koetshuisconcerten.
Rene-ten-Bos-list-image Bureaucratie en wetenschap bij Nyenrodes derde PhD conferentie

Bureaucratie en wetenschap bij Nyenrodes derde PhD conferentie

Onderzoek |  19 september 2017
In 2015 ontstond de wens onder PhD studenten van Nyenrode om jaarlijks onderlinge ervaringen uit te wisselen. Op woensdag 13 september kwamen faculteitsleden en studenten voor inmiddels de derde Nyenrode PhD Conferentie samen om te luisteren naar onderzoeksvoorstellen en presentaties van artikelen van PhD studenten. Prof. Dr. René ten Bos, Denker des Vaderlands, was keynote spreker en trapte af.
kasteel Studenten gewond door liftongeval in Rio de Janeiro

Studenten gewond door liftongeval in Rio de Janeiro

Community |  15 september 2017
Afgelopen donderdag heeft een viertal studenten van een groep die op studiereis in Brazilië is, tijdens een ongeval met een hotellift in Rio de Janeiro botbreuken en rugklachten opgelopen. De lift viel van de elfde verdieping omlaag toen een groep van acht instapte. Alle betrokkenen zijn na het ongeval onderzocht in een ziekenhuis ter plaatse, waarbij vier studenten zijn opgenomen. Vier andere studenten aanwezig in de lift hebben kneuzingen overgehouden aan het ongeval en mochten het ziekenhuis verlaten.
Vestiging Amsterdam Nyenrode Business Universiteit opent vestiging in Amsterdam

Nyenrode Business Universiteit opent vestiging in Amsterdam

Over Nyenrode |  15 september 2017
Op 14 september is de nevenvestiging van Nyenrode Business Universiteit in Amsterdam feestelijk geopend. Met de nevenvestiging wil Nyenrode haar internationale aantrekkingskracht vergroten en nieuwe doelgroepen aanboren. Dit jaar is de full time MBA van Nyenrode van start gegaan in Amsterdam. Volgend jaar zal een uitbreiding van het fulltime Master of Science in Management programma op de locatie aanvangen.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.